Ekonomija

Novi direktor TO Ulcinj: Situacija loša ali već imamo interesovanja iz drugih država

Došavši na čelo Turističke organizacije (TO) Ulcinj, u jeku drugog talasa pandemije virusa korona, novoizabrani direktor TO Gzim Hajdinaga, u svom prvom medijskom obraćanju od kada je na čelu te organizacije, poručuje da je svjestan nezavidne situacije sa kojom se suočavaju svi turistički poslenici.

Ipak, uprkos nezavidnoj situaciji, već se naziru interesovanja iz drugih zemalja, pa mjesta predaji nema, kazao je Hajdinaga, crnogorskoj javnosti poznat kao nekadašnji ministar za manjine u Vladi i predsjednik Opštine Ulcinj.

“Upoznati ste sa podacima koje smo juče dobili, da su kapaciteti u ukupnom finansijskom bilansu niži za 80 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Već imamo neke signale da ni zimska sezona neće biti onakva na kakvu smo navikli.

Ali, ima i dobrih vijesti. Obaviješten sam da su turoperatori iz Ukrajine već pokazali intesresovanja i tražili su od nas da im damo naše smjernice i cijene”, kazao je Hajdinaga.

Podsjetivši da od 1. decembra startuje čarter linija na relaciji Kijev – Podgorica, novi direktor TO je izrazio nadu da će to biti dobar početak, i da će time povući turiste iz drugih destinacija.

“Sve ovo zavisi i od našeg ponašanja, i da li će Crna Gora biti otvorena za dolazak domaćih i stranih turista. Nismo jedini, situacija nije sjajna, ali to nama ne daje za pravo da kažemo da ćemo se predati. Učinićemo sve da prebrodimo ove teške dane, uz podršku lokalne vlasti sa kojom već u startu imamo odličnu saradnju, zajedno sa drugim TO u Crnoj Gori, NTO i Ministarstvom turizma. Nadamo da ćemo uz pomoć našeg marketiga postići da se već od sutra pojave pozitivni signali, i da turisti budu prisutni u našoj opštini”, dodao je on.

A te pozitivne signale, kako je istakao, treba očekivati još na proljeće naredne godine. Stoga su pripremne aktivnosti za narednu sezonu uveliko u toku.

“Ja lično, i mi iz TO, planiramo da za koji dan obiđemo nekoliko opština koje su nama glavne adrese i da zajedno sa ljudima iz sporta obiđemo destinacije za koje nam kažu da su permamentne”, istakao je direktor TO.
Zbog velike kvadrature ali i zbog ostalih benefita najjužnije crnogorske opštine, fokus će biti na razvitku sportskog turizma.

“Naš grad i Velika plaža su idealni za kondicione pripreme. Tako bismo malo oživjeli naš grad i svakako turizam, koji je glavni stub naše ekonomije”, naveo je Hajdinaga.

Stoga, kako je za kraj poručio prvi čovjek TO Ulcinj, učiniće sve kako bi se povećao broj turista u Ulcinju pred Novu i u vrijeme Nove godine.

“I ne samo to, nastojaćemo da kroz kulturne manifestacije, koje su bile prepoznatljive za naš grad, učinimo da budemo mjesto gdje će ljudi boraviti za novogodišnje praznike”, zaključio je Hajdinaga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

A đe su vam hoteli i risorti, velnes, spa centar. Luka za jahte idr, šta imamo da ponudimo. Bar i Ulcinj nemaju šta da ponude osim šetnje, kupanja i kafana. Sve investicije u risorte odoše u Boku i Bd

Send this to a friend