Ekonomija Marković sa Lajkert

Njemački privrednici snažnije da investiraju u Crnu Goru

Crna Gora i Njemačka imaju dinamične bilateralne odnose na svim nivoima, a dodatne napore treba uložiti u jačanje ekonomske saradnje kroz snažnije investiranje njemačkih privrednika, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i zamjenice predsjednika CDU/CSU poslaničkog kluba u Bundestagu Katje Lajkert.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je ukazao na ekonomski oporavak države koji se ogleda u visokim stopama rasta, smanjenju deficita, kao i odličnom punjenju budžeta.

„Rezultati su iznad očekivanja. Budžet je stabilan, javni prihodi iznad planiranih, a ušli smo i u žestok obračun sa sivom ekonomijom koji daje rezultate“, kazao je predsjednik Vlade.

Posebno je naglasio odličnu turističku sezonu, kao i rezultate i potencijale u oblastima poljoprivrede i energetike.

Crna Gora se, kako je dodao, okrenula obnovljivim izvorima energije i to je oblast koja pruža velike mogućnosti za njemačke investitore. Poseban fokus, Vlada je stavila na jačanje sveukupne infrastrukture, koje je ključni preduslov za dinamičan i održiv razvoj.

Na sastanku je razgovarano i o napretku u procesu evropskih integracija, slobodi medija, kao i o uspjesima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

„Pokazali smo snagu i održivost institucionalnog djelovanja u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Imamo odlične rezultate u ovim oblastima“, rekao je Marković.

On se zahvalio na podršci njemačkoj Vladi i saveznoj policiji, kao i Fondaciji Konrad Adenauer koja u kontinuitetu pomaže jačanje instiucionalnog potencijala Crne Gore, a koja je i organizovala posjetu poslanice Lajkert našoj zemlji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara HERCEGOVI
Gost
Stara HERCEGOVI

I da investiraju, ostaje se bez odgovora na pitanje svih pitanja : KO CE TU DA RADI?

Bnjj
Gost
Bnjj

Sve marketing kvalitet života ka U Afriku svoj Evropi fale radnici i podižu plate izuzev ovim nesrećnim državama tzv Zap Balkana ođe imamo za izvoz i radimo za platu od 300e i manje kad tražiš veću kažu ima ko će radit pih kakva raspala država

murko
Gost
murko

Nemacka ozbiljne pare ulaze u Kosovo i Albaniju. Dobar deo heroina i marihuane kupuju od nasih susjeda.

Bnjj
Gost
Bnjj

Sprdnja, ako je tako dobro kao što premijer priča zašto onda ne podignu minimalac za 180h rada na 350e nego imamo jednu od najnižih plata u Evropi a Monstat laže da je 512e

domaćica
Gost
domaćica

Ma si uštedio za 📱😂🐴😂

Bnjj
Gost
Bnjj

Nije smiješno nego žalosno tvoje komšije se suočavaju sa teškim životom i siromaštvom sa 250do 300e plate a ti izvodiš šegu uhljebu

Prc CG
Gost
Prc CG

Slomiše se da dođu u CG da im dps uzme reket,sprdate li se vi to sa nama,može samo neki sandzaklija da dođe iz njemačke i otvori fabriku dušika u Rozaje i to vam ne to…..Njemački privrednici da ulazu u CG,e pa svasta😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Eto vidiš da nam se i Njemačka divi. Stvarno smo čudo. Ta primjer!

Send this to a friend