Ekonomija

Niže cijene taksi usluga u Podgorici

Firma PG taksi snizila je cijene usluga za 20 odsto, pa za kilometar vožnje umjesto 55 centi sada treba izdvojiti 50 centi, a za minut čekanja umjesto 0,15 eura deset centi. Na ovaj korak, kako je saopštio Ranko Janketić, poslovođa PG taksija, odlučili su se kako bi privukli putnike.

“Mi već par dana vozimo po novim cijenama. Od kada smo počeli da radimo, nakon pauze zbog korone, ima interesovanja građana ali to nije zadovoljavajuće. Kako bi bili što pristupačniji i kako bi imali što više korisnika odlučili smo se da snizimo cijene usluge”, naveo je Janketić.

Za razliku od PG taksija cijene usluga neće mijenjati taksi udruženje Lider.

“Na ovaj nivo posla svi poslujemo ispod granice rentabilnosti. Bilo kakvo spuštanje cijena je igra sa firmama i sa njenim poslovanjem. Za korisnike bi bilo dobro da se cijena može korigovati, ali za vlasnike ne. Pazari su lošiji u odnosu na period prije epidemije”, saopštio je Saša Đurović, predstavnik taksi udruženja Lider.

Da situacija nije dobra smatra i Vesko Bjelić, iz taksi udruženja Desetka.

“Nismo zadovoljni koliko se prometuje. Pomoć da tražimo ne znam da li ima vajde. Šta će biti ubuduće ne znam ali situacija nije sjajna”, naveo je Bjelić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

5+) super!

Prč
Gost
Prč

Prije ste se zalili skupo gorivo nista ne osta za vas a sad kad je ispod eura cutite

Jelena
Gost
Jelena

Ja bih taksiste kaznjavala zbog zaustavljanja vozila tamo gdje to nije predvidjeno i bez srama ne pomjeraju vozilo a vide da se prave kolone.

oooo
Gost
oooo

Voznja nasim taksijem je veliki rizik. Vozaci jure, ne postuju propise, mozda su i pijani ili drogirani, … kontrole nikakve. Koliko god da spuste cijene uzalud vam trud sviraci.

Marko
Gost
Marko

Koliko znam matematiku to nije 20 odsto nego 9 odsto.Toliko …

Animus
Gost
Animus

Cijene su ionako preniske…pa ne vozi se po svijetu svaka baba ili tinejdzer taksijem. Taksi je luksuz! Taksi udruzenja kod nas u CG drze ljudi povezani sa kriminalom i to je jedno obicno pranje para!

Lipovo
Gost
Lipovo

Ugledajte se na japansku taksi službu, a ne na ,,afričku,,!

Lida
Gost
Lida

Bice posla.

rere
Gost
rere

zar opstina skoro nije uvela minimalnu cijenu za taxi? Sad moze da se smanjuje?

Send this to a friend