Ekonomija

Orlandić: Profit da puni budžet države, a ne privatnih kompanija

Očuvanje državnih resursa i uvećanje njihovog profita, koji bi punio budžet države, a ne privatnih kompanija, jeste cilj koji Socijaldemokrate zagovaraju, saopštio je danas direktor Aerodroma i član Glavnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore, Danilo Orlandić.

Kako je istakao, ispravnost tog pristupa najbolje se vidi na primjeru Aerodroma.

“Aerodromi Crne Gore su jedno od najvrijednijih crnogorskih preduzeća, koje je velikim rastom prihoda, letova i generalno rezultata, jasno pokazalo da država ima kapaciteta da uspješno vodi i sačuva preduzeća”, kazao je Orlandić.

Naglasio je da su Aerodromi poslovanje u 2019. godini završili sa rekordnim profitom većim od 15 miliona eura, što je nevjerovatnih 50 odsto više u odnosu na 2018. godinu, koja je sama po sebi bila jedna od najuspješnijih. Dodatno, prošle godine dočekano je 2,7 miliona putnika, što je za oko 8,5 odsto više u odnosu na rekordnu, 2018. godinu.

“Prošle godine se saobraćaj sa crnogorskih aerodroma odvijao prema 30-ak država i 70 destinacija. Neke od najboljih svjetskih aviokompanija su naši partneri. Njemačka Lufthansa, ruski Aeroflot, Turkish airlines, poljski Lot… Osim toga, u Crnoj Gori, avio-prevoz više nije privilegija bogatih, jer smo zajedničkim radom sa niskobudžetnim avio-kompanijama omogućili nikad bliže evropske metropole”, rekao je Orlandić.

Govoreći o investicijama, istakao je da se ozbiljnost bilo kog rukovodstva mjeri donošenjem strateških odluka, poput uvođenja noćnog letjenja na aerodromu u Tivtu koje će naredne godine biti moguće.

“I izgradnja Terminala 2 na Aerodromu Tivat vrijedna 3,5 miliona eura je najznačajnija investicija od 2006. godine, a predstavlja samo dio planova na kojima se radi uz podršku Vlade Crne Gore”, dodao je.

Socijaldemokrate su, naglasio je, pokazale u prethodne tri godine odgovornost prema državnim resursima.

“Naša zemlja, Crna Gora, povezana sa Evropom i svijetom, naš je cilj. A svako ko je na tom stanovištu, naš je prijatelj”, zaključio je Orlandić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rile
Gost
Rile

Cim se aerodromi izdaju pod koncesiju ti ces Orlandicu u Plantaze na branje grozdja.

Shin Djon
Gost
Shin Djon

Njemu vise bastaju kajsije

Apač21
Gost
Apač21

Gospodin ✓

Burin
Gost
Burin

Da livverujes meni ili mislis svojom glavom?
Uvalismo li ove godine 150 000 000 u ovo elitno predizece? O partijskom zaposljavanju da ne govorimo.

Darlington
Gost
Darlington

Sta bi to sad Danilo odjednom, iznenada? 🙂

Prosjecno radim
Gost
Prosjecno radim

A ovaj mali je veliki entuzijasta, a tek pare sto voli 😀😀

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Orlandicu,velika umjetnost je voditi ovu kompaniju,De si sad kad nema putnika,troše se rezerve

Budva
Gost
Budva

Stručnjak kolika ti je plata ???

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Ae. Ne zezaj! Otkud sad to?

Zorica
Gost
Zorica

Statistika govori za sebe i fakat je da su aerodromi procvjetali i da odlučno posluju. Posebne pohvale za niskobudžetne letove, jer smo konačno svi dobili priliku da putujemo u zemlje o kojima smo prije samo maštali.

Otozo Yamada
Gost
Otozo Yamada

Одчичне менаджерске способности, амбициозан и креативан. Подржавам став и желим свако добро, поздрав!

Bioenergetic
Gost
Bioenergetic

Zato je i SD spasio Aerodrome Crne Gore od koncesije, i spriječio potencijalnu ogromnu štetu po našu privredu, to je jedna od rijetkih firmi koja posluje godinama uspješno.

Send this to a friend