Ekonomija

Obavezna promjena vlasništva na brojilima koja se vode na preminule osobe

Elektroprivreda Crne Gore obavještava sve korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminula lica,  da u narednih 10 dana podnesu Zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i zaključe Ugovor o snabdijevanju.

“Ova obaveza propisana je članom 206. Zakona o enegetici i članom 23. Opštih uslova za snabdijevanje električnom energijom, kojim je definisano da su nasljednici dužni da u roku od 90 dana od dana smrti fizičkog lica obavijeste pisanim putem snabdjevača i podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca električne energije”, saopšteno je iz EPCG.

Naime, EPCG je informisana od nadležnih insititucija da se određeni broj brojila i dalje vode na preminula lica, a što nije u skladu sa navedenim zakonskim uslovima.

“Upozoravaju se korisnici električne energije da će, ukoliko ne podnesu  Zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i ne zaključe Ugovora o snabdijevanju u naznačenom roku, Elektroprivreda pristupiti isključenju mjernih mjesta”, ističu u EPCG.

Spisak navedenih kupaca objavljen je na internet stranici kompanije www.epcg.com, portalu elektronske uprave i na oglasnim tablama lokalnih jedinca Snabdijevanja u gradovima gdje su registrovani vlasnici brojila.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirka
Gost
Mirka

Predlažem da svi potrošači neplaćaju račune za struju , nesmiju čitav grad isključiti pa će ukinuti gubitke i prenose.

Veliki krs
Gost
Veliki krs

Vratite novac koji nezakonito uzimate od gradjana svakog mjeseca ,koji placaju vase nekontrolisane gubitke i na koje gradjani nwmaju uvid.
Pljacka preko racuna ,svi znaju i svi cute a potrosaci placaju.

Haven
Gost
Haven

Morate svako domaćinstvo, obavjestit pismenim putem ko prvo.I ko zahtjeva i obrazlozenje istog, i da bi lice ili vlasnik imao pravo na zalbu i sl.Po zakonu i ustavu, do tada upoznajte se sa zkp CG.

oooo
Gost
oooo

Ukoliko nije rijeseno imovinso pravno pitanje i ukoliko nije sproveden ostavinski postupak vi ne mozete nista. A i spisak lica ukoliko ste objavili krsite zakon zato slobodno mozete se slikat dok se god racuni uredno placaju.

Jokso
Gost
Jokso

Maltretirate narod, sram vas bilo pored sve muke koju narod ima vi ga dodatno maltretirate.

Fifi
Gost
Fifi

Po zakonu ne mozete isključiti nikog, niti mu išta uraditi.Za vašu informaciju, što znači da svako ko izmiruje dugove nikakav prekršaj ili krivično djelo nije uradio.Stoga morate se posavjetovati sa, nadleznim.A prije tog pročitajte zakon.Bez ako vi ne donosite zakon u Cg.

Maja
Gost
Maja

Ako je neko uredan platisa sasvim je nekorektno na ovako rigorozan nacin kaznjavat ljude

marius
Gost
marius

Ako nije rjeseno pravno imovinsko pitanje kako moze neko na svoju ruku mjenjat ime nosioca za placanje racuna ? Kakva je muka, da se na vrat na nos prave ove peripetije, da se narod u ove jade od korone zbija u redove, i satima ceka, zbog vasih hirova. Ako se redovno placa struja, sto je itanje, da se u ovako… Više »

Send this to a friend