Ekonomija

NEPI demantuje: Nijesmo kupili Deltu

Kompanija NEPI i pravni zastupnici kompanije Delta M CG,  demantovali su informaciju da je kompanija NEPI kupila tržni centar Delta siti u Pogorici i istoimeni šoping mol u Beogradu.

<<<NEPI kupio Delta City<<<

Pobjeda je objavila prema njihovim nezvaničnim saznanjima investicioni fond Nju Jurop Properti Investments(NEPI) kupio podgorički i beogradski šoping mol Delta Siti.

“Kako smo nedavno dobili više upita povodom informacije o navodnoj kupovini šoping centara Delta City u Podgorici i Beogradu od strane kompanije NEPI Rockcastle, želimo da podijelimo sa vama informacije na pomenutu temu. Kompanija NEPI Rockcastle nije preuzela, niti kupila ni jedan od pomenutih šoping centara (Delta City Podgorica, Delta City Beograd). Informacije koje su pojedini mediji objavili danas o navodnoj kupovini šoping centara su pogrešne”, navodi se u saopštenju.

Advokatsko-ortačko društvo Iustitia, koji su punomoćnici privrednog društva Delta M CG, takođe su demantovali informaciju o kupovini.

“Radi sprječavanja obmanjivanja javnosti, nanošenja štete i ugrožavaja reputacije našeg klijenta-privrednog društva Delta M CG d.o.o., obavještavamo javnost da plasirana vijest “NEPI kupio Delta city”-Podgorički i beogradski šoping molovi pomijenili vlasnika – nije tačna”, navodi se u saopštenju koje potpisuje advokat Vladan S. Bojić, izvršni direktor advokatsko-ortačkig društva Iustitia.

Ova dva tržna centra je 2016. godine od beogradskog biznismena Miroslava Miškovića kupio za 202,8 miliona eura tadašnji južnoafrički investicioni fond Hiprop investment.

Više od polovine iznosa, 127,8 miliona eura, bila je cijena beogradskog šoping mola, dok je crnogorski kupljen za 75 miliona.

Prema tadašnjoj računici, Mišković je na ovoj transakciji zaradio 38,1 milion eura.

Podgorički Delta Siti otvoren je 2008. godine i na površini od 48.000 kvadrata ima 75 lokala u kojima je zaposleno 1.200 ljudi, a beogradski je otvoren godinu ranije, ima 85.000 kvadrata, 130 lokala i zapošljava 1.500 ljudi.

Hiprop investment je vlasnik 11 ekskluzivnih tržnih centara širom Južne i podsaharske Afrike, a transakcija sa Delta tržnim centrima im je bio prvi izlazak sa afričkog tržišta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Možda i nijesu.

Vase ime
Gost
Vase ime

E mnogo bitno da li je ili ne.

Niki
Gost
Niki

A i da jeste na brigu smo veliku zbog toga.

Biolog
Gost
Biolog

Jesi došao do majmuna?

Hari Majami
Gost
Hari Majami

Neko jeste!

Zesi
Gost
Zesi

E šta čini Pobjeda sa lažnim vijestima evo 30 god

Nene
Gost
Nene

E dobro bas ti nadje pobjedu, a svi portali objavili, i u regionu cak..

Zesi
Gost
Zesi

Pobjeda je to objavila i od skoro uvela novinarsko istrazivanje,a ostali su prenijeli tu laznu vijest

Send this to a friend