Ekonomija

Obradović: Istrajnost u sindikalnoj borbi trn u oku menadžmentu kompanije EPCG – Željezara Nikšić

Foto: RTNK
Foto: RTNK

Sindikat metalskih i rudarskih radnika Crne Gore kao granski sindikat pod kojim djeluje Sindikalna organizacija EPCG – Željezara Nikšić oštro osuđuje i izražava zabrinutost povodom aktuelne situacije kroz koju prolazi članstvo sindikalne organizacije na čelu sa predsjednikom, kolegom Ivanom Vujovićem.

“Pored toga što zaposleni decenijama unazad trpe konstante promjene u rukovodstvu kompanije, posledice promašenih privatizacija, danas se susrijeću i sa pokušajima antisindikalne diskriminacije. Ovdje javnost podsjećamo da su zaposleni u ovoj kompaniji u naletu poslednje privatizacije uspjeli sačuvati svoja radna mjesta samo zahvaljujući istrajnosti u sindikalnoj borbi, što je očigledni trn u oku menadžmentu ove kompanije. Ovim, kao i do sada, dajemo punu podršku članovima i rukovodstvu Sindikalne organizacije EPCG – Željezara Nikšić da se ne obeshrabre na
svom putu spašavanja Željezare, očuvanja svojih radnih mjesta i očuvanja Kolektivnog ugovora”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednica Sindikat metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Sandra Obradović .

Send this to a friend