Ekonomija Ana Nives Radović

Nakon glavne, slijedi uspješna postsezona u Kotoru

Kotor

Glavna turistička sezona u Kotoru, koja je opravdala očekivanja i bila jedna od uspješnijih, polako ustupa mjesto postsezoni. Najave koje ima kotorska TO su da se očekuje velika posjećenost i to prije svega tokom septembra. Granica postsezone se sve više pomjera ka završetku godine a septembar je, kada je riječ o izletničkom turizmu, najfrekfentniji, a tada dolazi i do promjene strukture gostiju, kazala je za Skala radio Ana Nives Radović, direktorica Turističke organizacije Kotor.

“U većini zemalja širom svijeta je školska godina počela krajem avgusta, što mijenja strukturu turista”, kaže Radovićeva.

Sve je više turista koji u septembru ne koriste porodična putovanja i odmor.

“To su gosti koji vole avanture ali i oni željni kulturnih manifestacija i programa. Starijima ne prijaju visoke temperature. Jesenji mjeseci sa nižim temperaturama daju bolju priliku za razgledanje i doživlj drevnog grada i njegovog kulturno istorijskog nasljeđa. Posebno je bukirana druga sedmica septembra, o čemu svjedoče servisi  koji pokazuju da će u tom periodu biti ostvaren veliki broj noćenja u Kotoru”, kazala je Radović.

Takođe, kaže direktorica TO Kotor, nekih dvadesetak zapadno evropskih agencija dovodi goste posebno iz Finske, Norveške, Švedske, Njemačke, a očekuju se i veliki povratak azijskih turista, prvenstveno kineskih, budući da je u septembru kod njih nacionalni praznik kada najviše putuju .

“Najavljen je dolazak većeg broja turista iz Japana i Južne Koreje”, kazala je Radović.

I nautički turizam je u porastu.

“Očekuje se velika posjećenost kruzera u kotorski zaliv. Samo osmog septembra neće biti ni jedan brod u luci a tokom narednog mjeseca se očekuje više od 40 uplovljavanja velikih brodova”, navela je Radović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mariner
Gost
Mariner

Samo sto se ne pohvali da je izlazak sa kruzera kod lucke kapetanije i setaliste od Dobrote kod luke do rive ne vidjena bruka za Kotor od zeljeznih ograda i lanaca. Ima li neko da to uredi i upristoji?

Pjer
Gost
Pjer

Naravno i parkiranih auta u stilu
Dje ko stigne
Pa put distribucije isto

Send this to a friend