Ekonomija

Od aprila jeftini letovi iz Podgorice do Bolonje i Štutgarta

Podgorica će od aprila biti povezana sa dvije nove evropske destinacije. Počev od 1. aprila, uspostavlja se nova linija Podgorica-Boljona, dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom, tokom cijele godine. Na ovoj realiciji letjeće low cost avio kompanija Ryanair.

Ova kompanija se ne suočava sa direktnom konkurencijom na ovoj liniji, jer Alitalia i Montenegro Airlines održavaju usluge između Rima i Podgorice, dok Wizz Air obavlja letove od Milana do našeg glavnog grada.  Pored toga, podružnica Ryanaira, Laudamotion, od 2. aprila počinje sa obavljanjem letova između Podgorice i Štutgarta.

Niskotarifna aviokompanija Ryanair razmatra dalje širenje svojih operacija u Crnoj Gori. Direktor za razvoj avio-linija Geri Batler sastao se sa izvršnim direktorom “Aerodromi Crne Gore” Danilom Orlandićem, kako bi porazgovarali o mogućnostima daljeg razvoja. Ryanair ove ljetnje sezone će povezivati Podgoricu sa šest destinacija.  U razgovoru za EX-YU Aviation News, iz avokompanije je saopšteno da očekuju 175.000 putnika na letovima iz i prema glavnom gradu Crne Gore.

Ryanair saobraća na ukupno šest avio-linija sa aerodroma Podgorica. Putnici mogu letjeti dva puta sedmično iz Podgorice za Štokholm (Skavasta), Brisel (Šarlroa), London (Stansted), Berlin (Šonefeld), Bolonju i Vroclav”.

Ranije su iz te aviokompanije saopštili da su izuzetno zaintersovani da i Tivat pridruže svojoj mreži.

Kako prenosi portal Boka News, poznata norveška low cost aviokompanija Norwegian Air Shuttle u predstojećoj ljetnjoj IATA sezoni, uvešće još jednu liniju iz Skandinavije za Crnu Goru. Riječ je o novoj liniji Helsinki-Tivat-Helsinki na kojoj će avioni Norwegiana letjeti jednom nedjeljno, svakog utorka, počevši od 16.aprila.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Idem do Bolonje da studiram po Bolonji 😛

Send this to a friend