Ekonomija

O elektronskoj fiskalizaciji sa Begovićem u srijedu

Begović

Državni sekretari u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Mila Kasalica i Janko Odović, i direktor Uprave prihoda, Aleksandar Damjanović, sa saradnicima, će u srijedu, 12. maja, u 11:30 časova održati sastanak sa predsjednikom Advokatske komore Crne Gore, Zdravkom Begovićem.

“Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Uprava prihoda pažljivo razmatraju sve zahtjeve predstavnika advokatske djelatnosti za izuzimanjem iz procesa uvođenja elektronske fiskalizacije. Imajući u vidu da je osnovni cilj elektronske fiskalizacije potpuni obuhvat svih lica koja ostvaruju prihode u Crnoj Gori, a koja podliježu oporezivanju, neophodno je da se postigne optimalno rješenje po pitanju navedenih zahtjeva”, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako su dodali, uvažavajući nemjerljiv značaj advokatske profesije u svakom pravnom sistemu, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Uprava prihoda će na sastanku sa predsjednikom Advokatske komore pokušati pronaći rješenje za funkcionalan modalitet primjene elektronske fiskalizacije za advokatsku djelatnost, jednako kao i za sve ostale poreske obveznike.

Send this to a friend