Ekonomija

Otvorena zimska sezona na Vučju

U Ski centru Vučje svečano otvorena zimska turistička sezona  u prisustvu predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije. Turističke organizacije Nikšić i turističke privrede.

Marija Lalović u ime kompanije Vučje osvrnula se na uspješnu prethodnu sezonu kada je zabilježen rast posjete od 20% i predstavila ponudu i novitete za ovu sezonu.

“Ono što će i ove godine biti u fokusu je škola skijanja koja je već bukirana za januar i februar mjesec. Na Vučju će se i ove godine organizovati niz zabavnih i sportskih manifestacija kao što su Snowdance festival, zavrsna trka Winter kup Vučje 2020, a jedan od značajnijih segmenata svakako su i Ukusi sa Vučja, domaći proizvodii sa lokalne farme, koja je zbog velikog interesovanja ove godine proširila kapacitete”, istakla je Lalović.

Aleksandra Maksimović, portparol Nacionalne turističke organizacije Crne Gore istakla je da je razvoj zimskog turizma jedan od strateških ciljeva crnogorskog turizma, a ponuda ski centra Vučje predstavlja važan segment i u značajnoj mjeri doprinosi sadržajnosti ukupne zimske turističke ponude Crne Gore, naročito imajući u vidu specifičnost ovog ski centra da posebno pogoduje, početnicima i njihovom obučavanju prvim koracima skijanja i ostalim sportskim aktivnostima na snijegu.

“Kada je u pitanju zimska sezona evidentan je trend rasta svih parametara. Prema podacima Uprave za statistiku tokom prethodne zimske sezone bilježimo rast turističkih dolazaka od preko 20%, odnosno oko 16% broja ostvarenih noćenja u poređenju sa zimskom sezonom 2018. godine dok najveće učešće u strukturi turista tokom zimske sezone bilježimo kod turista iz zemalja Regiona oko 40 %, Rusije oko 25 % i Njemačke oko 5%. Kada je udio zimskog turizma u pitanju prema podacima Centralne banke prihodi od turizma u prvom kvartalu iznosili su oko 47 mil € što je 7,9% više nego u prvom kvartalu 2018. godine. Svakako da će nastavku pozitivnog trenda doprinijeti značajna ulaganja u infrastrukturu i planiranu izgradnju novih skijališta i hotela na sjeveru Crne Gore, čime će se otvoriti prostor za  bolje pozicioniranje Crne Gore kao destinacije za zimski turizam”, dodala je Maksimović.

Direktor Turističke organizacije Nikšić Boris Muratović istakao je da je ski centar Vučje prilagođen svim uzrastima i ukusima. U ponudi su skijaške staze, snowboard park ali i sadržaji za ljubitelje manje zahtjevnih aktivnosti na snijegu kao što su, staze za hodanje na krpljama, pješačke i biciklističke staze, sportski tereni, što sve preporučuje Vučje kao cjelogodišnji turistički lokalitet na čemu će Turistička organizacija Nikšić u saradnji sa lokalnom samoupravom dalje raditi.

Nakon zvaničnog dijela upriličena je degustacija tradicionalnih domaćih proizvoda sa Vučja

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dragova Luka
Gost
Dragova Luka

Zašto Turistička organizacija Nikšića preporučuje privatni Ski centar Vučje a ne preporučuje ostala privatna skijališta u okolini?

Svarc
Gost
Svarc

Koja, a da su opstina Niksic?

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo samo ostaje pitanje ili misterija ako je tako dobro što se bježi iz tih zimskih turističkih mjesta što ima malo stanovništva, zar nebi trebalo da je suprotno tamo đe cvijeta biznis i ima poslova treba da ima povećanja stanovnika

Send this to a friend