Ekonomija Investitori vjetroparka boravili u Ulcinju

Od septembra početak komercijalne proizvodnje struje na Možuri

Predsjednik opštine Ulcinj Loro Nrekić i sekretar Sekretarijata za budzet i finansije Sead Osmanović, primili su investitore vjetroparka na Možuri, koji su poručili da od septembra očekuju početak komercijalne proizvodnje struje.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom saradnjom i partnerskim odnosom između Vlade Crne Gore i kinesko-malteškim investitorima, razmijenili mišljenja o nastavku saradnje, koja je podsticajna za Ulcinj i buduće investitore.

“Investitori su upoznali predstavnike opštine da su u aprilu počeli sa probnim radom, provjerom uskladjenosti sa mrežom, te da rezultat dosadašnjeg funkcionalnog ispitivanja 23 vjetrogeneratora na Možuri je pozitivan i da od septembra očekuju početak komercijalne proizvodnje struje”, saopšteno je iz opštine Ulcinj.

Nrekić je istakao da je opština zainteresovana i spremna za produbljivanje i proširenju saradnje, te da investitori mogu na opštinu računati kao iskrenog partnera.

Investitori su se zahvalili pNrekić na prijemu i pozvali ga da bude gost kompanije na sajmu industrije u Šangaju i bliže upozna sa svjetskim dostignućima i inovacijama iz oblasti solarne energije.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sa Zapada
Gost
Sa Zapada

Vjetrenjače na MAŽURI promjenile totalno klimu ULCINJA,

Sa Zapada
Gost
Sa Zapada

Nrekić čovjek koji za novac radi sve pod ovom sverom,, E zemljo

Električar
Gost
Električar

Da li to znači povećanje cijena struje?

Send this to a friend