Ekonomija

Održavanje mreže u februaru koštalo oko 360.000 eura

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u februaru preuzeli ukupno 234.253.963 kWh električne energije, što je za oko 11 odsto manje u odnosu na januarsku potrošnju i na nivou potrošnje koja je ostvarena tokom istog perioda prošle godine, saopšteno je iz CEDIS-a.

Najviše električne energije, oko 41 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 376.571 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u februaru 2.171 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 367.831 hiljada eura.

Prethodnog mjeseca su privedeni kraju 70 hiljada eura vrijedni radovi na zamjeni NN bloka u trafostanici „Bim Slavija 1“ u Budvi. U toku je i priprema dokumentacije za igradnju 126 hiljada eura vrijednog dalekovoda 35 kV „Humci-Rijeka Crinojevića“, kao i za milion eura vrijedan projekat zamjene 10 kV postrojenja u TS 35/10 kV „Centar“.

Tokom februara bila je aktuelna i priprema dokumentacije za izgradnju 18 objekata na srednjenaponskom i niskonaponskom nivou, ukupne vrijednosti preko 850 hiljada eura, od čega će najviše sredstava – oko 200 hiljada eura, biti izdvojeno za izgradnju i uklapanje dvije trafostanice (10/0.4kV) “BR.5-PMPG” u Podgorici i “Dragovoljići 3” u Nikšiću.

Na distributivnu mrežu je tokom februara priključeno 675 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1.304 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 323 hiljade, čime je pokriveno oko 79 odsto konzuma.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

U čemu je problem?
Održavanje mreže takođe gradjani plaćaju kroz račune.Nego ajmo donacije,nisam čuo da ste se otvorili,a najpuniji ste!

Petrana
Gost
Petrana

Da necete da nam povecate racune. Skoro 200 eura za struju placamo a ne ogrijasmo se. Suprugova penzija je 230. Sramota

Maks
Gost
Maks

Koliko trosis crna Petrana,auuu.

Slavko
Gost
Slavko

Koliko ste uplatili za pomoc? Iz kuce se ne smije izaci, vi ni da snizite cijenu struje, koja je vec kao u Svajcarskoj, a kvalitet kao u Zambiji.

KOTOR
Gost
KOTOR

Pustite statistiku ,hoćete li Ili nećete u vrijeme krize sniziti cijene,s obzirom da ste državna firma!
Isto tako komunalna,vodovodi,Od telekoma ne očekujem!

Lipovo
Gost
Lipovo

Da mijenjate brojila u Americi, čitav 21 vijek bi vam malo bio. A hvalite se kao crmničani ili kuči.

Send this to a friend