Ekonomija

Nacionalna turistička organizacija: Turisti iz Kosova dobrodošli u Crnu Goru

U okviru regionalne kampanje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) organizovala je promociju turističke ponude destinacije u Prištini i tom prilikom uputila poruku građanima Kosova da su i ovog ljeta dobrodošli na odmor u Crnu Goru.

“Promocija u Prištini izazvala je veliko interesovanje lokalnih medija koji su sa pažnjom ispratili događaj koji je upriličen u restoranu Vila Germia u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Prištini i lokalnim turističkim organizacijama Budve, Tivta, Bara, Ulcinja, Rožaja i Kolašina”, navode iz NTOCG.

Predstavnici NTOCG i lokalnih turističkih organizacija pozvali su građane Kosova da, dođu na odmor u Crnu Goru, gdje će ih dočekati tradicionalno gostoprimstvo i ljubazni domaćini, koji su spremni da ih ugoste, ove godine sa pojačanom odgovornošću prema njihovom zdravlju.

Predstavnica NTOCG Ljiljana Čukić informisala je predstavnike medija o aktuelnim epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Crnoj Gori, navodeći da turistima sa Kosova za ulazak u Crnu Goru nije potreban PCR test i potvrda o vakcinaciji, a da će im u slučaju obolijevanja od virusa Covid-19 biti omogućeno besplatno liječenje u Crnoj Gori.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je naša zemlja, već godinama, jedna omiljenih destinacija za odmor kosovskim turistima, ističući kontinuiran rast sa ovog tržišta u prethodnih nekoliko godina.

“Tokom promocije, kosovski mediji imali su priliku, između ostalog, da se bliže upoznaju sa manje poznatim, a vrlo atraktivnim i interesantnim mjestima za odmor u Crnoj Gori, kao i da se informišu o posebnim povoljnostima i akcijama koje je crnogorska turistička privreda pripremila za goste iz regiona”, dodaju iz NTOCG.

Roadshow kampanja u regionu koju NTOCG realizuje u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, biće zaokružena sjutrašnjom promocijom u Tirani.

Send this to a friend