Ekonomija

Novaković o statusu zakupaca tezgi: Uvjeren sam da se može naći najbolje rješenje za sve

Potpredsjednik Opstine Bar Stevo Novaković i gradski menadžer Ćazim Alković obišli su danas Javno preduzeće Komunalne djelatnosti, a Novaković je kao jednu od najvažnijih tema istakao status zakupaca tezgi na Buvljoj pijaci, ističući da je uvjeren da je moguće naći najbolje rješenje za sve.

<<<Novaković: Insistiraću da se pijačnim prodavcima oproste tri zakupnine<<<

Kako je saopšteno iz Biram Crnu Goru, Novaković je upoznao predstavnike Komunalnog preduzeća, predsjednika Odbora direktora Boška Kovačevića i izvršnog direktora Steva Pejovića, sa zahtjevima i očekivanjima zakupaca tezgi na toj lokaciji.

“Uvažavajući potrebe ljudi koji su, kao i cjelokupna privreda Crne Gore doživjeli direktnu štetu uslijed pandemije koronavirusa, a sve u cilju traženja adekvatnog rješenja, okupljeni predstavnici Opštine i Društva bili su saglasni da je neophodno napraviti u skorijoj budućnosti sastanak na koji će biti pozvani i predstavnici zakupaca”, dodaju u BCG.

Novaković i Alković su se upoznali sa trenutnim načinom funkcionisanja tog javnog preduzeća i svim izazovima sa kojima se susrijeće.

Alković je ukazao na problem sa rasvjetom na lokalitetu Pečurica i dobio uvjerenje da će problem biti riješen u najkraćem roku.

“Predsjednik Odbora direktora je izrazio potrebu za što tješnjom saradnjom Grada kao osnivača i samog Društva i istakao da je to princip na kom treba istrajati, ne samo u kontekstu rješenja tekućih problema, već i uopšte. Jedna od važnih tema o kojoj se razgovaralo je i priprema nove turističke sezone, gdje su predstavnici Opštine informisani o brojnim aktivnostima koje sprovode Komunalne djelatnosti na terenu, kao i o planiranim potezima. Svi prisutni su istakli da su ovakvi sastanci potrebni i u narednom periodu, tako da su definisani i pravci buduće saradnje”, zaključuju u Biram Crnu Goru.

Send this to a friend