Ekonomija

Neće biti parlamentarne istrage o zaduživanju od 750 miliona eura i kupovini dva aviona

Skupština Crne Gore neće raspravljati o pokretanju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o zaduženju Crne Gore od 750 miliona eura.

Na sjednici je trebalo da se raspravlja o toj jednoj tački, ali glasovima poslanika vladajuće većine dnevni red nije usvojen.

Glasao je 71 poslanik 30 je bilo za, 40 protiv i jedan uzdržan.

Uoči sjednice, Odbor za ekonomiju finansije i budžet nije podržao prijedlog opozicije o otvaranju parlamentarne istrage o zaduženju Crne Gore od 750 miliona eura, ali i o kupovini dva aviona za kompaniju ToMontenegro.

Poslanici vlasti su podsjetili da je Odbor već usvojio prijedlog za kontrolno saslušanje ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Odbor je razmatrao Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činejnica o postupanjima koja se odnose na rad državnih organa u vezi sa zaduženjem Crne Gore po osnovu emitovanja obveznica u iznosu od 750 miliona eura.

Predlog o otvaranju parlamentarne istrage podnijela su 34 poslanika.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja emitovalo je 9. decembra na međunarodnom tržištu državne obveznice od 750 miliona eura. Novac je namijenjen vraćanju starih kredita, koji su nepovoljni, refinansiranju onih koji dolaze na naplatu i investiranju u budućnost Crne Gore. Kamata je iznosila 2,875 odsto, a potražnja je bila skoro tri milijarde eura.

Ministar fiinansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, tada je kazao da je novo zaduženje planirano rebalansom budžeta iz juna i dodao da je sve po pitanju toga urađeno u skladu sa zakonom.

Iz pojedinih političkih partija ubrzo su uslijedile kritike da je prilikom emisije državnih obveznica prekršeno više zakona, kao i da javnost i Skupština nijesu konsultovani, niti informisani o tom aranžmanu.

Oni su saopštili da zaduživanje države u vidu emisije državnih obveznica predstavlja ishitrenu i netransparentnu ekonomsku odluku, sa krajnje neizvjesnim posljedicama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hominem Quaero
Gost
Hominem Quaero

Ne vjeruj Medoviću ni kad laže

Dule66
Gost
Dule66

Nije potrebno, uzmite još 750 miliona, ma uzmite i milijardu, da se zaokruži. Pokradite sve, narod će to platiti nemojte se sekirati.

Kurjak
Gost
Kurjak

Pi samo vam je do korita i fotelja,gori ste od svakoga,kakva vi vlast crna? Pii

Kurjak
Gost
Kurjak

Medo sprdnjo!

Bole
Gost
Bole

Samo vi ljutite Meda…

Mugambe
Gost
Mugambe

Medo šta bi?

Df-ovac
Gost
Df-ovac

Ovo je sramota sto radite,da sam mogu kako svaki glas bi vratio sto sam za vas glasao….Sprdacine jedne….

Festadjun
Gost
Festadjun

Ovaj df je užas stvarno

MMM
Gost
MMM

Zamislite Medojevica, ima li sta nije rekao za ministra finansija?!

Rajko K.
Gost
Rajko K.

Ako bog da brzo ce ova vlada u opoziciju pa ce onda kod Katnica🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Mirko
Gost
Mirko

Ako su cisti zasto ima smeta saslusanje?

Opet
Gost
Opet

Lopovi su lopovi ma iz koje prtije bili samo pokrivaju jedan drugoga

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Koliko je Spajic stavio Medu u dzep da bi glasao ???

Sve isto
Gost
Sve isto

I što su oni bolji od dpsove vladavine? Sve isto. Ko može da krade ukrašće i to je sve. Jedina je razlika što su oni krali a nisu ubijali, ovi i kradu i ubijaju. 500 ljudi je umrlo i umrijeće zbog njihovog politikantstva i vjerskog fanatizma.

Hogar
Gost
Hogar

Koja je ovo banda.Nikad veću sprdnju i ovakvo zlo nijesmo imali na vlasti.

Džigi
Gost
Džigi

Ali biće tužilačke!!!

Niksic
Gost
Niksic

Kako ce biti kad su pokrali pare apostoli

Petrovic
Gost
Petrovic

PA dje si Medojevic ti rece za ministre da je lazov à glasas za njega digo si veliku prasinu oko 750 miliona a nedas da se istrazuje?

Milos
Gost
Milos

Jes vala posto smo ovaj lopovluk do sad istrazivali pa smo se sad sjetili

vjecna da je
Gost
vjecna da je

mickey spajic fotograf iz herceg novog hahahahahahahaha i to gori fotograf nego ekonomista a tu je ispod nule

Kotor
Gost
Kotor

Znači organizovana državna pljačka na čelu sa Krivokapićem, Spaićem i Milatovićem.

Napred u propast Crnogorci!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Bruka! mislili smo da u dps-u uvijek nešto kriju i muvaju… ali ovi! Pink Panteri su za njih početnici i amateri. Mickey Spajić, taj mladi ekspert je sam ukrao 9 miliona a tek MA. Sveto Marović će se zaboravit pri ovim apostolima.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

od obnavljanja nezaviisnosti za15 godina se zaduzila milijardu ipo jer je 2 za autoput ….a vi za 3 mjeseca milijardu konataru

STOSTO
Gost
STOSTO

Podrska Spajicu za zaduzivanje, Borovinic Bojovic za epidemioloski kolaps, govori da rade u dogovoru. Da se Medojevic i Knezevic samo foliraju, glume. Kao kritikuju Vladu. Madojevic je juce Spajica nazvao lopovcinom, a danas ga podrzao.

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

A kako je Medo glasao ?

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Medo nazva Mickey-a lopužom a danas podrška istom. Kakve puna vreća…..!

Mitar
Gost
Mitar

Pa naravno da nece. Sto, jel neko mislio da hoce?

sasa
Gost
sasa

Oce li i javno reci ko je i kada poceo pripreme i pregovore oko zaduzivanja ? Jer koliko ja znam niko nikome na lijepe oci ne daje toliki novac.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Mickey i prvi “apostol” rekoše prvo da nam treba 500 miliona, dođoše do 750(890 sa kamatom) miliona. Rekoše, nova aviokompanija će državu koštati 0 eura, dođosmo do 100 miliona. I niko ne govori o proviziji i ko je stavio u džep. I sveo ovo za par mjeseci. Kakva istraga? Ovo je za robiju!!

Komitank
Gost
Komitank

Evo medove struke da te sad vidimo

Send this to a friend