Ekonomija

Nastavljeno rušenje nelegalnih objekata u Krašićima

Foto: BokaNews

Akcija uklanjanja nelegalnih objekata koji su zašli u trasu nove lungo mare pješačke staze u Krašićima, a koju zajedno grade Opština Tivat i JP Morsko dobro, danas je nastavljena.

Nakon odlaganja od skoro mjesec dana, prouzrokovanog administrativno-proceduralnim razlozima, bager „Arteka“, izvođača radova na izgradnji prve faze staze, danas je porušio potporni zid vile čiji je investotor kompanija Adriabau, a kako je najavljeno, u najskorije vrijeme srušiće se i njen bazen, koji takođe zadire u trasu šetališta.

<<<Porušeni prvi nelegalni objekti na trasi staze u Krašićima<<<

Intervenciji su prisustvovali policajci iz Tivta, predstavnici Komunalne policije, građevinski inspektor Ministarstva održivog razboja i turizma Vladan Juretić i menadžer Opštine Tivat Marko Petričević, koji je ujedno i koordninator projekta izgradnje lungo mare pješačke staze u Krašićima.

Petričević je kazao da je do sada izdato desetak naloga za rušenje nelegalnih objekata parternog uređenja uz vile na obali mora u Krašićima, na trasi prve faze budućeg šetališta, ali su radovi išli sporo jer Opština kao investitor strogo poštuje zakonske procedure koje se moraju ispuniti prije nego što se neki objekat sruši. On je poručio da niko od prekršilaca zakona neće biti izuzet i da će se srušiti sve što je sagrađeno mimo zakona i odredbi Državne studije lokacije za Krašiće.

Izvođač radova na izgradnji prve faze lungo mare šetališta u Krašićima, kompanija Artek, dužna je da taj posao završi u roku od godinu. Radi se o šetalištu u dužini od 400 metara od kraja Krašića na dijelu prema Petrovićima, istočno prema centru tog poznatog vikendaškog naselja na obali poluostrva Luštica u Tivatskom zalivu.

Investiciju vrijednu 800 hiljada eura koja bi trebalo da postepeno riješi problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima zajedno realizuju Opština Tivat i JP „Morsko dobro“. Opština je do sada eksproprisala zemljište, uradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, sprovela tendersku proceduru i izabrala izvođača radova i nadzor, a podmiriće i troškove rušenja nelegalnih objekata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa CG.
Gost
Sasa CG.

Trebalo bi i vlasteli porusit nelegalne objekte, bez izuzetaka. Zako vazi jednako za sve.

Send this to a friend