Ekonomija

Odbor prihvatio Konjevićev zahtjev za saslušanje Mugoše

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet prihvatio je inicijativu poslanika SDP-a Raška Konjevića da se zakaže kontrolno saslušanje Miomira Mugoše, direktora Poreske uprave, na temu “Rad Poreske uprave u oblasti nadzora i naplate poreskog duga”.

“Informacije koje je u posljednje vrijeme saopštio direktor Poreske uprave Miomir Mugoša, slikovito pokazuju nefunkcionalnost sistema naplate poreza u našoj zemlji. Tolerisanje poreskih dugova je, nažalost, postala praksa i zbog toga su građani Crne Gore ostali uskraćeni za stotine miliona eura koji nikada neće biti naplaćeni”, naveo je u obrazloženju Konjević.

Kako je istakao, snaga država u oblasti naplate poreze mora biti jednaka prema svima i ne smije se dozvoliti da neko može da duguje milione, dok se zakon do kraja rigorozno primjenjuje na ogromnoj većini građana i kompanija koje uredno izmiruju svoje obaveze.

“Kako je pitanje naplate poreza pobudilo pažnju crnogorske javnosti, a uzimajući u obzir značajne evropske obaveze po ovom pitanju, nužno je saslušati direktora ove insitucije”, zaključio je Konjević.

Odbor je jednoglasno prihvatio inicijativu, a saslušanje će se obaviti do 15. marta ove godine.

Send this to a friend