Ekonomija

Nova snažna podrška Vlade beranskim domaćinima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je saopštilo da je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavilo sa ulaganjem značajnih sredstva u razvoj ruralne infrastrukture u opštini Berane.

Kako su naveli, sa ciljem daljeg unapređenja uslova života i rada u ruralnom području opštine Berane, Ministarstvo poljoprivrede je danas otpočelo asfaltiranje više od pet kilometara novih puteva vrijedno više od 300.000 eura, kao i izgradnju vodovoda u MZ Petnjik vrijednog više od 50.000 eura.

“Ovih dana biće urađeno novih 640 metara u MZ Dapsiće, selo Dapsiće, 400 metara u MZ Petnjik, dvije dionice ukupne dužine 1.060 metara u MZ Polica, selo Zagrađe, nove dvije dionice u MZ Štitari ukupne dužine 1.040 metara od kojih 540 metara u selu Bubanje i 500 metara u selu Štitari, kao i ovih današnjih 1.900 metara u MZ Zagorje, selo Zagorje”, naglasili su u Ministarstvu.

Ti radovi, ukazali su, predstavljaju nastavak projekta unapređenja ruralne infrastrukture, u okviru kojega je samo u opštini Berane u prethodne dvije godine asfaltirano više od šest kilometara seoskih puteva, vrijednosti 350.000 eura, i urađen vodovod u MZ Zagorje, vrijednosti 41.000 eura.

“Asfaltirano je ukupno osam dionica puteva u osam MZ i to: putni pravac u MZ Dapsiće ukupne dužine 1.200 metara, putni pravac koji spaja MZ Petnjik i MZ Dapsiće u dužini od 560 metara, četiri putna pravca u MZ Polica dužine 2.450 metara (Pođanska mala 600m, Boričići – Obradovići 400 metara, Babino – Kruška 400 metara, selo Zagrađe 600 metara i Zagrađe – Dolina Cikića 450 metara), putni pravac u MZ Štitari u dužini od 500 metara u selu Bubanje i dionicu od 1.320 metara koja spaja MZ Zagorje i MZ Petnjik. Ovi infrastrukturni projekti, uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeće daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u Beranama”, poručuju iz tog resora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sova
Gost
Sova

Greška! Doprinijeće većem doživljaju svetosavlja.

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Tako je breeee, sve njima ucinite i asfalt im stvavite ne bi li ih pridobili a svojim clanovima necete ni put da ocistite.. mislite da ce vas sad glasati.. oce ka i do sad.. trcite za njima za tom bagrom i onda se cudite sto gubite svoje clanove sto ste pali na 33%. Upamet se DPS…

Send this to a friend