Ekonomija DIREKTOR NPCG ELVIR KLICA

Od 436.000 gostiju, pola vidjelo Durmitor

Direktor JPNPCG Elvir Klica

U prvih osam mjeseci ove godine nacionalne parkove Crne Gore posjetilo je ukupno 436.119 posjetilaca, što je za 104.000 gostiju ili za 31 odsto više u odnosu na prošlu godinu, pišu Dnevne novine.

“Iz godine u godinu raste interesovanje stranih i domaćih posjetilaca za zaštićena prirodna područja u našoj zemlji. Dosadašnji odlični rezultati turističke sezone značajno su doprinijeli ukupnoj promociji Crne Gore ne samo kao turističke destinacije, nego i kao države koja baštini nevjerovatne prirodne vrijednosti u sistemu nacionalnih parkova”, kazao je za DN direktor javnog preduzeća koje upravlja tim izuzetnim nacionalnim resursima Elvir Klica.

Kako je istakao, svi nacionalni parkovi bilježe porast broja posjeta. Tako je do 1. septembra u prirodnim ljepotama, živopisnim pejzažima i turističkoj ponudi Nacionalnog parka Skadarsko jezero uživalo 103.914 posjetilaca.

“Najavljeni sunčani septembar i oktobar obećavaju dobru posjetu i u narednom periodu, te predstavljaju idealno vrijeme za krstarenje, pješačenje, posjetu kulturno-istorijskim znamenitostima, posmatranje ptica ili sportsko-rekreativni ribiolov. U odnosu na isti period prošle godine, ovaj nacionalni park bilježi povećanje gostiju za više od 40 odsto”, dodao je naš sagovornik.

Prirodna baština UNESCO-a u NP Durmitor, njegovi planinski vrhovi i lednička jezera, rafting Tarom, planinarenje i ostale raznovrsne aktivnosti, u prvih osam mjeseci ove godine privukli su više od 200.000 posjetilaca, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

“Pješačenje, planinarenje i boravak u stoljetnoj prašumi, obilazak katuna i edukativno-pješačkih staza, atraktivni turistički vozovi u NP Biogradska gora, uz posjetu Botaničkoj bašti Dulovine, predstavljali su pravo mjesto za odmor i rekreaciju, posebno tokom toplih avgustovskih dana. Od početka godine do 1. septembra NP Biogradsku goru posjetilo je 52.454 gostiju, što je za 22 odsto više u odnosu na prošlu godinu. I nacionalni parkovi Lovćen i Prokletije bilježe povećanje broja posjetilaca za oko 30 odsto u odnosu na 2018”, potcrtao je sagovornik Dnevnih novina.

On je precizirao da je u NP Lovćen u istom periodu zabilježen dolazak 60.036 posjetilaca, a u NP Prokletije njih 15.259.

“Veliki iskoraci u broju posjeta u svim nacionalnim parkovima rezultat su kontinuiranog rada NPCG i saradnje sa svim ključnim subjektima turističke privrede u Crnoj Gori. Do kraja turističke sezone i godine, očekujemo samo dobre rezultate, te trend povećanja posjeta u narednim godinama. U cilju efikasnije promocije, NPCG će u saradnji sa resornim ministarstvom i Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, te lokalnim turističkim organizacijama i cjelokupnom turističkom privredom, obezbijediti sve ključne preduslove da zadovoljstvo posjetilaca u narednim turističkim sezonama bude još veće”, zaključio je Klica.

15

avatar
1000
14
1
0
 
15
MrgudMrgudSanjaGigoStiv
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Ima klica i klice povise u ovoj nasij lijepoj.pustite covjeka .sto ste vi sto ga kritikujete .ko ima daj mu .
A ko nema.uzmi mu . .
Tako je radio i kralj nikola

Mrgud
Gost
Mrgud

Ima ovaj sve i on i pored njega sve da bog da ponijeli kada smo mi . .
. . .

.

Sanja
Gost
Sanja

Vise se salite a ovaj covjek ima objektivne probleme-nema ni 1 stan ni na moru ni na Cetinje!

Gigo
Gost
Gigo

Zgodan covjek bas

Stiv
Gost
Stiv

Trt meduna:)

Budvanin
Gost
Budvanin

Čovjek nema stan u Budvi, odmah mu dati jedan od 150m2 sa pogledom na more. Zaslužio genijalac, a nema stan u Budvi. Pod hitno mu to izglasati, da ne čeka, može se naljutiti pa da napušti funkciju, onda bi nagrabusili, turista nijedan više ne bi došao.

Moje ime
Gost
Moje ime

Klica, ne mogu da platim karticom ulaz u NP Durmitor!!!!

Velibor
Gost
Velibor

Gdin Zasluzio Sam

Apis
Gost
Apis

Dje je zrno klicu zametnulo, tu neka i plodom počine. P.P. Njegoš

Lipovo
Gost
Lipovo

,,geometrijskom progresijom,,

Enko
Gost
Enko

Veli u NP Prokletije preko 15 000, xaxaxaxaxaxax,a zvanicni podaci od lokalnih TO Plav I Gusinje je 150, neko tu ili laze ili krade, toliko je prijavljeno za boravisnu taksu.
Stan za Klicu u Gusinje, tamo nema nista

Delboj
Gost
Delboj

Oli ti jedan stan na Zabljak. Da imas dje da prenocis kad odes u reviziju.

aee
Gost
aee

Jako inteligentan pogled! :/

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Bijete li se po malo…svako malo 🤣🤣🤣

Dgajk
Gost
Dgajk

Stan na Zabljak za gospodina…

Send this to a friend