Ekonomija

Obveznici mogu do 90 dana odložiti obaveze za maj

Kroz funkcionalnost dostupnu od danas na portalu ePrijava poreski obveznici mogu izvršiti odlaganje i poreske obaveze po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica i doprinosa obavezno socijalno osiguranje za poreski period maj 2020. godine, saopšteno je iz Poreske uprave.

Kako su istakli, to je shodno Uredbi o uslovima za odlaganje naplate dospjelih poreskih i neporeskih potraživanja.

“Po mogućnost mogu iskoristiti obveznici koji podnesu IOPPD obrazac za maj 2020. godine u zakonskom roku, odnosno do 15. juna”, dodaju iz PU.

Takođe se ističe da obveznici koji su već podnijeli IOPPD obrazac za poreski period maj 2020. godine, a žele odložiti obaveze po tom osnovu u skladu sa Uredbom, navedeno pravo mogu ostvariti podnošenjem izmijenjene poreske obaveze.

“Usvajanjem Uredbe o izmjeni i dopuni Uredbe o uslovima za odlaganje naplate dospjelih poreskih i neporeskih potraživanja, koja je objavljena u Službenom listu br. 50/20 od 29. maja, poreskim obveznicima omogućeno je da potraživanja odložena u skladu sa ovom Uredbom izmire u 24 jednake mjesečne rate od dana dospijeća obaveze”, zaključuje se u saopštenju PU.

Send this to a friend