Ekonomija

Novaković Đurović i ambasadorka Ozan: Primijetan rast turskih investicija i osnaženje prijateljskih bilateralnih odnosa

Ana Novaković Đurović i Songul Ozan

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović i ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan razgovarale su danas o prioritetima u radu Ministarstva, posebno naglašavajući značaj saradnje sa Turskom u oblasti zaštite životne sredine i prostornog planiranja posredstvom turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), saopšteno je iz tog resora.

Ministarka Novaković Đurović i ambasadorka Ozan osvrnule su se na primjetan rast turskih investicija i snaženje prijateljskih bilateralnih odnosa.

“Namjera 43. Vlade jeste da pronađe balans između očuvanja i zaštite životne sredine i ekonomskog i energetskog razvoja. Učinićemo sve u našoj moći da podignemo standarde u ekologiji, kako bismo privukli zdrave i zelene investicije“, poručila je ministarka Novaković Đurović.

Novaković Đurović je istakla da su tursko iskustvo i praksa u oblasti zaštite životne sredine dragocjeni, stoga je razmjena znanja i iskustava i intenziviranje saradnje na operativnom nivou nešto što treba formalizovati u narednom periodu.

Ambasadorka Ozan se saglasila sa ministarkom Novaković Đurović da je neophodno rukovoditi se pravilima prirode i čuvati i štiti prirodna bogatstva, a uporedo podsticati i ekonomski razvoj, te da će u skladu sa tim principima imati podršku Turske.

Sastanku je prisustvovao i v.d. generalnog direktora Direktorata za EU integracije, međunarodnu saradnju i klimatske promjene, Ljubiša Pavićević. 

Send this to a friend