Ekonomija

NLB kredit za refinansiranje donosi olakšanje u otplati kreditnih obaveza

NLB Banka nudi olakšanje prilikom otplate kreditnih obaveza u vidu kredita za refinansiranje, zahvaljujući kojem je sve kreditne obaveze moguće objediniti u jednu, manju ratu, nezavisno od toga u kojoj finansijskoj instituciji su nastale.

NLB Kredit za refinansiranje donosi povoljnosti kakve su duži rok otplate, do 20 godina – uz hipoteku kao sredstvo obezbjeđenja, ali i nižu kamatnu stopu, već od 4,99% + 6M Euribor*, te mogućnost isplate dodatnog keša za nenamjensku upotrebu.

U vrijeme kada je lično i zdravlje bližnjih zajednički prioritet, NLB Banka je uz klijente za brigu o finansijskom
zdravlju.

Kome je kredit namijenjen?

NLB Kredit za refinansiranje je namijenjen svima koji imaju više kreditnih obaveza i koji:
• planiraju da sve svoje kreditne obaveze objedine;
• žele manje mjesečne izdatke po osnovu kredita;
• imaju potrebu za dodatnom gotovinom za tekuće potrebe.

Kako bi klijenti NLB Banke ili oni koji to tek namjeravaju da postanu, mogli da zadrže ili unaprijede dosadašnji kvalitet života, NLB Banka donosi olakšanje za postojeće kreditne obaveze, sada i bez troška obrade kreditnog zahtjeva.

Uz NLB Kredit za refinansiranje – bilo da se radi o ličnim ili mjesečnim obavezama članova porodice za gotovinski ili hipotekarni kredit, te obavezama po osnovu kreditnih kartica ili dozvoljenog minusa po računu, nastalih u NLB Banci ili u drugim bankama, sve obaveze je moguće objediniti u jednu, manju mjesečnu ratu.

Na ovaj način klijenti će biti u prilici da lakše servisiraju svoje mjesečne izdatke po osnovu kredita, a mogućnost isplate dodatne gotovine obezbijediće i zadovoljenje tekućih potreba za gotovinom. Za ovaj proizvod moguće se prijaviti online na web sajtu Banke, nakon čega će uslijediti poziv od strane službenika Banke, u kratkom roku.

NLB Banka je uvijek na raspolaganju da klijentima pruži neophodnu podršku za lakšu otplatu kredita i da
doprinese očuvanju finansijskog zdravlja klijenata.

Ponuda važi do 31.12.2020. godine.

Pitanja u vezi sa ovim proizvodom kao i drugim proizvodima i uslugama NLB Banke moguće je uputiti putem
zvaničnog naloga NLB Banke na Viber-u, a za više informacija građani su pozvani da posjete www.nlb.me ili
da pozovu NLB Kontakt centar na broj 19888.

Reprezentativni primjer:

*NLB Kredit za refinansiranje sa kamatnom stopom 4,99% +6M Euribor

Za iznos kredita od 50.000 EUR i rok otplate 240 mjeseci, kamatne stope na godišnjem nivou iznose: nominalna kamatna stopa (NKS) je 4,99% + 6M Euribor, efektivna kamatna stopa (EKS) 5,23%. U obračun efektivne kamatne stope (EKS) uključena je nominalna kamatna stopa, jednokratna naknada za obradu kredita od 0% iznosa kredita (0 EUR), naknada za 1 mjenicu (2 EUR), naknada za upit u Kreditni registar CBCG (RKB) (3,50 EUR), naknada za izdavanje lista nepokretnosti (8 EUR), trošak notara¹ (250 EUR), trošak polise osiguranja imovine ² 101,90 EUR, trošak procjene nepokretnosti² (70 EUR), troškovi Katastra za vrijednost ugovora do 100.000 EUR (71 EUR). (Ukupno 466,40 EUR). Ukupan iznos koji klijent treba da plati je 79.613,26 EUR, dok je iznos mjesečnog anuiteta 329,78 EUR. Ukupan iznos koji klijent plaća predstavlja zbir glavnice, ukupne kamate i ostalih naknada u vezi sa odobrenjem kredita. Obavezno sredstvo obezbjeđenja je mjenica i mjenično ovlašćenje korisnika kredita. Ukoliko je za odobrenje kredita potrebno obezbijediti i druge instrumente obezbjeđenja, potrebno je da se korisnik obaveže na zaključenje ugovora o dodatnim uslugama, u kom slučaju u dodatne naknade koje ne ulaze u navedeni obračun efektivne kamatne stope spadaju i troškovi koji se odnose na te dodatne usluge (npr. troškovi polise osiguranja života i sl.). EKS je važeća na datum informativnog obračuna 01.10.2020. godine. Korekcija Euribor-a se vrši 2 puta godišnje (1. januara i 1. jula).

¹Trošak notara može imati manjih odstupanja u zavisnosti od okolnosti slučaja.

 ² Površina stambenog objekta uzeta u primjeru je 40m², građevinske vrijednosti 500 EUR po m².

 

Send this to a friend