Ekonomija Do 30. januara

Otvoren javni poziv za podršku zapošljavanju u Crnoj Gori uz podršku Norveške

Javni poziv za organizovanje stručnih obuka za nezaposlene u manje razvijenim opštinama Crne Gore, otvoren je do četvrtka, 30. januara 2020. godine.

Za bespovratna sredstva Norveške u ukupnom iznosu od 150.000 eura, izdvojenih preko projekta “Norveška za vas – Crna Gora“, mogu da konkurišu privatne firme, lokalne samouprave ili javna preduzeća, licencirani organizatori obrazovanja odraslih, nevladine organizacije i drugi entiteti za sprovođenje programa obuke za nezaposlene.

“Osnovni cilj ovog poziva je da doprinese zapošljavanju ranjivih grupa, kroz povećanje kompetencija za najmanje 60 nezaposlenih osoba, organizovanjem stručnih obuka i zapošljavanjem najmanje 30 polaznika obuke”, saopšteno je iz ambasade.

Polaznici programa obuke mogu biti sva nezaposlena lica sa teritorije 16 opština obuhvaćenih projektom “Norveška za vas – Crna Gora“.

“Zainteresovani mogu podnijeti prijedlog projekta za dodjelu bespovratnih sredstava u visini od 5.000 do 30.000 eura za organizovanje obuka od dvoje do 12 polaznika, od kojih polovina treba da dobije zaposlenje”, ističe se u saopštenju.

Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave nalaze se na sajtu projekta www.norveskazavas.me.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore.

Projekat finansira Norveška sa 1,4 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hmmm
Gost
Hmmm

I u ovo će se neko “ugraditi”, a zapošljavaće po sistemu “jedno radno mjesto, četiri glasa”. Norveška pokušava da zaustavi odseljavanje sirotinje iz CG, dok naša vlast smišlja kako da se “ugradi” i zgrabi još jedan stan po povoljnim uslovima. Zaslužili su jer im fali baš taj jedan stan u Podgorici.

Send this to a friend