Ekonomija

Otvorena kruzing sezona u Baru

FOTO: Bar-info, arhiva

Uplovljavanjem kruzera “La Belle de l’Adriatique” francuske kompanije CroisiEurope danas zvanično počinje kruzing sezona u Baru koja će trajati do polovine oktobra. Po broju kruzera, dvadeset sedam, koji će po najavama u Bar dovesti preko 26.000 turista, kruzing sezona 2019. je rekordna u gradu pod Rumijom.

Brod “La Belle de l’Adriatique” , 111 metara dužine može primiti oko 200 putnika, ima oko 50 članova posade.

U februaru u Bar će dva puta uploviti “La Belle de l’Adriatique”, u martu su najavljena četri dolaska ovog putničkog broda (srijedom). Tokom aprila planirana su dva uplovljavanja “La Belle de l’Adriatique”.

Podsjetimo, kruzing turizam počeo se razvijati u Baru dolaskom turskog Global Ports Holdinga, u čijem vlasništvu je Port of Adria. Dok je prošle godine kruzing sezona u Port of Adri počela u junu, za 2019. godinu iz ove kompanije, takođe, najavljuju raniji početak.

Već u aprilu na gat kompanije Port of Adria uploviće kruzer “Artania” njemačke kompanije “Phoenix Reisen” jedan od 16 većih kruzera kojim će turisti dolaziti u Bar.

Osim njemačke kompanije na gatove Port of Adria i ove godine uplovljavaće kruzeri ‘Horizon” španske kompanije Pullmantur, i ”Marella Celebration ” britanske kompanije Marella Cruises.

Kapaciteti ovih brodova su oko 2.000 putnika i po nekoliko stotina članova posade.

Send this to a friend