Ekonomija

Naftaš rekorder sa 71 milion eura

Ilustracija

U Crnoj Gori 228 pravna lica, odnosno firmi na računima u ovdašnjim bankama ima depozit veći od milion eura. To je Pobjedi rečeno iz Centralne banke.

Kako je Pobjeda pisala prije desetak dana u Crnoj Gori po posljednjim podacima ima 62 građanina koji na računima u bankama imaju milion i više eura. Najveći depozit ima jedan od njih sa 10,6 miliona eura i nije u pitanju domaći građanin nego stranac koji novac drži u ovdašnjim bankama.

Među pravnim licima, odnosno firmama ima skoro četiri puta više milionera.

“Depozit veći od milion eura imaju 228 pravnih lica, od čega depozit do pet miliona imaju 192 pravna lica, a depozit veći od pet miliona eura ima 36 njih”, kazali su iz Centralne banke.

I najveći depozit pravnog lica znatno je veći od građanina rekordera milionera.

“Najveći depozit pravnog lica iznosi 71,1 milion eura i iz oblasti je trgovine naftom”, pokazuju podaci regulatora.

I u ovom slučaju, kao kada su u pitanju građani CBCG, ne saopštava imena firmi jer je u tome sprečava zakon, zato što to spada u domen poslovne tajne.

U Crnoj Gori ima preko trideset hiljada pravnih lica.

Podsjetimo da je prije pola godine depozit veći od milion eura imalo 254 pravna lica, od čega od milion do pet miliona imaju 197 pravnih lica. Depozit veći od pet miliona eura imalo je 57 pravnih lica. Tada je najveći depozit bio dvadesetak miliona eura manje – 56,6 miliona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

Dje nam odose 26 milionera

DIIV
Gost
DIIV

A dje su 200 miliona koje se govorilo da EPCG posjeduje na račune banaka? 🤔 Zar ne bi trebalo da je EPCG rekorder a ne neki tamo “naftaš”

Send this to a friend