Ekonomija

Nezapamćeno interesovanje turista za Crnu Goru, samo da kiša prestane

Ilustracija

Pokazatelji u predsezoni govore da će ovo biti rekordna ljetnja turistička sezona. Sagovornici CdM-a tvrde da crnogorski turizam i dalje muče neke od starih boljki, ali da je i dalje najbrže rastuća turistička destinacija i da je interesovanje turista kao nikada.

Suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja CTU Žarko Radulović, za CdM kaže “maj ide odlično, te nema razloga da tako ne bude sve do novembra”. Ipak, upozorava da je moguće da bude problema zbog vremenskih prilika koje nikome ne idu u prilog.

Žarko Radulović

“Proljeća skoro da nema. Bojim se da će vrijeme da se stabilizuje u periodu septembar-oktobar. Malo će nestabilno vrijeme uticati da vanpansion, restorani i terase da pate. Drugi veliki problem je što nemamo radne snage, a interesovanje za Crnu Goru kao destinciju je veće nego ikada. Krenulo je interesovanje sa svih adresa i samo raste. Evropa nas je prihvatila”, tvrdi Radulović.

Upozorava da i dalje Crna Gora ima problem sa smećem, a tu su još buka i taksi.

“Kada je Budva u pitanju ostaje još jedno ljeto da imamo ružnu sliku kada je uređenost u pitanju”, jasan je Radulović.

Predsjednik Odbora za turizam Privredne komore Crne Gore Dragan Ivančević za CdM navodi probleme s kojima se Ctna Gora suočava i ko je za to odgovoran. On za CdM tvrdi da se dosta kasnilo u donešenju odluka vezanim za problem s privremenim objektima, posebno onih odluka koje su u nadležnosti Ministarstva održivog razvoja i turizma, Morskog dobra.

“Do kraja nijesmo imali definiciju koji će objekti ostati, nemamo definisano stanje na terenu, a sezona je u toku, što je uticalo na to da na pojedinim djelovima obale nemamo potpunu izgrađenost, uređenost i izgled turističkih mjesta za dobru posjećenost u predsezoni.  Ima tu određenih problema. Neodlučnost i možda nedostatak hrabrosti prije svega u Ministarstvu održivog razvoja i turizma da donesu planove i projektuju turistička mjesta i eliminišu sve one pojave i objekte koji ne ispunjavaju urbanističko tehničke uslove i kvalitet koji nam je potreban da bi mogli da budemo ozbiljna turistička drstinacija”, smatra Ivančević.

Ivančević

Da bi muka bila još veća, dodaje on, ovo je najkišnija predsezona koju pamtimo.

“Možete sve uraditi dobro, ali svaki turista koji dolazi u predsozoni, zapravo je tu da osjeti sunce, more, sve one čari koje Mediteran pruža, svako je očekivao malo više sunca. Nadamo se da će doći kvalitetna glavna i postsezona i da ćemo tako da imamo šansu da nastavimo trend rasta i da ostanemo na poziciji najbrže rastuće turističke destinacije.
Za vrijeme ostaje da se molimo svevišnjem, a očekujem da ćemo dobru sezonu krunisati dobrom posjetom. Kvalitet sezone se može ocijeniti tek na njenom kraju. Očekujem da sezona ispuni svoj cilj i da će nas preporučiti da smo spremni da u narednom periodu ponudimo kvalitet više”, zaključio je Ivančević.

Prema podacima od 18. maja, u Crnoj Gori je boravilo 29 hiljada turista, deset odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, što je saopštila portparolka Nacionalne turističke organizacije (NTO), Nina Vukčević

Tokom prva tri mjeseca ove godine u hotelima i privatnom smještaju boravilo je preko 166 hiljada turista, odnosno 38 odsto više, koji su ostvarili preko 645 hiljada noćenja, 22 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka23
Gost
Boka23

Peta kolona na aparatima

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

.. Da ovi Srbijanci neće jade naše komentarisati bilo bi dobro..Ajte tamo kod Vučića…A nas ne mogu spasiti svi Njemački turisti .. Kiša ne prestaje evo 30 godina.. Ona kisjela,što razijeda sve na što pane. Nego,izaći će to sunce prije ili kasnije..Ničija nije gorela do zore. E viva Montenegro!..

Dejan sudbina
Gost
Dejan sudbina

Administratore stavio sam sliku na Facebook 😆

Dejan sudbina
Gost
Dejan sudbina

Administratore stavio sam sliku oe

Silicone soul
Gost
Silicone soul

Ovo ti je ono : “,Djekna jos nije umrla a kad ce ne znamo”….

Roro
Gost
Roro

E kad stane kiša….kukavče sinji,kako ćemo ih odrat!Neće znat okle im puca.

Džikson
Gost
Džikson

Pre neki dan sam bio u skadar i ispred hotela Rozafa četiri pet autobusa iz srbije čekaju predstavnika agencije iz crne gore da ih povede za drač jer im je prodao aranžman. Pa ljudi mi se čudimo nečemu jer gosti se hvale kako im je agencija kazala da ih amo čeka ko na floridi a da je kod nas sve… Više »

Nenad
Gost
Nenad

Odoh ja za Antaliju da uzivam za svoje pare..pojma vi nemate o turizmu kad poceraste i nas domace..

Dzikic
Gost
Dzikic

Skuplje je u Budvu nego u San Trope.
Makar ce moci da se vade na lose vrijeme, kad sezona pukne !

Džikson
Gost
Džikson

Imam predlog ko što je 1990 u UTIP CRNA GORA HOTELI BILO. Starta plata naprimer 200 eura a zatim procenat na Pazar. Pa nebi gost tražio konobara po objektu da ga uslužni. I da se iz menija makne prevara jelo pečenje 500 grama 7eur a kad konobar donese nema 150 g mesa ostalo pomfrit. Pričamo istinito o našim prevarama i… Više »

Dejan sudbina
Gost
Dejan sudbina

Pravi si srbin pečenje moda je riba bato.

mojsilović
Gost
mojsilović

A pomfrit pun ulja.

Pravednik
Gost
Pravednik

@mojsilovic… Posluzuju onaj kancer ljudima. Sramota….

Srbin iz Srbije
Gost
Srbin iz Srbije

Crnogorcima želim uspešnu sezonu sa gostima iz USA, Engleske, Nemačke i Flancuske a Srbima ugodan odmor u Grčkoj.

Panda
Gost
Panda

Teški dani za Grčki turizam..

Srbin iz Srbije
Gost
Srbin iz Srbije

Možda su teški dani za Grčki turizam ali nama Srbima je u Grčkoj prelepo a nisam primetio da se Grci nešto žale, naprotiv uvek su nasmejani i zadovoljni. Nadam se da će crnogorci biti nasmejani kada stignu turisti iz USA, Engleske, Nemačke i Flancuske jer su to sve platežni turisti koji jedva čekaju da potroše veliki novac u cg.

Goran
Gost
Goran

Panda pitaj Grke za Srbe a vama niko ne valja

Trt milojka
Gost
Trt milojka

A i grcka nije priznala kosovo ko ovi nesoji.

Džikson
Gost
Džikson

Poštovani CDM. Pošto čitam razne komentare oko turizma ugostiteljstvu, plata vašoj kući stojim na raspolaganju za sve što treba da bi molim vas čas izuzecima dematova njihove komentare. Mogu da kažem da sam 42 god. U ugostiteljstvu i turizmu od toga 10 godina pomorac, radim konsuultanske usluge van Crne Gore. Gastronom. I dalje učim. Samo da kažem da od kako… Više »

Dejan sudbina
Gost
Dejan sudbina

Sto je brate 😆

Goran
Gost
Goran

Please translate

Bnjj
Gost
Bnjj

A Da platite ove nesrećne radnike

goran.jovanovic
Gost
goran.jovanovic

hahahhaaha….samo kisa da stane…..e kako bi vam svasta reka,sa merakom…

Slavko
Gost
Slavko

U Crnoj Gori je plata 193 eura. DPS je zaduzio po rodjenju svakog Crnogorca, Crnogorku, svakog zaposlenog svaku majku, svako dijete koje se rodi 7000 eura. Nijedna fabrika nam ne radi, omladina nam se drogira kao nidje u Evropi, a drugi dio je od muke pobjegao u inostranstvo jer nema od cega da zivi. Dje su te pare, te milijarde… Više »

Milko
Gost
Milko

Haha.

NSSR
Gost
NSSR

Kod vas ni da mi platite.

Gepek 99
Gost
Gepek 99

Po pravilu najviše kukaju oni koji ne izdaju fiskalne račune u lokalima,ne prijavljuju goste,imaju “divlji” smještaj i improvizirane parkinge,zakidaju zaposlene koji nemaju ni dana odmora…Na svaki uloženi euro očekuju minimum sto eura pa ako u sezoni od svog smještaja ili prosječne birtije ne zarade minimum 150.000€ počinje kuknjava o lošoj sezoni.Ali niko od njih ne napušta “biznis” ni za živu… Više »

Džikson
Gost
Džikson

Hvala što me brišete komentar dva puta.

Tuurizam
Gost
Tuurizam

Bavi se dugo turizmom…. Vi se hvalite velikim interesovanjem a cijeli hotel prodajete agencijama (tur-operatorima) od njih zavisite. Plus sto svake godine imate od pravog vlasnika donaciju 1 milion na crnom kojom placate na ruke zaposlene. Cg od turizma je dosegla maksimum sa ovakvom infrakstrukturom. Srecom po narod CG sto su granice otvorene sto sad po primorju konobora ne mogu… Više »

Slavko
Gost
Slavko

I sta mislis ko je kriv za ovaj haos u zemlji?

Živa istina
Gost
Živa istina

Srbi, ko će drugo!

Muljavi@
Gost
Muljavi@

Purko i Radulović,koji turistički tandem,da ih nema čoek bi mora da ih izmisli,kapacitet u svakom pogledu. A ove ,,turiste,,što su dovukli,e toga jada kad čoek vidi….sandale i bele čarape,pitam se samo iz kojega naftalina su ih samo izvukli.Došli u te njihove hotele na bazi polupansiona sve inkluzive za dvades eura,ujutro se toliko nabucaju da mogu do večere da izdrže.Prije će… Više »

Panda
Gost
Panda

Čekaju da se usvoji zakon u Budvi,ako skineš majicu kazna 500 eur.i žuti karton..I onda pitaju što kune Amfilohije?!

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Nepalite nas svi obilaze crnu goru

Zemlja čuda
Gost
Zemlja čuda

I s njima u Evropu?

centra300e
Gost
centra300e

daj im platu ka sto umijes . kako moze gost bit zadovoljan kad je radnik polu gladan.osjeti se to

Očevidac
Gost
Očevidac

Eno kolone turista parkirane blizu prelaza, samo se čeka da kiša stane!

Pjer
Gost
Pjer

Iz koje se drzave ocekuje najezda najvise

Goran
Gost
Goran

Iz hrvatske, albanije, kosova i makedonije kad bude vojna vežba ponovo

Komsija
Gost
Komsija

Ne znam kome ovi pricaju bajke? Dodjite kod mene na Kipar da vidite sto su hoteli i usluga.
Vise valja jedan dan sunca na Limassol nego citava vasa “sezona”.

Zanat novi
Gost
Zanat novi

Odakle znaš kakva je naša sezona? Ili si ipak zakučio koji dinar od naše “sezone” pa ti malo bilo?

Komsija
Gost
Komsija

Nijesam nista “zakucio” kod vas.
Lijepo je kad zivis u sredjenu zemlju da ne radis za 200 eura i to ako ti ih isplate.
Kipar je rajsko ostrvo vjerovao ili ne??

Pjer
Gost
Pjer

Portugalija brale.100 evra u cetvoro u vrhunski riblji restoran nemozes popiti i pojesti

Muljavi@
Gost
Muljavi@

Jel ti to pričaš o onim betonskim krevetima što vašim dobrim gostima izlivate u te vaše smeštaje jer drvene lome, tu u taj kipar….lijepo,lijepo.

Komsija
Gost
Komsija

Mozda si bio na turski dio Kipra.😀Dodji da vidis hotele na Limassol pa ces promijenit misljenje.Zivim na Limassol pa znam.

Goran
Gost
Goran

Komsija oni ni ne znaju da je kipar podeljen, treba malo da uče i o podeli države i o iskustvu usluga i turizma trebaće im

Džikson
Gost
Džikson

Barem mi vi kiprani nemojte pričati o ugostiteljstvu. O hotelima može a vi ste poznati po ugostitelji mahinacijama. Vaše agencije pa pitajte lokalne vodiče iz srbije kako se ponašaju vaše agencije. Sredi kuću pa gledaj komšinsku

E čuš čuš
Gost
E čuš čuš

Zašto nemate radne snage?

Ivana
Gost
Ivana

Razbjeze se radnici od mobinga, crnogorska posla, nigdje kao kod nas.

Kata Luković
Gost
Kata Luković

Može li organski luk na plažu?

Čadjo i Suza
Gost
Čadjo i Suza

Može ako imaš potvrdu o porijeklu!

Boris
Gost
Boris

uhhh kakva gnusna laz!!!

Risto Sotona
Gost
Risto Sotona

Ako je tako onda da podmažem kandilo i navatam par Kineza da ih na silu krstim u našoj novoj “krstionici”.Da uzmem koji evro jer me samo pare zanimaju.Život je more,život su koke !

Budo Maniti
Gost
Budo Maniti

E ugaseni dome….da smo sto valjali od 1911 kad rece kralj Nikola ima nas 300 000 do danas bi ne bilo 6 miliona no ni naroda nit drzave pih

Bu2
Gost
Bu2

Svi vi neradnici, lijenstine i zavidnici zasucite rukave pa cete imati. A sugradjani dragi, Srpske nacionalnosti, kad vam dodje turista iz Srbije, umijete mu iznajmiti apartman, a onda ga nagovoriti da parkira auto na trotoar ili pred tudj objekat, pa kad kaznu dobije ili mu ponesu vozilo, punite im glavu kako to Crnogorci namjerno rade jer su tablice Srpske. Sram… Više »

Goran
Gost
Goran

Sve tačno

Timotijev brat
Gost
Timotijev brat

Nezapamcen rast zivotnog standarda u Crnoj Gori, samo da plate porastu. Vidimo se.

Goran
Gost
Goran

Ovo je jedna od najjačih izjava koje sam čuo ove godine, gde se interesuju po portalima?Ja imam nezapamćeno interesovanje za sex samo da nađem devojku ili bar pare da platim ko čovek…

djesmomito
Gost
djesmomito

:))))))) samo kisa :)))))))))
aiiiiiiii

kojo
Gost
kojo

jos samo da poredaju ove lezaljke i u plicaku pa da interesovanje poraste na rekordno-rekordni nivo

Sten
Gost
Sten

Kakve obmane i šarene laže. Sezona pukla i prije no što je počela. A inače traje 20 dana. Maksimalno.

Bar4me
Gost
Bar4me

Doza negativnosti svaki dan, mogu zamisliti kako je “pizitivna” atmosfera u tvom domu, jos ako su i ostali ukucani kao ti, iha..

Agnostik@
Gost
Agnostik@

Umijete li vi iz cdm da prošetate do recimo Budve,pa da sami vidite koliko gostiju šeta,ima a ne pisati o ovom sveznalici koji melje svake godine jednu te istu priču.Jesu gužve u Budvi,pogotovo u saobraćaju….ali gledano u tablice samo Pg…Ct…Pv….Ba…An….Mk.A baš stranih auta mož na jednoj ruci nabrajat.Toliko o našim gostima.Užas…ne mož kroz saobraćaj od Podgoričana.

ooo
Gost
ooo

Pa nece gosti iz Poljske, Rusije, Njemacke valjda kolima dolazit?

Goran
Gost
Goran

Ma kakvi svi dalje od Pg dolaze avionima ima i na Zlatiboru aerodrom

CT-CPC
Gost
CT-CPC

Jedini spas taj otpad NATOa iz Italije da nam prebace,kazu bicemo oslobodjeni clanarine s tim da 120 vojnika saljemo u mirovnu misiju i dugovi poravnjani turisti nam ne trebaju

BoboKocka
Gost
BoboKocka

Tačno tako!Eksplodirao je buking za Cg,rezervisu se pera od smokve da se na njih spava!U Bečiće ludilo,jedan lokal otvoren od onolike plaze.Gosti vriste zedni nema piva ni za lijek.Kakva sprdnja od izjava.

Viko STRANAC
Gost
Viko STRANAC

Stani kiso luk je prokiso,sad ce Katnic s teroristima u prcatnik

ZDS
Gost
ZDS

Okruzni sudija reko 5 godina 5 godina strogog zatvora tananana

Mujo
Gost
Mujo

Ako se Hidzab uvede dojcemo mi na more iz Rozaja,Gusinja,Plava,B Polja i braca nasa iz Cuca i Cetinja nase svete CPC

Goran
Gost
Goran

I uveo se nema više go do pasa da ideš no u hidzab na plažu

Nezavisna Boka!
Gost
Nezavisna Boka!

Sprdaju se sa narodom, iz rane zore.

Dejan sudbina
Gost
Dejan sudbina

Ja sam se začudio za naslov.

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Kako da ne… posto ste sigurno poboljšali ponudu? Aaaa bravo to je zbog NATO saveza ustvari 😂😂😂

Kim
Gost
Kim

A sta je sa smecem ove sezone ?

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Eno ga na istom mestu ko i prosle godina, na setalistu.

....CG...
Gost
....CG...

Ahaaaaaaaaaa SAMO DA KISA PRESTANE…..ahaaaaaaaa U Spaniju ,Italiju,Grcku ,Albaniju,Hrvatsku,Azurna obala vri od turizma a kise ni za lijek

Pele
Gost
Pele

Stani kiso stani stoj stoj stoj,da posadim krompir moj moj moj

Bokelj
Gost
Bokelj

Zvala me je jedna porodica iz NS, pitaju je li moguće da je sladoled na plažu 500€?

Pele
Gost
Pele

Da nam je posijat krompir ,e neda ova kisa,ka da bi turisti dosli na nju da ljetuju

Vaso
Gost
Vaso

Volim što ima interesovanja, je li i Bog dao, samo nemojte s brojkama i procentima ka Boga vas molimo…sprda se narod zbog toga sa vama!

Ggggggg
Gost
Ggggggg

Ja ne znam komentatori nasi sveznajuci kako od rane zore mozete biti toliki crnjaci. Toliko istih komentara ispisete, na iste lose fore, da je to nevjerovatno

Franko
Gost
Franko

E ti si stvarno nevjerovatan. 🙂

Turista
Gost
Turista

Eto nas sa kišobranima, kupamo se u džemperima!

500 💶
Gost
500 💶

Ovaj Žaro Radulović je lik bez CDM-a!

Zale
Gost
Zale

Milijardu turista, ne znamo đe ćemo ih, moramo ih na tavan kačiti. Sad još da se oglasi Monstat i kaže da ih ima 30% više nego prošle godine u ovo doba.

Vladika⛪
Gost
Vladika⛪

Sto tebe tangira koliko ima turista ako ne zivis od toga.

Pavel
Gost
Pavel

A ti živiš. Stara pokvarena lacmanska fora, odrati kožu turistima. Još nijesam upoznao primorca a da možeš za njega reći da je čoek i da ima prst obraza, valjda im je to ostalo u nasleđe od Latina, svako lukavo, podmuklo i pokvareno do kosti. Dva svijeta u odnosu na pošteni, čojski i gostoprimni narod na sjeveru, koi bi ti i… Više »

Čapur
Gost
Čapur

Turista u predsezoni, davno nije ovoliko bilo, ocekuje se velika posjecenost i ne znam sto je tu sporno, da ljudi negativno komentarisu?

Pljevljak
Gost
Pljevljak

Pa sporno je sto bi neki voljeli da niko ne dodje vec da posjecuju Adu CIGANIJU.Isti ti bi sve otkinuli i izeli od ove drzave i na kraju bi se pos…li u nju.Poltronski,zar ne?

biba struja
Gost
biba struja

kad kažeš plata sezonskom radniku 500 euriča neko će se i poradovat uspjehu ovako

ooo
Gost
ooo

Lose se vele zivi. A na parkingu ispred zgrade Tiguan, A4, S4, Q5, Sportage, poneki stariji bmw i tako. U kaficima se red za mjesto ceka. O cemu se radi?

Bnjj
Gost
Bnjj

O kriminalu, pljački, dijaspori i izdavanju soba, profaji đedovine kako se ko snađe ako se nisi snašao kao oko 70%stanovnika onda si na dnu

mojsilović
Gost
mojsilović

Od ovih 70% koji se nijesu snašli više od polovine njih nema za tehnički tako da i nemaju kola. Odatle i proizilazi ovo stanje na parkinzima. Veliko je 70 eura u “državi” u kojoj se glas prodaje za 20.

18+
Gost
18+

Bnjjj mojsilovic opet u akciji. Treba zabraniti upotrebu telefona u jednu ustanovu u KO.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Tebi branili tel.kad si bio tamo

Žaro kuvar
Gost
Žaro kuvar

Povećali smo plate konobarima. Uslovi isti, ne preko 30 godina, znanje 3 svjetska jezika, plata 330€ i doručak!

Avanturista
Gost
Avanturista

Napravi Srbija autoput do granice sa Makedonijom. Sad je iz Beograda do soluna nekih 6 sati svega i to autoputem. Od nisa svega 3 sata.

Stano
Gost
Stano

Jeste kad nebi bilo granica i kad bi vozio 150 prosjecno

Krompirko 0:6
Gost
Krompirko 0:6

Štete grdne, izgubismo turiste koji zakupe apartman pa kupe paprika usput da spreme ajvar za zimu tokom ljetovanja o trošku vlasnika apartmana. I one koji vlasniku apartmana oberu smokve pa naprave slatko da nose nazad za Srbiju. A i one koji preko granice nose živu kokošku da bi imali svježeg mesa tokom ljetovanja. Svi primjeri su sa sajtova srskih turističkih… Više »

Limuzina
Gost
Limuzina

Krompirko znam da mrzis srbe ali to nije istina. Srbi ovdje kupuju i pica u lokalima i iznajmljuju i lezaljke i sve ostalo sto radi normalan turista. Ima iz srbije starijih ljudi sa unučićima koji gledaju da ustede svaki euro ali kakve veze ima. Cg je zemlja otvorena svima

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Krtolo, mozda se tebi ne svidja al 3/4turista je iz srbije.ako ih ceras ko ce da dodje.kakvu ti imas korist od stranaca koji idu u hotele ti ne ostavljaju nijedan euro van hotela.

Bu2
Gost
Bu2

Srpske turiste ceraju iskljucivo ove domace nesrecce koje se izjasnjavaju kao Srbi. Samo udji na njihove portale na neku od tema vezano za ljeto, sve ljudi iz CG pljuvaju CG i nagovaraju Srbe da im je bolje da idu za Grcku, Tursku. To je istina ziva. A to kako ih docekuju ovi nasi Srbi po BD, i sa kakvom pricom… Više »

Player
Gost
Player

Izgubićete vi sve turiste. I to baš zbog tih paprika, paradajza i mesa. Jer niko od bilo kojih turista, ali baš niko ne želi da kupuje taj škart što nudite po prodavnicama uz magistralu i po improvizovanim tezgama pored puta. I to po cenama kao da su pozlaćene. Prolazim pored kartonskih kutija pored plaže na kojoj spremaju hot dog ili… Više »

ooo
Gost
ooo

Taj hotdog i spremaju i kupuju tvoji sunarodnici, zajedno sa dzemperima iz sirogojna, a kad nestane takvih turista nestace i kartonskih kutija. Zato se i trujete pa kukate a nikad nikog ne cuh da se otrovao u restoranu/kaficu

Misko
Gost
Misko

Nadam se da smo tebe izgubili

Avanturista
Gost
Avanturista

@Stano Ogranicenje je u prosjeku 120 na tom putu (Od Beograda do Soluna) a ima 600ak kilometara, pa racuaj. U pravu si za granicu, ali ranica postiji i sa Crnom Gorom, na vasu inicijativu. Sad uporedi nekoliko sati lagane voznje autoputem i 8-9 sati kroz krivine, odrone, preticanja, kamione i cudesa. A o plazama, usluzi i svemu ostalom ne treba… Više »

ooo
Gost
ooo

Zbog cega iznosis neistine? Na novom autoputu kroz Grdelicu ogranicenje je 100 i 80. Laz je i dalje najmocnije srpsko oruzje.

Avanturista
Gost
Avanturista

@ooo
Napisao sam u prosjeku, bas zbog toga. Inace je ogranicenje kroz Srbiju i Grcku 130, u Makedoniji nesto manje, ali samo na odredjenim deonicama. Sve i da sam pogrijesio, nema razloga da mi se govori da lazem. Mrznjom ne postizes nista.

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Bg-bar ne moze nikako 8-9sati, mora barem 10-11normalne voznje i to bez granice.

Boka bokeljima
Gost
Boka bokeljima

Ma taj autoput je interesantan za turiste koji su nama sve manje interesantni.

Wolf
Gost
Wolf

Nije bitno ko je vama interesantan. Bitno je kome ste vi interesantni.
Jer uspeh turističke sezone zavisi od turista. Nikako obrnuto!

Ttaktor
Gost
Ttaktor

Taman fino,Sara Vidak i ostali pamidora turisti neka idu u Grcku.

18+
Gost
18+

E ovo nidje nema.
Covjek najavi dobru sezonu, vise posla, puniji budzet i ispljuvaju ga CG mrzitelji, a onda zaspu portal veselim komentarima o nekim temama vezanim za Srbiju. I onda se cude sto ih svi gledaju kao izdajnike.

Bvnk
Gost
Bvnk

Jes,to je pomama…

djuradj
Gost
djuradj

…lijepe vijesti…lijepo ce biti i kad to bude uticalo na standard…jer ako ne bude uticalo, onda ne vidim svrhu da brojim tudje pare…

Djuka
Gost
Djuka

Kakvi ste vi kraljevi sa ovim tekstovima

m🍹n☀e
Gost
m🍹n☀e

Udavi ovo vrijeme.

Anonimous
Gost
Anonimous

Treba vjerovati ovoj izjavi Radulovica taman ka i onoj da je Madona bas pohvalila rastan i da su Bred i Andjelina doruckovali vise puta u jednom danu…

Prijatelj
Gost
Prijatelj

“MADONA IMA SLONA”! 🐘😀😅😄🤣😂😆😁👌👍

1 350 000
Gost
1 350 000

AKO JE OVAJ MAJ VECA POSJETA OD PROSLOG MAJA ONDA MOGU MISLIT KAKAV JE BIO TAJ PROSLI

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ne mogu da vjerujem sto citam > sledeca objava CG ce od turizma zaraditi 100milijardi a nidje para nidje nicega..
Veliko interesovanje za CG ja ako znam kako ko dolazi kod nas kad vidim u Grcku/Maltu/Tursku itd. sto sve imas a za smijesne pare a kod nas 0

Nenad
Gost
Nenad

Ja stvarno ne znam vise da li da se smijem ili placem..

Jopetja
Gost
Jopetja

Ove izjave daju radi samopouzdanja gdje se jos ljetovanje planiraju na par dana prije pa gledaju u oblake oceli kisa.Ozbiljne turisticke agencije vec planiraju za iducu godinu.

1 350 000
Gost
1 350 000

DA ZIVIMO BOLJE

Samo ako
Gost
Samo ako

Samo ako kisa prestane.
Bas ti turisti imaju cvrstu zelju da nas posjete.
Ljetovacu u apartmanu od 2000 eura, samo ako budem imao para.

AS
Gost
AS

SUPER POVECACE SE PENZIJE I PLATE

🇲🇪CG🇲🇪
Gost
🇲🇪CG🇲🇪

Nego sto, i to 0,001% pa se ti sprdaj..

Visnja
Gost
Visnja

Lazi lazo da se veselimo. Evo sad kisa ce bit kriva a ostalo sve spremno. Gledaju ovi prognozu. Sve Nato turisti cekaju na granice i u nebo gledaju. A da nije rusa i albanaca ne bi bilo zive duse

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zadnjih 10 godina svaka sezona krace traje i manje je naroda. E kako oni to racunaju ne znam.

Bu2
Gost
Bu2

Manje je turista, ali u divljem smjestaju. Sve vise ljudi iz regiona dolazi svojim vozilom, a ako mu ne garantujes parking, koga u BD, KO, TV, HN nemaa, oni idu za BR ili UL.

Abcd
Gost
Abcd

Šta je izvor i dokaz ove informacije? Otvorite sajt google trends gdje možemo vidjeti koliko ljudi pretražuju neki pojam, ukucajte Montenegro, i za poređenje Croatia da vidite da ne samo da nema porasta u pretrazi za Crnom Gorom nego da se Hrvatska traži 20 do 50 puta više

Nefi
Gost
Nefi

Neko vjeruje nekom drugom a neko drugi u cinjenice

18+
Gost
18+

Abcd* mozda u HR stanovnistvo ne sabotira svoju drzavu, ne baca smece, ne izazivaji nestabilnost, mozda?

Šime
Gost
Šime

Ne sabotira, 600.000 Hrvata je otišlo širom svijeta u pečalbu!

Bnjj
Gost
Bnjj

Sama za turiste i jeste ova zemlja za život običnih svojih građana nije ođe je život mnogo tešak

ooo
Gost
ooo

Tezak je zivot svuda ako si protiv zemlje u kojoj zivis. Probaj slicno u Rusiji ili Srbiji

Bnjj
Gost
Bnjj

Dobro pa za tebe nije težak tvoje komšije ovi robovlasnici plaćaju od 250 do 350e

BOT 0.01
Gost
BOT 0.01

Kolika je tvoja plata?

Srpko
Gost
Srpko

Volimo i postujmo drzavu, koliko ona voli i postuje nas.
Ima li kud postenije

Roro
Gost
Roro

Znači za sve dpseovce je dobar život?Prije bih rekao da većina životari…jad i bijeda

Bokelj
Gost
Bokelj

Žure svi u Crnu Goru da vide fenomen najbrže rastuce ekonomije u svijetu i vasioni!
Hoće i turisti da uživaju barem par dana u blagodetima koje su nam omogućili Milo i Dps!

Vitamin C
Gost
Vitamin C

E, dako jedno jutro prodje bez tvog uvelog komentara…a nijesi Bokelj vise nego jesam li ja, no, moze ti bit, pa nemoj vezat jezik…

Limuzina
Gost
Limuzina

Daj boze da je tako. Volim Crnu Goru i volio bi da nam svima bude bolje. Neka srecna bude ova ljetnja sezona

Majs
Gost
Majs

Radulovicu, plati radnike, pa ces imati radnu snagu! U suprotnom, odose svi konobari u Hrvatsku

Bnjj
Gost
Bnjj

Jeste ali njemu i državnim uhljebima onda manje ostaje

Marinko
Gost
Marinko

Cim vidjeh naslov jasno mi je bilo da je Zarko Radulovic u pitanju…

Send this to a friend