Ekonomija

Njemački brod Artania uplovio u barsku luku

Foto: Barinfo

Brod Artania njemačke kompanije Phoenix Reisen danas je uplovio u barsku luku Port of Adria, nakon što je  francuski kruzer Belle Adriatique otvorio sezonu u febraru. Iz „Port of Adrie“ najavljuju u ovoj sezoni još 16 brodova sa više od 20.000 turista.

„Artania“ je dovezla viša 1.000 turista i 564 članova posade, uglavnom iz Njemačke. Turistička organizacija Bar ih je dočekala uz tradicionalno posluženje i Folklorni ansambl “Rumija”, a na šetalištu su postavljeni štandovi Klaster turizma i kreativne industrije.

Većina gostiju je prvi put u Baru i Crnoj Gori i, kako su kazali, željno iščekuju da vide atrakcije barske rivijere.

„Impresionirana sam folklorom i dočekom koji nam je pripremljen. Ne znam što nas sve očekuje, ali želim da vidim što više i da budem iznenađena. Dobili smo sve potrebne informacije“, rekla je Ingrid iz Hamburga.

I njen saputnik Ralf je zadivljen dočekom.

„Prvi utisci i ova dobrodošlica su divni. Došao sam prvi put u vašu zemlju i Bar da bih je upoznao i vidio što imate da pružite turistima“, naglasio je on.

U Port of Adria su zadovoljni trendom rasta kruzing turizma u Baru.

„Veliko je zadovoljstvo danas baviti se ovim poslom , jer imamo punu podršku lokalne uprave, ali i kompletne barske privrede. Vjerujem da svi danas u Baru, ali i širom Crne Gore, prepoznaju šansu koju naš grad ima kao kruzing destinacija. Da sve više i bolje prilagođava svoju ponudu tome, potvrđuje činjenica da je sve bolje organizovano i lakše se dogovaramo oko svih detalja“, kazala je koordinatorka za PR i kruzing aktivnosti u Port of Adria Tanja Novović.

Gosti sa “Artanie” zadržaće se nekoliko sati u Baru, ali će uspjeti da vide neke od najznačajnijih kulturno-istorijskih znamenitosti.

„Na šetalištu je Info pult na kojem informatori Turističke organizacije dijele flajere, savjete i obavještavaju turiste o svemu što ih zanima i što bi trebalo vidjeti. Vjerujem da će im ovdje biti lijepo i da će ponijeti pozitivne utiske iz Bara, ali i Crne Gore“, kazao je direktor TO Bar Emil Kukalj, koji je istakao da je zbog sve većeg rasta kruzing turizma inicirano formiranje posebnog odbora u okviru opštinskog Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje ljetnje turističke sezone, koji će se baviti iskjučivo tom tematikom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Duka
Gost
Duka

Čudo će vidjet u Bar u pm. Samo će kompanije da namlate više para jer će shorex da organizuje ture do Kotora i Budve, dok će vez u luku biti znatno jeftiniji nego u Kotor.

Send this to a friend