Ekonomija

Novih 1000 kvadrata i 6 čeking šaltera na Aerodromu Podgorica, noćni letovi u Tivtu moguće za godinu i po

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić najavio je proširenje kapaciteta Aerodroma Podgorica, ali i proširenje Terminala 2 u Tivtu.

“Imaćemo novih 1000 kvadrata za putnike, novih šest čeking šaltera u Podgorici”, najavio je on.

Orlandić je dodao da je pitanje noćnih letova na Aerodromu Tivat izuzetno važno, te da su dvije renomirane kompanije zainteresovane za realizaciju projekta, i to Aeroport de Paris i Airbus.

“Mi smo imali jedan tender. Javila su nam se tri najozbiljnija svjetska igrača. Međutim, kako oni posluju prema anglosaksonskom pravu i mi nijesmo smjeli, zbog pravno formalnih stvari da realizujemo taj tender. Nakon toga smo, sa Ministarstvom finansija raspisali pregovarački postupak bez raspisivanja javnog poziva. Tu smo dobili ponude dva relevantna igrača (Aeroport de Paris i Airbus). Odluku ćemo donijeti u narednih nekoliko dana”, napomenuo je prvi čovjek Aerodroma Crne Gore.

Dodao je, da bi, prema sadašnjim projekcijama, noćni letovi na tivatskom aerodromu mogli startovati u periodu od godinu do godinu i po dana.

On je naglasio i da je novi Terminal 2 u Tivtu već donio velike koristi, te da bi ove sezone imali kolaps da nije izgrađen.

“Koštao je oko četiri miliona dolara, a biće isplaćen krajem naredne ljetnje sezone”, dodao je on.

Planiraju dodatno proširenje Terminala 2 sljedeće godine, i to za oko 300 kvadrata.

Crna Gora, kako je potvrdio Orlandić, sada već ima odlične avio konekcije.  No, najavljuje nove avio linije i još više konekcija.

Kaže da je rano govoriti koje su nove destinacije, ali kaže da je u planu veza sa Skandinavijom, a vrlo moguće da se diretkna avio linija uspostavi i sa Amsetrdamom.

Ističe da objavljivanje Koncesionog akta za crnogorske aerodrome ne znači da će stati investicije i unaprjeđenje usluge na aerodromima u Tivtu i Podgorici.

“Baš naprotiv. Radićemo više i bolje. Svakog dana ćemo raditi kao da procesa koncesije i ima i nema”, kazao je  Orlandić, naglašavajući da su Aerodromi Crne Gore u državnom vlasništvu, te da će menadžemnt ACG postupati u skladu sa odlukama Vlade.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gran Turismo
Gost
Gran Turismo

Neka gospodin Danilo Orlandić obiđe malo zgradu aerodromaa u Podgorici,ubijeđen sam da to nije do sad uradio..To je jedno zastiđe za našu zemlju,sa kojom se prvi put susreću strani turisti..Toaleti neuredni,polu ispravni i odišu neprijatnim mirisima,prašina i paučina,koja se posebno vidi u večernjim satima pod reflektorima,voda koja kaplje na sa plafona na terminal za dolaske gostiju,neuredan i prljav plato ispred… Više »

Laki
Gost
Laki

Gospodine Orlandicu šta je sa najavljenom linijom Podgorica -Luksemburg

Miki
Gost
Miki

Sta sad ulazete kad ce da se da pod koncesiju a sve ove godine niste🤯🤯😱😱🤪🤪

budala
Gost
budala

U Pg treba 10 saltera ,ako igdje! A u Tivat je najbolje da putnike izbacujete padobranima, po livadama okolnim, to je wild turizam, extra!!

Belko
Gost
Belko

Deset saltera za cekiranje a jedna KD kontrola. I…kakve koristi od toliko saltera?

Avijon
Gost
Avijon

Ali “Čeking” šalter… zemljo progutaj nas da nas nema🥳🥳

Brano
Gost
Brano

Velika strucnost je voditi Aerodrume CG,drzava ti napravi ti uzimas pare,ti si mandionicar!

Redinc
Gost
Redinc

Bravo Danilo!

Hahahaah
Gost
Hahahaah

Bravo veli Danilo hahahahaha

Duško
Gost
Duško

Uz pokazanu kulturu izražavanja dodati i to da “igrači” funkcionišu po “anglosaksonskom pravu” pa propao tender a to jest ne može da se ugradi….e propalo se!

vesko
Gost
vesko

Zasto se placa 4 miliona dolara kad JP Aerodromi CG posluje i sve svoje usluge naplacuje u evrima?Da bi se nepotrebno izgubio novac zbog kursnih razlika!?

Duško
Gost
Duško

Razlika je u dzep ne brini

Goga
Gost
Goga

Nijesu evri vesko, no euri.

DAKLE
Gost
DAKLE

DAKLE, DAKLE, DAKLE, DAKLE, DAKLE ….kakav vokabular

MalaAnja
Gost
MalaAnja

Stiže struja na Airport Tivat 😂😂 za 2 godine 😅👌😅

Teo
Gost
Teo

Prodajte aerodrome i ulozite te pare pametno-u stanove za kadrove iz Rozaja!

letac
Gost
letac

Igraca ?!?

Kotor
Gost
Kotor

Rjecnik narastaja mladjih funcionera, sjetite se Radulovica Ministra turizma …

delboj
Gost
delboj

Dzontra Volta, licno.

Realno
Gost
Realno

Aerodrom Tivat treba potpuno novu terminalnu zgradu, funkcionalan parking i prilazne puteve… Ovakav danas izgleda kao da se nalazi u Centralno Africkoj Republici. Na sat vremena od Tv su Cilipi, moze se uzeti kao primjer

Boka
Gost
Boka

Terminal 2 koštao 4miliona, evo materijala za Katnića.

Send this to a friend