Ekonomija

Nastavljena izgradnja mosta na rijeci Vruji u Gusinju

Foto: Uprava javnih radova

Izgradnja mosta na rijeci Vruji u opštini Gusinje nastavljena je betoniranjem stopa noseće konstrukcije. Iako radove otežava visoki vodostaj rijeke, proteklih dana su završeni radovi na drugoj stopi, čime su se stekli uslovi za dalje intenziviranje posla, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

“Realizaciju ovog projekta sa 400 hiljada eura finansira Vlada Crne Gore iz Kapitalnog budžeta. Izvođač je podgorička kompanija “Fidija”, koja bi bi trebalo, ukoliko dozvole vremenske prilike, da završi radove do kraja ove godine”, navodi se u saopštenju.

Stari most je u potpunosti srušen, a na njegovom mjestu projektovan je novi, dužine 30 metara, sa obostranim trotoarima.

“Riječ je o jednom od segmenata projekta modernizacije puta od Plava do Gusinja, u dužini oko 10 kilometara, vrijednom blizu 4,4 miliona eura. Nedavno je asfaltirana trasa od 1,2 kilometra na području plavske opštine, obuhvaćena prvom fazom projekta, dok je u okviru druge faze toku sanacija na oko devet kilometara saobraćajnice prema Gusinju”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Posle mosta dovedite investitore, jer nema posla

Milutin
Gost
Milutin

Čak 30 m??? Ovo je svetski rekord

Send this to a friend