Ekonomija

Orlandić Nurkoviću: Vjerujem da Vam nije namjera da narušavate imidž Aerodroma

Danilo Orlandić (Foto: CdM)

Izjava ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića da se JP Aerodromi Crne Gore ne daju u zakup zato što nema novca za njihov razvoj, već zbog toga što to preduzeće nema kvalitetan menadžment koji bi znao da njima upravlja i da ga razvija izazvala je reakciju izvršnog diretora crnogorskih Aerodroma Danila Orlandića. On u izjavi za javnsot dostavljenoj medijima navodi da vjeruje da Nurkoviću nije namjera da narušava imidž JP Aerodroma, i podsjeća da je ovo državno preduzeće posluje više nego uspješno.

Orlandić ističe da vjeruje da Nurkoviću nije namjera da izjavama o Aerodromima Crne Gore narušava imidž ovog preduzeća, posebno u predkoncesionom periodu, za koji se ministar toliko zalaže.

“Investitori koje očekujete treba da znaju da je ovo snažno i visokoprofitno preduzeće najzdravije i najuspješnije u Vašem resoru. Bez namjere da se upuštam u medijsku raspravu, ali zarad javnosti, ukazaću na rezultate koje je postigao “menadžment bez vrlina”. Aerodromi Crne Gore su od početka svog funkcionisanja uplatili državi Crnoj Gori i opštinama Podgorica i Tivat 82 miliona eura”, naveo je Orlandić.

Istakao je da je u odnosu na 2016. godinu 800.000 putnika više, a profit je udvostručen u odnosu na 2017. godinu i iznosi 10 miliona eura prije oporezivanja.

Orlandić podsjeća Nurkovića da je na tivatskom aerodromu ljetos počeo sa radom Terminal 2, kroz koji prolazi toliko putnika da će višemilionska investicija biti isplaćena u narednoj godini.

“Ističem da ćemo na inicijativu ovog menadžmenta napokon riješiti četrdesetogodišnje pitanje noćnih letova na Aerodromu Tivat – nadamo se uspješno. Uspjeli smo da ispregovaramo i uvedemo 35 novih linija, što je od ogromnog značaja za razvoj turizma ove države ali i društva uopšte”, kazao je Orlandić.

Neki od giganata avio industrije u svijetu posluju s crnogorskim aerodromima, poput Lufthansa-e, Turkish Airlines-a, Austrian Airlines-a, LOT-a, kao i tri najveće low cost kompanije u Evropi: Ryanair, Wizzair i Easyjet.

“Podsjetićemo Vas da Odbor direktora ACG bira i razrješava Vlada Crne Gore, na predlog ministra, dakle Vas lično. Pored najvažnijih odluka koje ove tijelo donosi, Odbor bira i razrješava izvršnog direktora i ja lično vjerujem da su članovi Odbora direktora zajedno sa izvršnim menadžmentom opravdali povjerenje koje nam je ukazala ova Vlada. Na kraju, naša je želja da uz iskrenu saradnju budemo kompanija koja ostvaruje rekorde, podiže nivo usluge i broj putnika, uzdiže Crnu Goru kao turističku destinaciju, uredno plaća poreze i doprinose iz sopstvenog poslovanja, a ne na račun građana”, zaključio je Orlandić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

Nakon ovakvih komentara obicnog naroda ovaj vise nece davat izjave 🙂 Sta ste to unaprijedili na APG osim sto ste posaadili cvijece. Da nijeste zakrpili rupe na kravu da putnici ne nose kisobrane u zgradi. Da nijeste vratilli radnicima pokradene pare. Imate li sistematizaciju radnih mjesta ili i dalje primate onako ofrlje 200 ljudi u zadnjih god dvije, da nijeste… Više »

expert123
Gost
expert123

Nije tako lako se opredijeliti u ovom pitanju. Vidimo kako je prosla Adrija Ervejz iz Slovenije koja je otisla u stecaj iako je bila u vl;asnistvu Njemaca.Slovenci nisu htjeli da je vjecito finansiraju i zato je tako i zavrsila. Uvijek neki strani vlasnik ili menadzer ima u vidu profit i to mu je glavni motiv.Kad je u pitanju MA podrzavam… Više »

pametnik
Gost
pametnik

Posto si ti neki izvrstan menadzer kitis se milionima prihoda, konkurencija ti je jaka kao da ima na desetine aerodr.odnosno jedan jedini aerodr. i avioni su prinudjeni da na njega slijecu. Osnovac bi se mogao nosti sa tom silnom biznis konkurencijom. Pogledaj kakav tije prilaz aerodromu na nadvoznjaku pri aerodromu ti je otpao asfalt, putnici se lomataju preko njega, ati… Više »

Direktor
Gost
Direktor

Direktor kaze da ce se nova zgrada, tj. Terminal 2 isplatiti ove godine sam od sebe, znaci taj terminal ce samo prihodovati 5 miliona eura??🤣Pa svi znaju koliko je placen taj metalna terminal koji lici na obicni magacin i kakva je pohara tu bila u pitanju.. ko se iole malo razumije u tu materiju shvata da tamo nisu ulozene ni… Više »

Kosuta
Gost
Kosuta

A ti si jado primjer da si se izgubio . Ako je i menandzment ko ti onda je Nurkovic 100 % upravu.
A i Mico nije ok , da “drzi” sina na funkciji o kojoj pojma nema a ml da placamo zbog toga .
E zbog toga smo tu i dje jesmo

Rade
Gost
Rade

Kakve se kod nas odvijaju zamjene teza To je vrh Aerodrome, kapije svoje kuce ocemo da prodamo, a MA cuvamo i filujemo novcem svih gradjana ministar bi zbog ovakvog razmisljanja trebao odmah da podnese ostavku, da ustupi mjesto nekome ko umije da razmislja a ne samo da slusa. MA prodati LOT-u, I kao sto lot-nordica ima ugovore sa svojim maticnim… Više »

Pista
Gost
Pista

Situacija je jasna: vlada zna da je nesposoban,ali ako ga smijeni onda Mićo i Damir imaju većinu u SD da izađu iz Vlade. A sada nije vrijeme za izbore.Tako mali Danjo samo ti cepaj !

Bnjj
Gost
Bnjj

Tragedija od države. Školski primjer loše vođene države kao Latino Američke države bogate resursima a siromašnih građana sa platama 200,300e i masovnim iseljavanjem i stopom nezaposlenosti 15%a realno i preko 25%,pa jedna Rumunija ima 5%nezaposlenih uz stalan rast plata i poboljšanje zivota.

Fandjo
Gost
Fandjo

A objektivno da mu otac nije u vladajucoj stranci 3 deceniji-bi li ikad bio razmatran za neku poziciju? Prica kao da je neki dokazan strucnjak a u sustini familijarno-partijski kadar

Bnjj
Gost
Bnjj

Cenzura na CDM

Bnjj
Gost
Bnjj

Svađaju se budžetski uhljebi dok radnici rade u Cg za 200,300e a cijene rastu.

Marko
Gost
Marko

Frljaju se milionima, dok obični smrtnici čekaju 3 mjeseca na magnetnu rezonancu u kbc koji nema flaster da ti zalijepe vatu kad ti krv izvade.

Prc CG
Gost
Prc CG

Orlandicu,bitno je samo da ti primaš platu pa neka je kompanija u minusu.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Kad god cujem pricu Orlandica uvijek su u pitanju neki rekordi za koje je naravno on ‘zasluzan’ , mozda bi mu bilo bolje da se prijavi na Olimpijske igre :)))

Hahaah
Gost
Hahaah

Vlada je konacno shvatila da stagnira sa ovakvim kadrovima i da ce putem koncesije drzava imati 1000 x vecu dobit kada na celu ovog preduzeca budu kompetentne osobe, za razliku od trenutne situacije

Mirko
Gost
Mirko

Pa sto se uzme Vlada strani menadzment a ne da daje koncesiju na oba aerodroma. Kako koncesionar radi citamo izvjestaj iz Beograda da je Vansi kao koncesionar ostvario dobit od samo 600 hiljada a dok je bio drzavni 18 puta vecu dobit. Koncesionari zidaju troskove da manje daju drzavi. Tako cemo proci i mi.

Bnjj
Gost
Bnjj

Bitan je menadžment a ne ko je vlasnik kapitala

imalikokuci
Gost
imalikokuci

Nisu shvatili. I dalje angažuje penzionere a mladi odlaze

Kotor ko tor
Gost
Kotor ko tor

OSTADOSE JOS JEDINO
AERODROMI TIVAT
LUKA KOTOR
PRODAJTE SVE COBANI
A MI JESMO PRAVA GOVEDA

Mozak
Gost
Mozak

Koji je ovo glumac
Ada mora biti nasljednik Orlandica
Nije bitno ima li znanja
Dobar za prodat

Hahaah
Gost
Hahaah

Hahaahah ne, ne rezultati stoje iza njega hahaha

brkoo
Gost
brkoo

U svakom slučaju aerodromi trba da ostanu u vlasništvu građana CG.
Gdje ća avioni MA kada se prodaju aerodromi i koliko će plaćati usluge.
Vlada kolje bika radi 2 kg mesa.

Velimir
Gost
Velimir

a neko im je vec nasa mjesto ne boj se.

Doktor
Gost
Doktor

Orlandic je bas strucnjak za vazdusni saobracaj, a otkad to ???

Mozak
Gost
Mozak

Od kad je politicki podoban
Znas da djeca naslijedjuju radna mjesta od roditelja.

CiNick
Gost
CiNick

Ne treba izmišljat toplu vodu. Odgovarajuća delegacija Aerodroma obiđe nekoliko uspješnijeh aerodroma slične veličine i uzme “pelcer” za modernizaciju i organizaciju i prilagodi lokalnijem uslovima. Ende.

Orlando Magic
Gost
Orlando Magic

Najjace mi je kad se ovaj lik hvali nekim zaslugama menadzmenta, Aerodrom je rudnik para koji je najlakse voditi, a ti sigurno nisi na toj poziciji zbog svojih profesionalnih kvalieta

Djole
Gost
Djole

Aerodrome bi mogao da vodi svako ko je zavrsio osnovnu skolu. To je fabrika para koja sama po sebi donosi zaradu. Ako si toliko sposoban sto nisi uzeo kakvo propalo javno preduzece da vodis, a ne si se uhvatio za ovo dje mjesecno deset hiljada zaradjujes..Cuveni patriotizam SD kadrova, samo da je dzep sto puniji. Cinjenica da si ti tu… Više »

Kuč
Gost
Kuč

A ti si strucnjak to se odma vidi . Mora da ste svi vi hejteri (vjerovatno nebitni likovi )iz SDP-a koji su zaduzeni da pisu ovo . Jadovi jadni uzmite i radite nesto ne visite po cijeli dan na sajtove i ogovarate one koji nesto rade .

Djole
Gost
Djole

A ovaj bi bio jako bitan da mu tajo nije to sto jeste..Evo i ti ne pises komentare, ne visis na sajtove.. Dako ti padne kakav komad leba sa trpeze kad ovako lajes..Vise sam uradio nego sto ce i ovaj i ti za pet zivota, jer sam sve sam u zivotu radio i bez tate i bez partije!

Orlando Magic
Gost
Orlando Magic

Jedina prava stvar je koncesija i novi strucan menadzment, a ne Orlandic koji zna o Aerodromima koliko i ja o nuklearnoj fizici

Ivana
Gost
Ivana

Gledao sam Orlandica par puta u nekim emisijama on ne zna cak padeze da potrefi, mora da mu je i ovu izjavu neku napisao

Meeee
Gost
Meeee

Ovi iz SDa se kao mlako bune a pristali bi na sve sto se im se trazi od DPSa inace bi nestali sa polit scene

Cetinje
Gost
Cetinje

Meeee druze SD je klasicni privjesak DPS-a kao u “svoje pero”SDP. Dvadeset godina su zajedno ojadili Crnu Goru i njen narod “braca po novcaniku” DPS-SDP,i kada im “dosadise”tu je KRILO te partije zvano SD i sad ista rabota,samo kradje,lopovluk,partijska zaposljavanja MIMO KONKURSKA I ZAKONA Crne Gore,i nista NOVO.Ali druze moj,iduce godine su izbori,pa lijepo LAPIS-OLOVKU u ruke i PO NJIMA… Više »

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Navedite bar jednog lopova iz SDP-a. DPS I SD slazem se sa Vama, cast izuzetcima samo za goli interes i lopovluk.

Bnjj
Gost
Bnjj

Tivćanin evo Krivokapuć Ranko uzeo stan po bagatelnim cijenama, zatim iz budžeta mu plaćano da mu porodica putuje da gleda reprezentaciju, 18god zloupotrebljavao budžet i diskriminisao građane koji su za opoziciju do ujutru se mogu i druga imena navoditi ljudi iz Sdp

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Bnjj, volio bi da mi to mozete dokazati. To su samo price ili kako mi u Tivtu kazemo ćakule.

Bnjj
Gost
Bnjj

Pa čoveče postoje papiri u Luci Kotor o tome stanu. Sdp je 18 godina partijski zapošljavao i diskriminisao druge ljude to svi znamo. Zajedno sa opozicijom i Dps je donio Ustav i Zakone koji su od CG napravili Partitokratiju. Partije su zlo Cg, delegiranje predstavnika a ne direktan izbor je kancer Cg. Čak Kosovo ima pravedni sistem izbora poslanika, odbornika… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

I nije samo Krivokapić dobio stan nego i drugi u Sdp videćete kada se objavi prije ove Vlade, šta su ranije Vlade dijekile stsnove

zvezda
Gost
zvezda

Za mene,koji poznaje Orlandica,vece je bilo iznanedjenje,postavljanje njega za Direktora Aerodroma,nego sto Amerikanci dozvolise Kubi,da uvede Komunizam na njihov prag.

vesko
Gost
vesko

Aerodromi,EPCG,infrastruktura Telekoma,rudnik uglja u Pljevljima,Boksiti,sume,kamenolomi,solana u Ulcinju,Brskovo,Suplja stijena morska obala,rudnik mrkog uglja u Beranama,izvorista pijace vode su strateska bogatstva Crne Gore koja nikada nisu trebala da se privatizuju ili daju na koncesiju.

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Ponovo sve izbrisite, to jedino i znate, ali necete dugo. Proci ce i to.

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Samo brisite poltroni

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Zastidje ste Vi zajedno sa Vasim Duskom i Nurkovicem

jkoo
Gost
jkoo

Nurkovic turski igrac, mada vole ga i kinezi, zna se po cemu su oni poznati u svijetu i u cemu su specijalisti.

Slavko
Gost
Slavko

Zamislite IMIDZ nasih aerodroma ahahahahah, orva asocijacija je horor i kradja.

Svjefol
Gost
Svjefol

A to sto je toliko putnika proslo kroz aerodrome, i sto ce prolaziti sve vise i vise, to je bas zasluga menadzmenta te kompanije!…Ne sprdaj se Orlandicu….Ali, sva prica oko koncesija ce prestati kada se tebi nadje radno mjesto, kod buduceg koncesionara..

Darko
Gost
Darko

A sto se potkopali da sacuvate ,,,,, Nemojte ko boga vas molim , pa ptice na grani znaju sto ga cuvate i sto je sa parama na racunu i kako ste ih drzali u Atlasu i sad dje ih i kako drzite . Uz koje uposlenje sve ima cjenu . Ako ih damo onda pa pa ,,, da tebe nece… Više »

razbio te
Gost
razbio te

Nije mu namjera da narusava ugled, samo je iznio činjenice

rale
Gost
rale

Aerodrom Tivat je sramota, otiđite na Ćilipe i sve će Vam biti jasno, kako treba da funkcioniše jedan Evropski aerodrom. Kako se dovoze i odvoze putnici, kako se čekaju putnici u zatvorenom i uređenom prostoru. Taksisti imaju svoj posebni prostor za čekanje i poseban parking. Bravo za Vladu CG što aerodrome daje na kocesiju, to je potez za deset i… Više »

Darko
Gost
Darko

A nedaju ovi kadrovici a i Rasko bi ih pripomoho mislim

Ilinois
Gost
Ilinois

Povući ćeš sve što si rekao,za godinu,dvije, kad koncesinari uniste i ovo malo zdravog tkiva što je ostalo !

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Cija je sramota aerodrom “Tivat”. Pricate o aerodromu a pojma nemate kako to funkcionise. Nije cudo da tako pricate kad slusate ministra Nurkovica poznatog strucnjaka za vazdusni saobracaj. Cekam da se u raspravu o aerodromima ukljuci jos jedan ” strucnjak” poslanik iz Tivta. Adrian Vuksanovic.

Neko
Gost
Neko

Sve je tacno za Cilipe, ali malo njih zna da taj aerodrom nije u vlasnistvu ni drzave vec opstine dubrovnik

Duško
Gost
Duško

Ministar je rekao ko narusava ugled mladi Orlandicu

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Ne narusava ga mladi Orlandic. Narusava ga ministar Nurkovic i njemu slicni.

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Vi i Vama slicni narusavate ugled. Orlandic od Nurkovica i slicnih ne moze da radi svoj posao

Duško
Gost
Duško

e pravo zborite, jes vala Orladić bješe stručnjak za vazdušni saobraćaj….aj ne lupajte,znate da je politički tu đe je a ne strukom

Tivcanin
Gost
Tivcanin

U pravu ste Dusko, Orlandic je tu politicki. Nego brine me ovaj Nurkovic. Dje god je bio tu su procvjetale ruze. Vidim da ce tako biti i sa aerodromima.

Send this to a friend