Ekonomija

Nurković: Turci zainteresovani za crnogorske aerodrome

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se sa novoimenovanom ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

“Nekoliko turskih kompanija je već iskazalo interesovanje za ove projekte, a posebno za budući koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore. Osim turskih,  za ovaj projekat zainteresovan je značajan  broj evropskih i kompanija koje posluju na globalnom nivou u oblasti upravljanja aerodromima i očekujemo kvalitetne i konkurentne ponude”, naglasio je Nurković.

On je napomenuao kako je saradnja između naše dvije države je intezivna i u oblasti ekonomije i na političkom nivou, međutim prostora za jačanje odnosa i povećanje trgovinske razmjene ima, naročito ako se uzmu u obzir planovi i projekti koje Crna Gora razvija i realizuje u ovom trenutku.

Kako je istakao ministar Nurković, pojačano je interesovanje turskih privrednika za ulaganja u crnogorsku privredu i to u različitim oblastima, pa se očekuje snaženje ekonomskih veza u narednom periodu. Ministar saobraćaja informisao je amabasadorku o  susretu sa predstavnicima Udrženja privrednika Turske u Crnoj Gori, koje broji 45 privrednika i kompanija iz Turske, od kojih neka već uspješno razvijaju svoj posao u našoj državi.

“Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo sprovodi kapitalne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, razvojni projekti  koji će izmijeniti ekonomiju naše države su prije svega izgradnja autoputa Bar-Boljare i koncesioni ugovor za crnogorske vazdušne luke”, istakao je ministar saobraćaja.

Ambasadorka Ozan  je istakla da su Crna Gora i Turska prijateljske zemlje, saveznici u okviru NATO alijanse. „ Pred Crnom Gorom je sjajna budućnost, primjer stabilnosti u regionu, turska privreda svoju šansu za ulaganja prepoznaje u mnogim oblastima: izgradnja infrastrukture, turizam i hotelijerstvo, zdravstvo i prehrambena industrija“, naglasila je Ambasadorka i potvrdila ozbiljnu zainteresovanost kompanija koje su na svjetskom tržištu prepoznate kao uspješne u oblasti izgradnje i upravljanja aerodromima.

Na sastanku je bilo riječi i o susretu ministara saobraćaja Turske i Crne Gore koji se planira u skorije vrijeme, ali i o radu mješovite komisije za ekonomsku saradnju dvije Vlade.

Ministar Nurković iskoristio je priliku da se zahvali turskoj Vladi na podršci programu finansiranja određenog broja crnogorskih studenata koji su na školovanju u Turskoj, ističući da su upravo oni svojevrsni ambasadori dvije zemlje koji će stečenim znanjima i obrazovanjem doprinijeti inteziviranju ekonomske saradnje.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milan ilic
Gost
Milan ilic

Turci i Albanci IN, Rusi i Srbi OUT. Zamislite da se Petrovići na tren ustanu iz groba, odmah bi se vratili.Da li je ovo ta evropska Cg u kojoj su nam najbolji oartneri Tači,Haradinaj i Rama. Nema više ni susreta sa Kolindom,Slovencima …samo Albanci i Turci.Ovo je sve da bi se Milo Đukanović održao na vlasti.

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Poturcice nam i aerodrom…e sprdnja

Milan
Gost
Milan

Eto tako, sve treba Turcima dati i naseliti ih u sto vecem broju kao sto su krenuli tako da mi nesrecnici za 100 godina necemo postojati ovdje
A mi smo najgori narod na planetu

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Ekonomija nam je katastrofa,standard katastrofa,ako Turci mogu napravit da bude dobro treba ih pustit.

Gost
Gost
Gost

Mogu sebi

Lipovo
Gost
Lipovo

Sve me strah od sledeccih 100 godina!

Rajko
Gost
Rajko

Imam ja jednu tetku, pri kaju je i ima neku livadu od 500 m2 pa vidjite da i nju prodate (livadu)

Ilinois
Gost
Ilinois

Dajte sve, da slucajno što ne ostane našoj djeci.

020113
Gost
020113

Turci su takvi u poslu da cete se vrlo tesko dogovoriti oko posla, medjutim kada se dogovorite uglavnom ispostuju ugovore. Najgore je kod nasih investitora sa strane ne to sto su turci ili neka druga nacija vec zato sto nasa ih drzava ne kontrolise da li rade ispravno po zakonima. CG ne provjerava da li radnike koje zaposle iz crne… Više »

Rozaj
Gost
Rozaj

Turcima to treba dati, imaju lovu da to sve srede i urede, da lici na nesto

Vale
Gost
Vale

Milo ce to Turcima dat braca su to

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Pocerali Ruse – turci su sve pokupovali…Tajna je da ne znam koliko (stotina) firmi je otvoreno iz turkse ovdje sto se radi to jos niko ne zna…Petljavine neke.

Dembele
Gost
Dembele

Oko 2000 firmi su turci otvorili. A da kupuju kupuju, ali ne placaju kao rusi, ni primac.

Vele
Gost
Vele

A dje Turcima dajte to Njemcima, Austrijancima, Svajcarcima. Al dobro ne mogu biti gori nego sto su sad to je sigurno. Tivatski aerodrom je najvece ruglo vijerovatno u cijeloj Evropi ruzniji i neuredniji aerodrom ne postoji. Ko je proputovao malo svijeta zna o cemu govorim.

Send this to a friend