Ekonomija

Objavljeni ugovori od 15 miliona, uskoro se gradi novi bulevar i most

Glavni grad Podgorica objavio je ugovore o zaduženju od 15 miliona eura kojima se finansira novi bulevar u Podgorici i most preko Morače.

U sklopu projekta zvanog “Južna zaobilaznica” gradiće se novi nadvožnjak i dva kružna toka, a najavljena je i rekonstrukcija brojnih ulica.

Iz Glavnog grada su saopštili da je došlo do manjih izmjena u ugovorima, više tehničke prirode u dijelu povlačenja sa aprila na jun i otplatnih rata kredita.

Radi se o ugovorima između Glavnog grada Podgorice,  Erste banke AD Podgorica i Međunarodne finansijske korporacije,  zatim tu je Ugovor o kreditu između Glavnog grada Podgorice i Erste banke AD Podgorica i Ugovor o kreditu između Glavnog grada Podgorice i Međunarodne finansijske korporacije.

“Nije bilo izmjena u iznosu i trajanju zaduženja niti u pogledu troškova finansiranja. Navedenim ugovorima predviđeno je izdavanje po 20 mjenica u korist IFC i Erste banke AD Podgorica kao sredstva obezbeđenja i Glavni grad je iste izdao zajmodavcima”, ističe se u saopštenju.

Od prateće infrastrukture u sklopu navedenog projekta predviđena je izgradnja atmosferske kanalizacije, TK kanalizacije, javne rasvjete i vodovoda.

S.B.

Send this to a friend