Ekonomija

Opravdano ili ne, poskupljenje vode u Podgorici novi udar na standard građana

Podgorički Vodovod

Preduzeće Vodovod i kanalizacija traži da voda u Podgorici poskupi za 23,2 odsto. Sagovornici CdM-a različito tumače ovaj zahtjev. Opozicija je izričito protiv, dok u DPS-u kažu da poskupljenja nijesu nikad popularna ali da je pitanje koliko je održiva sadašnja cijena.

<<<Vodovod pripremio zahtjev, traži da voda u Podgorici poskupi 22,3 odsto<<<

Demokrate tvrde da nema opravdanja za poskupljenje vode u Glavnom gradu.

“Nije negativan stav oko te inicijative posljedica politikanstva i pokušaj da na se na tom osjetljivom pitanju sa aspekta životnog standarda građana Podgorice politički profitira, nego zaista nema racionalnog razloga da se to desi. To nije nova inicijativa, o njoj se razgovaralo i prethodne godine, ali isključivi razlog zašto tada nije došlo do poskupljenja vode jeste taj što smo u maju imali redovne lokalne izbore. Bojim se da će sada nakon izbora, a dovoljno daleko od narednih, računajući da će građani zaboraviti taj novi namet koji im spremaju, sadašnja vladajuća većina zbog isključivo partijskih interesa pribjeći takvom potezu”, tvrdi za CdM Sonja Radunović, odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada.

U Demokratskoj Crnoj Gori nemaju dilemu-težak socijalni položaj velikog broja građanki i građana Podgorice biće dodatno otežan ukoliko dođe do poskupljenja vode.

“Kada se uzme u obzir procenat gubitaka na mreži, nenaplaćena potraživanja i naročito ogroman broj zaposlenih u privrednom društvu. Vodovod i kanalizacija, i sledstveno tome izdaci za zarade zaposlenih, lako se uviđa da su to osnovni razlozi zašto građane treba dodatno opteretiti sa novom, skupljom cijenom vode”, istakla je ona.

Prema njenim riječima ne treba biti stručnjak za oblast vodosnadbijevanja, pa biti upoznat sa prirodnim bogatstvom pijaće vode koje Podgorica posjeduje, da se naš grad ne može porediti u pogledu cijene vode sa gradovima koji su oskudni sa takvim potencijalima, a najčešće ih zagovarači poskupljenja porede sa takvima.

“Naplata ogromnih nenaplaćenih potraživanja, u kom cilju je što hitnije potrebno ugraditi posebne vodomjere u stambenim zgradama gdje postoje zajednički vodomjeri, kao i racionalizacija broja zaposlenih su koraci čijim preduzimanjem se može omogućiti normalno funkcionisanje privrednog društva Vodovod i kanalizacija, a time i građanima Podgorice uredno i kvalitetno pružanje komunalne usluge vodosnadbijevanja”, smatra Radunović.

Potrebno mišljenje stručnjaka

Drugačije misli Halil Duković iz Demokratske partije socijalista. On kaže da nijedno poskupljenje nije popularno, a ni dobro, ali je pitanje koliko je cijena vode kakva je u Podgorici sada, održiva.

“Da biste imali nešto kvalitetno, to mora biti održivo. Mislim da je cijena vode Podgorici jedna od najjnižih u Crnoj Gori. Svi bismo mi voljeli da voda ne poskupi, da sve to bude jeftino, ali ponekad moramo realnosti pogledati u oči i reći da je to neophodno da bi imali kvalitetnu vodu”, jasan je on.

Duković dodaje da se je cijena o poskupljenju vode pokrenuta zbog održivosti sistema vodosnabdijevanja.

“Vjerujem da su ljudi koji su predložili to imali analizu koja ukazuje na održivost sistema. Ako su troškovi održavanja sistema veći od naplate vode, onda treba da je jasno da to nije održivo. Stručnjaci svakako treba da daju mišljenje. Ako date pravo obrazloženje poskupljenja, vjerujem da će građani to razumjeti. Voljeli bismo mi da sve pojeftini, ali tržište diktira nešto drugo”, kazao je Duković za CdM.

Smanjiti broj zaposlenih

Tako ne misli odbornica Demokratskog fronta Marija Marović.

“Ne bih se sad bavila politikantskom pričom pa pomenula koliko je zaposlenih u Vodovodu, jer kad bi smanjili broj zaposlenih u tom javnom preduzeću, ne bi se dešavao ovaj budžetski teror nad građanima Podgoric”, jasna je ona.

Kako dodaje, gubici na mreži su 50 odsto što znači da se pola od ukupne potrošnje ne naplaćuje.

“To su divlji priključci, nelegalni potrošači, zastarjele cijevi itd… Građani moraju da plaćaju nesposobnost menadžmenta i gubitke, jer je uprava Vodova nesposobna da obnovi vodovodnu infrastrukturu. Da damo jedan primjer – Kakaricka gora još nema vode a na 2 kilometra je od Podgorice. Totalno neshvatljivo i nepojmivo za današnje vrijeme”, ističe odbornica Marović za CdM.

Ima jasnu poruku šta treba uraditi.

“Smanjiti krađu, pod hitno uvođenje pojedinackih vodomjera i isti odnos prema svim potrošačima, da svi plaćaju ono sto potroše”, zaključila je Marović za CdM.

Novi udar

Zahtjev preduzeća Vodovod i kanalizacija da voda u Podgorici poskupi za oko 23 odsto neprihvatljiv je za Građanski pokret URA, saopštio je odbornik te partije u Skupštini Glavnog grada Zoran Mikić.

On je kazao da bi poskupljenje vode predstavljalo novi udar na kućne budžete i standard građana, a u praksi bi to značilo da će voda biti skuplja šest puta nego što je bila 2000. godine.

“Ono što su aerodromi na nivou države, Vodovod je na nivou Glavnog grada-simbol partijskog zapošljavanja. Najbolja potvrda ovoj tezi jeste porast broja zaposlenih u ovom preduzeću koji drastično raste iz godine u godinu. Primjera radi preduzeće ViK na kraju 2013. godine imalo je svega 391 zaposlenog i trošilo je 4,6 miliona (4.638.245 eura) za zarade zaposlenih i ostala lična primanja na godišnjem nivou, da bi na kraju 2017. godine imalo 597 zaposlenih i trošilo 6,1 milion eura za zarade. Ako uporedimo podatke sa 2001. godinom onda ćemo vidjeti da su troškovi zarada tada iznosili oko 1,5 milona eura, odnosno skoro 4,6 miliona eura manje nego danas”, istakao je Mikić.

Gradonačelnik Ivan Vuković je rekao da će stati iza poskupljenja vode ako je ono opravdano, jer je njegov posao da obezbijedi uredno vodosnabdijevanje.

Predsjedik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih nedavno je kazao da Vodovod da treba da uradi analizu a na osnovu koje će ubijediti odbornike da treba da poskupi voda.

<<<Suhih: Vodovod treba da nas ubijedi zašto voda treba da poskupi<<<

Iz Vodovda nijesu odgovorili na pitanja CdM-a o opravdanosti najavljenog poskupljenju.

Prema zvaničnom Izvještaju Regulatorne agencije za energetiku, podgorička domaćinstva plaćaju kubik vode 37,9 centi.

Sjednica Skupštine Glavnog grada na kojoj će se raspravaljati između ostalog i o poskupljenju vode zakazana je za 26. oktobar.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milan-DPS
Gost
Milan-DPS

Vučelić je šmeker svetskog glasa i treba da ima coek para da vi mogao da funkcioniše kako treba.

Cika
Gost
Cika

Duković mlati. Lako je njemu sa skupstinskom platom. Jos ako zivi na selo ni ne placa vodu. Svi na selu imaju nelegalne prikljucke i ako placaju placaju minimalno vodu. Meni vec sada u stambenoj zgradi dolazi 28e mjesecno racun za vodu.

Bane
Gost
Bane

Prvo treba da bude kvalitet vode pa tek onda razmislite o poskupljenju

amsterdam
Gost
amsterdam

a gorivo?

shefketramadani
Gost
shefketramadani

sad ce to regulatorna agencija sve da udesi

Kontraš
Gost
Kontraš

“… pitanje koliko je održiva sadašnja cijena”. Ne da je održiva, nego je i previsoka. Bolja naplata, manji gubici na mreži i najvažnije, smanjenje broja zaposlenih su sasvim dovoljan razlog da se cijena ne povećava. Čuo sam, da nemaju mjesta po kancelarijama, pa su stolove zaposlenim stavljali po hodnicima. A za “armiju” onih što samo dođu da se prijave i… Više »

Striko Šiško
Gost
Striko Šiško

Neka se gradjani raspitaju pošto je voda u Belgiji! Ivo, sokole, ne popuštaj.

Đurisic dejan💔
Gost
Đurisic dejan💔

Ranka neću da te nagovaram, ali najbolje da se razvedeš, čekam te u Bolonju da pravimo svadbu. Oko 700 zvanica, društvo tvoje i moje i Neno iz Crmnice. Priča se da si mi suđena👍

Đurisic dejan💔
Gost
Đurisic dejan💔

Ti si moj anđeo čuvar. Bio sam teško bolestan doktorica mi je rekla da se čuvam mogu da umrem. Tako da živim dok mogu porodicu za sad samo mogu da sanjam a protiv koga se udaje ranka i pozdravi nena iz crmnice jeli okačio kopačke o klin. Videćemo se bože zdravlja još koji put da se ispričamo o našem vremenu.… Više »

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Monako

BudoMNE🇲🇪🍀
Gost
BudoMNE🇲🇪🍀

Marković zadovoljan radom Vlade, a posebno Vodovoda.

prika
Gost
prika

Neka vodu skuplje placaju oni tamo sto rade kojieh ima ka pasija repova a problem je sto je oni ne placju no daju malo s coska pojedincima pa im prastaju pih fu..re

Fake street
Gost
Fake street

A sto 23,2, mozete li ovo zaokruzit na 25 da se ne cjenkamo..

.....
Gost
.....

Na Cetinje 15 kubika, 15 eura…ali je voda zvek !

cinik
Gost
cinik

Sa Ivanovih korita, sigurno!

Gost
Gost
Gost

Džaba je Gradonačelniku i odbornicima priča da voda treba da poskupi ako smo mi građani protiv. Nema poskupljenja i tačka.

Đurisic dejan💔
Gost
Đurisic dejan💔

Ja taman živim u mjesto veličine danilograda. Samo sto su mi svjecki poznati centri blizu poput bolonje 45 kilometara. 👍

prof
Gost
prof

Oj , MIlane, jabuko sa DPS grane….eto si ga ti zasluzio !!!

Selendra
Gost
Selendra

Daj boze da se ne varam, ali mi ovo lici na namjerno podizanje tenzije. Da je brojka manja, 5% npr. narod bi nekako i progutao, ali za bezmalo cetvrtinu veci racun, to tesko moze da prodje bez bune. Stoga ocekujem da uskoro neki od glavasa istupi sa izjavom: narode moj! Nece biti poskupljenja! A mi mrtvi zadovoljni, zaboravljajuci ostale namete.… Više »

Milan-DPS
Gost
Milan-DPS

Gadnijeg naroda nema niđe… ne znam što se Milo žrtvuje da bi vam bilo bolje, umjesto da gleda sebe i familiju. Niste vi zaslužili da imate Mila za predsjednika, sram vas bilo.Pih!

Gost
Gost
Gost

Prijatelju Milane tebe je lakše jer si pri partiji koja te finansira i onda dobro živiš. Pa da.

Selendra
Gost
Selendra

hahahhahhahahah kakav lik! Blago Milu s tobom, ruzo moja pametna!

Milan-DPS
Gost
Milan-DPS

Te priče da neko živi od 200-300 eura pričajte drugom. Jeste vi viđeli gladnog naroda po ulicama, jer neko umro što nema, jer neko protestvuje po ulicama od nemaštine-NIKO! Da nemate , da vam je loše ne bi se moglo živjeti od vas po ulicama i bulevarima.Znam ja takve dobro, govore da jedva preživljavaju a voze se najmodernijim automobilima. Umjesto… Više »

Pravnik
Gost
Pravnik

Ne moraš meni vjerovati, niti ikom drugom, samo uzmi STATISTIKU, pa pogledaj koliko je siromašnih, koliko je kreditno zaduženih, koliko je nezaposlenih, koliko je ISELJENIH po bijelom svijetu, koliko je onih koji primaju plate od 200, 250, 300, 500€, koliko je penzionera i kolike su im penzije… koliko…, koliko… Ima i takvih pojedinaca, koje si spomenuo, da se žale, a… Više »

prika
Gost
prika

Pravnice ne pokusavaj da objasnis govedu nepismenome sto je muka!

Milan-DPS
Gost
Milan-DPS

Kakva muka? Đe su ti gladni i žedni? Ka ih ne vidim niđe! Ne budalite!

Đurisic dejan💔
Gost
Đurisic dejan💔

Cakana volim ja i danilogradjanke. Ima 15 godina od kad sam dolazio u diskoteku tačka. 👍

Gost
Gost
Gost

Prijatelju Dejo lik si najveći na ovi portal sa komovima hahahahaaa!

Todor
Gost
Todor

Ovo rade kako bi zaustavili doseljavanje u PG

Igor
Gost
Igor

Ljudi iz vladajuce elite tretiraju crnogorske gradjane kao stoku.
Zasto je to tako?
Zato sto je narod to dozvolio i svojim beskicmenjackim stavom ( cast izuzecima )!!!
Ovo nije politicka poruka I da bi smo iskazali svoje nezadovoljstvo politicari nam nista ne trebaju!

med.teh
Gost
med.teh

Ima sad cijev da iskopam prije sata i sprovedem u kucu…do sad sam sve placao ali sa lopovima mora se lopovski

CAKANAAA
Gost
CAKANAAA

Eeee ja ne znam sta je sa vama mi u prsli Danilovgrad plaćamo vodu 0,57 centi…..A vi u Podgorici po 0.40 centi pa se zalite…..

Milan-DPS
Gost
Milan-DPS

A žale se sve nešto. Cikotići su to!

Pravnik
Gost
Pravnik

Pitaju li u DPS-u kako će onaj ko je kreditno zadužen, koji ima platu 300 € ili još gore, penziju do 200 €, koji plaća dug za čega sve ne, koji plaća (ako ima automobil) visoke cijene goriva, koji (ako se grije na drva) morao da pozajmi ili digne kredit za kupovinu drva za ogrijev čija vijena ide 40 €… Više »

Milan-DPS
Gost
Milan-DPS

Kakva zaduženja kakvi krediti? Pa da nemaju para ne bi mogli kredit uzet. Ima se još para po slamarica se drži. Treba narod stisnut da drže pare u banku da se privreda pokrene. Ovako samo koče napredak Crne Gore.

Got
Gost
Got

Vodovod PG najveci prevaranti. Desava se da ti racun ne dolazi mjesec ili dva, pa onda dodje ogroman i zaokruzen bez decimala (napr 100 EUR). Ne znas ni kako ni odakle. Kad ti god prekskoce slanje racuna, znaj da nesto mute.

Mare
Gost
Mare

Ako voda poskupi, sve su prilike da će za te pare zaposliti preko partije 100 radnika i kupiti 4-5 luksuznih kola.U suštini, možete cijenu kubika vode povećati na euro ali je narod neće plaćati.Bolje je rješenje prinudno naplatiti potraživanja i uvesti vodomjere da bi se smanjili gubici na mreži.

Gost
Gost
Gost

Imam jedno glupo rešenje prijatelji moji. Ovako: Vrlo jednostavno. Da se manje nedeljno kupamo pa da smrdimo. Posebno dame koje vole da se banjaju u đakuzijima. A? Što ima veze. Dobro rešenje. Pozdrav svima.

Učitelj
Gost
Učitelj

Kaže se rješenje, a ne rešenje. Bolje se opismeni, a manje pametuj.

Milan-DPS
Gost
Milan-DPS

Tako je ” Pučina je stoka jedna grdna!”

Dae vjecna
Gost
Dae vjecna

Ja ne znam sto se bunite. Milo nam je državu donio da nije njega bili bismo srbijanska opstina i to manja

Milan-DPS
Gost
Milan-DPS

Tako je!

Gost
Gost
Gost

Ja se ne nerviram zbog najave poskupljenja cijene vode. Imam para da mogu da platim svakog mjeseca, međutim da li ću? Gotovo su male šanse da ću. Iz principa. Pozdrav svima od vašeg prijatelja.

Đurisic dejan💔
Gost
Đurisic dejan💔

Niksicanka oli sa mnom u italiju da se borimo. 👍

Titograd
Gost
Titograd

Koji arhitekta je nacrta’ ovu zgradu vodovoda? Oduzeti mu licencu pod hitno!

To je to
Gost
To je to

Ako vodovod to uradi, tacno treba strajkovati. Veceg lopovluka od njih nema, a plate im ko ministrima

anoniman
Gost
anoniman

glasaliste za dps pa sad trpite

Marko
Gost
Marko

Smuči mi se kada vidim koliko Podgoričani kukaju za cjenu vode koja je najmanja u CG i najmanja od svih glavnih gradova na balkanu. Dođite u Herceg Novi ili bilo koji grad na primorju pa vidite šta je skupa voda. Ne bunimo se jer smo svjesni da vodu moramo plaćati jer se od tih para održavaju postrojenja i vodovod koji… Više »

Toni
Gost
Toni

A u Podgoricu je bio vodovod prije 300 godina!

Milan-DPS
Gost
Milan-DPS

Tako je Cmaśa u pravu si sto posto. Samo kukaju a imaju ne boj im se nista

Mico
Gost
Mico

Gubitak na mreži je zato što stručnjaci iz vodovoda od oka mjere potrošnju vode naročito na zajedničkim vodomjerima pa ja mogu potrošiti 1 eur vode a komšija 10 platićemo i ja i komšija onako kako oni procijene neki put bude više neki put manje a neki put mi se dešava da račun ode u minus ili da ga nema po… Više »

Zdrav
Gost
Zdrav

Gospodo iz vodovoda nađite način da izvršite naplatu vasih potraživanja kako od fizičkih tako i od pravnih lica koji vam duguju velike cifre novca i na taj način zaštitite nas koji redovno plaćamo jer je povećanje cijene vode zbog nesposobnosti da izvrsite naplatu. Redovne platiše ispaštaju zbog vase nesposobnosti.

Tovar
Gost
Tovar

I treba da poskupi. Treba isplatiti sve koje je Vučelić pozapošljavao.

Budvanka
Gost
Budvanka

Bravo Marovićka lutko! 🤗👌✊🤜

Svetac
Gost
Svetac

gazi to na 35% pa ćemo se pokrivat na gorivo

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

A šta mi kukavni u Budvu da rečemo, 2.20 za 1 kubik vode,a vi se tu natežete oće li vam voda bit 60-70 ili 80 centi kubik.Dodje ti račun za 20kubika a ono piše plati 50eura,srce da te okine! Pa ja i žena smeće plaćamo 23eura mesečno,eee alo to mi dodje 270 eura godišnje, e to se zove sramota kako… Više »

Drrrrrr
Gost
Drrrrrr

Lopurde. To sto radite preko zajednickih vodomjera je cista kradja. Dostavljate ogromne racune koji prelaze 100e a ne dozvoljavate da se ugrade interni vodomjeri

Vujaklija
Gost
Vujaklija

Vodovod udomljava mlade DPS kadrove i njima treba nijesu ni oni kuzni tako da je poskupljenje nisko,treba 300% uvecati.Zivjela kaolicija Dps-SD-BS a marva sve trpi.

Milan-DPS
Gost
Milan-DPS

Čemu drama. Hoćemo u EU a skupa nam voda.Poskupljenje od 23 posto na racun od 5 eura je 1.15 eura. Pretjerujete ljudi.Uzmimo prosječnu platu 511 eura i ako vam radi supruga, to vam je preko 1000 eura, dovoljno za jedan pristojan život.Ko to danas živi sa primanjima ispod 1000 eura.Ajde recite nekog koga znate.Ljudi imaju samo se foliraju.Pogledajte kafiće, hotele,… Više »

Milica
Gost
Milica

Milane ti nisi normalan

Toni
Gost
Toni

Brate, đe ima te robe?

Zdrav
Gost
Zdrav

Ne bulazni Milane-dps ne vrijeđaj ovaj jadni i siroti narod

Schipol
Gost
Schipol

Sta ce oni koji primaju penziju 120e i dobro im cim se ne bune
A za glasanje kupe oni narod za 50e nikad da se opamete
Zato smo mi neki u svijet otisli zbog toga pojedinci neznaju sta imaju a neki jedva prezivljavaju
Nikad ne glasam ni ja ni moja porodica i ne vracam se u CG vise dosta je bilo sirotinje

Slovar
Gost
Slovar

A ako ne radim ni ja ni supruga jer nismo u dps kao ti Milane? Sta onda?

Vecilex
Gost
Vecilex

Milan DPS, tako ti imao i krpio od prvog do prvog, tj da bog da ti plata ne stizala po 6 mjeseci, mozgu jedan isprani, prosječna potrošačka korpa ke 600e a ljudima plata 350e većinom, o čemu pričaš budalice jedna. Sjedi i ćuti…ovdje imaju za pristojan život samo oni koji kradu…DRPSOVCU

Mare
Gost
Mare

Da li ti zaista misliš ovo što pričaš ili provociraš? Koliko porodica ima dva zaposlena člana sa platom od po 500 eura? Možda njih 10-20 %..Porodice najčešće funkcionišu od minimalnih 450 do maksimum 700 eura mjesečnih prihoda.

Selendra
Gost
Selendra

Uuuuu kako odvali covjek i ostade ziv. E sram te bilo za tu pricu! Mada vjerujem i da trolujes.

No comment.
Gost
No comment.

a necu se vise ja oslanjat na ono sto napisete da sam potrosio, nego cu ja licno da prijavljujem stanje, dosta lopovluka kako upisom stanja ( a bez kontrolora ) a dje na neke gluposti. ispade skuplja voda od struje. a kakvog je kvaliteta?? bruka i sramota.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Ako braco,ako. Tako treba. Sve sto mora za drzavu. Ajde svi da prodamo po jedan organ da pomognemo,evo ja cu mozak. Ionako mi ne treba ovdje oni misle umjesto nas.

Mikison
Gost
Mikison

Jeftinija je kisjela voda u nas diskont

anonimus
Gost
anonimus

NEka prvo nadju sve koji kradu i ne placaju vodu. Sramota!

ionakoskupavoda
Gost
ionakoskupavoda

Mislim da bi trebali izjednaciti sa cijenom goriva.Neka ide na 1.40€.Gubici oko 50%.Da ima obraza,direktor Vucelic bi se zbog ovoga podnio ostavku.

atak
Gost
atak

Hahahaha sta reci na vec ogovoreno pitanje sem poskupljenja ce biti, jer ovaj narod ne umije da brani svoj obraz. Placajte glasace kao i do sada a neka se vodovod i ostala administracija puni glasacima. Neka je vjecna Crna Gora.

katunjanin
Gost
katunjanin

Čuš skupo im 30 centi za vodu? Neka plaću kao mi u Kotoru….1.2€.

Tina
Gost
Tina

Kotoranin pa kaže plaću? Daleko si ti pobro od kotora

Meho
Gost
Meho

Pa mora biti kao u Monte Karlo

Dusan
Gost
Dusan

Kubik industrijske vode,tj za lokale je 2€,e ne znam dje cete vise od toga..

Roro
Gost
Roro

Ovome narodu treba samar stavit,i ne skidat,da se ne može ni počešat.

Seka
Gost
Seka

Kubik vode je 1000l, a flasica od 1/2l Vam je gospodo minimum 0,30eur. Skupa….

Brav
Gost
Brav

Pa ti se seko kupaj sa flasiranom vodom …

Seka
Gost
Seka

Bravu mozemo ti mi isporucivati tu za kupanje u pola cijene- ko za tebe

Ivan
Gost
Ivan

U Nikšiću je kubik vode 0.50 eura evo već dvije godine, a ne u Podgorici da ne bude toliko. Ipak je to glavni grad

Nikšićanka
Gost
Nikšićanka

U Nikšiću treba za to da odgovaraju mnogi krivično. Zaposli li su ih 300. Ne rade ništa. Na šalteru za naplatu vode rade dvoje po 3,5 sata a primaju punu platu od 600 €. A narod marva pa plaća. Dokle više.

anonimus
Gost
anonimus

To što je u Nikšiću 0,50 eura ne znači da je dobro i da sad treba da poskupi u svakom grudu, nego valjda da i u Nikšiću smanje.

Niksic
Gost
Niksic

Pa i neka poskupi, nista bolje nijesmo ni zasluzili…

Send this to a friend