Ekonomija

Nagradu Privredne komore dobili Bokan, CEDIS, Mtel, Budvanska rivijera i mesna industrija Goranović

Laureati nagrade Privredne komore Crne Gore za 2019. godinu su: za uspješno poslovanje – Hotelska grupa “Budvanska rivijera” i Mesna industrija “Goranović”, za društvenu odgovornost – Crnogorski elektrodistributivni sistem, za inovativnost – MTEL, te za unapređenje menadžmenta – Dragan Bokan, predsjednik Odbora direktora kompanije Voli Trade.

Odluku o laureatima donio je Odbor za dodjelu nagrada Privredne komore Crne Gore, na elektronskoj sjednici, a na osnovu konkursa koji je bio otvoren do 16. marta 2020. godine.

Dragan Bokan, predsjednik Odbora direktora kompanije Voli Trade, jedan je od najuspješnijih crnogorskih privrednika.

“Ove godine, kompanija Voli proslavlja četvrt vijeka od osnivanja kao najveći crnogorski privredni subjekt, primjer posvećenog i predanog rada, te uspješnog poslovanja u domaćim i regionalnim okvirima, zbog čega je Dragan Bokan do sada primio brojna priznanja. Njegova vizija i pravi odgovori na sve poslovne izazove rezultirali su razvojnim putem od male prodavnice u Podgorici do nacionalnog lanca marketa, dobro razvijene distribucije i logistike, logističko-otkupnog centra i sopstvene prozvodnje, predstavlja poslovnu strategiju kompanije koja posluje u skladu sa savremenim svjetskim tokovima, razvijajući se na zdravim osnovama i poslujući na transparentan način”, navode u PKCG.

Kako su dodali, Dragan Bokan pokazuje visok nivo senzibiliteta i odgovornosti prema društvenoj zajednici, tako da Voli dugi niz godina učestvuje u humanitarnim aktivnostima, pomaže zdravstvene ustanove, kao i ranjive kategorije stanovništva.

“U vremenu pandemije, kontinuirano opredjeljuje značajna sredstva za podršku zdravstvu i stanovništvu u stanju socijalne potrebe. U izazovnim momentima, kompanija Voli, sa Draganom Bokanom na čelu, pokazala je visok nivo efikasnosti i menadžerske organizacije, osiguravajući kontinuitet snabdijevanja građana i kvalitet u pružanju usluga na svjetskom nivou”, ističu u PKCG.

Budvanska rivijera je najveća hotelska grupacija u Crnoj Gori, u čijem sastavu posłuju hoteli Mogren i Aleksandar, rizort Slovenska plaža, te Palas i Castellastv” u Petrovcu, sa ukupno 1.656 smještajnih jedinica.

“Brendiranjem svog turističkog proizvoda HG Budvanska rivijera je uspjela da se dobro pozicionira na turističkoj mapi Evrope, doprinoseći atraktivnosti naše turističke destinacije i otvaranju novih tržišta. Kontinuirano investiraju u podizanje kvaliteta usługe, što za rezultat ima rast zadovoljstva sve zahtjevnijih gostiju”, kazali su u PKCG.

Kako su dodali, objekti Budvanske rivijere pružaju najrazličitije usluge odmora, rekreacije, zabave i opuštanja, a svi su prepoznatljiviji i u kongresnom turizmu.

“Odnos prema okolini i poslovanje u skladu sa trendovima održivog razvoja veoma su važni za Budvansku rivijeru, a velika pažnja se posvećuje očuvanju i afirmaciji kulturno istorijskih vrijednosti. Jedna su od rijetkih crnogorskih kompanija potpisnica Globalnog etičkog kodeksa za turizam, povelje koju je ustanovila Svjetska turistička organizacija”, navode u PKCG.

Mesna industrija Goranović d.o.o. Nikšić, u vlasništvu porodice Goranović, posluje od 1986. godine.

“U početku se bavila otkupom i prodajom svježeg konzumnog mesa, dok su danas u njenom vlasništvu dvije fabrike – za proizvodnju suvomesnatih proizvoda i mesnihprerađevina, te savremena klanica za proizvodnju i prodaju svježeg
konzumnog mesa, koje su 2017. godine dobile odobrenje Evropske komisije za poljoprivredu i bezbjednost hrane za izvoz proizvoda u EU”, ističu u PKCG.

Kvalitet proizvoda je imperativ, pa MI „Goranović” posluje u skladu sa najpriznatijim svjetskim sistemima i standardima HACCP, ISO 9001/2015 i ISO 22000/2005.

“Proizvodnju realizuje po najsavremnijim tehnološkim procesima i upošljava stručne ljudi iz različitih oblasti, što rezultira prepoznatljivošću proizvoda i naklonošću potrošača, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Kompanija je izvozno orijentisana, tako da iz godine u godinu bilježi značajan rast izvoznih aktivnosti”, navode u PKCG.

Crnogorski elektrodistributivni sistem, čija je osnovna djelatnost pouzdana i kvalitetna distribucija električne energije, a misija stalno ulaganje u mrežu i objekte i kontinuiran rad na unapređenju servisa, usvojio je društveno odgovorno poslovanje kao zlatni standard.

“Strateški pristup ovoj oblasti, ali i činjenica da se DOP u CEDIS-u tretira kao investicija a ne kao trošak, omogućili su od osnivanja kompanije, 2016. godine, realizaciju preko 150 projekata u vijednosti od oko 550 hiljada eura, u oblasti obrazovanja, kulture, zdravstva, sporta, socijalne, dječije i zaštite životne sredine, a pružili su podršku i pojedincima, klubovima, savezima, NVO itd”, navode u PKCG.

Tokom 2019. godine CEDIS je realizovao 61 aktivnost iz oblasti društveno odgovornog poslovanja, u što je uloženo više od 183 hiljade eura. Posebno se izdvaja podrška takmičenju učenika srednjih stručnih škola “Energija u žici”, zatim realizaciji 14 kulturnih aktivnosti, sportskim savezima, realizaciji projekta “Moje drvo” i slične.

“Nastavili su sa tradicionalnim pomaganjem zdravstvenog sistema, tačnije Kliničkog centra Crne  Gore koji su do sada podržali sa preko 100 hiljada eura. I u narednom periodu CEDIS će nastaviti da pruža podršku zajednici i doprinosi razvoju društva”, ističu u PKCG.

Kompanija MTEL, tokom 13 godina uspješnog poslovanja u Crnoj Gori, prepoznata je po kvalitetu usluga i inovativnosti na tržištu telekomunikacija.

“Više od 500 zaposlenih, koji su glavna vrijednost i snaga kompanije, posvećenim radom i idejama uspjeli su da početkom 2019. godine MTEL postave na lidersku poziciju operatora mobilne telefonije, kablovske televizije, te u uvođenju digitalnih servisa”, ističu u PKCG.

“Ključne vrijednosti koje baštine su posvećenost, povjerenje i inovativnost, a društveno odgovorno poslovanje je veoma važan segment MTEL-ove korporativne strategije. Brojna priznanja za poslovanje i društvenu odgovornost potvrđuju da je 2019. do sada najuspješnija godina za ovu kompaniju”, navode u PKCG.

Zbog epidemije bolesti COVID-19, svečano uručivanje nagrada, koje se tradicionalno održava 21. aprila, na Dan Privredne komore, biće održano u naknadnom terminu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MINA
Gost
MINA

Voli je najbolji,u svakom segmentu,zasluzuje sve nagrade.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

hhahahaa, MTL dobi za prisluskivanje onih policajaca!! ovo nema nidje!! umjesto da ih ugase i oduzmu dozvolu za rad.. ne no su pustili ljudima kanale da mogu da gledaju dok su zatvoreni ili da su umanjili barem racune oni sisaju po puim cijenama itd…… sad jedino ovi operateri i bankne prodjose najbolje ovaj virus je nekom majka nekom maceha!!

Cika miki
Gost
Cika miki

Pozdrav i cestitke svim nagradjenim, ali goranovic proizvodi su u samom vrhu,,vjerujte nije mi svojta,,a volio bi koliko konzumiram njegovih proizvoda

Peđa
Gost
Peđa

A Telekom?

Boris
Gost
Boris

a sto rade komunisti…..

Ti I virus
Gost
Ti I virus

I ako je ateista prodaje JAJA za Uskrs
Dobro je da imamo druge sem Volija
Koliko nas voli nas Voli toliko je popusta da sa cijenama koje ide u nebesko prostransvo
Sve jace I jace cijene

Crni
Gost
Crni

I naravno Voli

Pjer
Gost
Pjer

Ovo je cista trgovina ne privreda
I sa te strane on je najaci naravno

Ponosni_SRBin
Gost
Ponosni_SRBin

Kakav patriota. Ocemo svi da slijedimo primjer njegov pa sobodno ugasit drzavu

Nezavisna boka
Gost
Nezavisna boka

Da nije zalosno bilo bi smjesno!!

Slavko
Gost
Slavko

Kao da ovo neko prati…

Jajaja
Gost
Jajaja

Pa Slavko,ti pratis

KOTOR
Gost
KOTOR

Valjda se neće prijaviti za pomoć zbog korone?
Ne bih se začudio !

Lipovo
Gost
Lipovo

Sada mi je jasno zašto neki kukumavču,. Dobitnicima čestitam, mislim da je pravi izboŕ.

pIPIN MALI
Gost
pIPIN MALI

Pohvale za Goranovića koji se trudi da pokrije crnogorsko tržište domaćim proizvodom , jeste da ima uvoza sirovina ali se nadam da će se to smanjiti i domaći proizvođači imati najveći prioritet u finalnom proizvodu.Takođe MTEL je vrlo zaslužan za povezivanje velikog broja građana sa optikom a samim tim i uslugama koje su za to vezane. Naravno ovo je urađeno… Više »

Jajaja
Gost
Jajaja

BOKAN,GENIJE.BRAVO DOKTORE.ZADAO SI LEKCIJU SVIMA🇲🇪♥️🇲🇪♥️♥️🇲🇪

Minaret
Gost
Minaret

Hahahaha, sve firme DPSa koje se ovih dana obogatiše. Sav novac ide samo njima, nema se đe drugo potrošiti.

Folender
Gost
Folender

Evo se i Bokan slikao sa olovkom u ruci.Fino mu stoji,mozda i neku knjigu napise.

Dino
Gost
Dino

Nismo ni ocekivali nekog drugog ….

Send this to a friend