Ekonomija

Novinari iz Poljske posjetili Crnu Goru

Novinari iz Poljske posjetili su Crnu Goru i obišli zimske centre Kolašin i Žabljak.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizator je ove posjete, a novinari su broavili u Crnoj Gori od 20. do 24. februara.

U pitanju su bili predstavnici medija Goryonline.com, Onet.pl, wp.pl, Gazeta.pl, Ski Magazyn, Wasza Turystyka, Narty.pl, National Geographic Traveller i Business Traveller Polska.

Akcenat posjete bio je na predstavljanju zimske ponude na sjeveru odnosno u ski-centrima.

Novinari su se upoznali sa dodatnom ponudom za aktivnosti na snijegu poput vožnje motornim sankama, panoramske vožnje žičarom i noćnog hodanja na krpljama. Takođe, u okviru posjete crnogorskim zimskim turističkim centrima, poljski novinari imali su priliku i da uživaju u pješačkim turama na Crnom i Biogradskom jezeru.

Kada je riječ o tržištu Poljske primjetna je sve veća zainteresovanost turista za zimski odmor i skijanje u novim destinacijama. Posebna prednost Crne Gore je cjelogodišnja avio-linija na relaciji Varšava – Podgorica što bi moglo da doprinese rastu broja turista sa ovog tržita i u zimskim mjesecima. Tokom 2019. godine Crnu Goru je posjetilo preko 76.000 turista iz Poljske koji su ostvarili gotovo 400.000 noćenja odnosno 14 odsto više u odnosu na 2018. godinu.

Ova studijska posjeta realizovana je uz podršku lokalnih turističkih organizacija Danilovgrada, Žabljaka i Kolašina i kompanije “Beppler & Jackobson”.

Send this to a friend