Ekonomija

Ažurirana lista kompanija koje uredno plaćaju porez

Elektroprivreda Crne Gore, pivara Trebjesa, kompanije Bemax, Crnogorski elektroprenosni sistem i Coca Cola Hellenic Bottling Company prvih je pet kompanija na Bijeloj listi Poreske uprave koje redovno izmiruju svoje poreske obaveze. Na ažuriranoj listi se nalazi 466 kompanija.

Poreska uprava Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline.

“Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu”, navode u PU.

Kriterijumi na osnovu kojih je izvršena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmirivanja poreskih obaveza, kao i da stepen regularnosti poslovanja uočen u postupcima inspekcijskog nadzora.

“U nastojanju da se ovom praksom afirmiše što više urednih poreskih obveznika, listom je obuhvaćen ne samo segment velikih kompanija, već i mala i srednja preduzeća sa visokom stopom poreske discipline”, ističu u PU.

Kako su dodali, objavljivanje Bijele liste predstavlja još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa Poreskom upravom, a prioritet u radu poreskog organa i dalje će biti kontinuirano jačanje odnosa razumijevanja i povjerenja sa urednim poreskim obveznicima, koji izmirivanjem poreskih obaveza i poštovanjem zakona Crne Gore zajedno sa državnim institucijama učestvuju u izgradnji povoljnog poslovnog ambijenta i društva u cjelini.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
MNENagualNikolaCikota 🇲🇪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE
Gost
MNE

Uredno placaju…one koje osiguravaju,a one sto rade na divlje,posebno u gradjevinske firme?

Nagual
Gost
Nagual

Hahahahahaha šta ovo braćo mila.. objavljuju ko izmiruje redovno poreze, kao da je to nešto čudno i nenormalno jer poštuje zakon.. Zamislite u EU da nekome padne na pamet da objavi tako nešto, dobio bi psihijatrijsku terapiju

Nikola
Gost
Nikola

Pitajte na koliko osiguravaju svoje radnike???

Cikota 🇲🇪
Gost
Cikota 🇲🇪

Licno me zanima koji porez placaju Azmont Inv i Lustica? Mislite plate porez, pa im Vi vratite pare? Jel tako ide sa kapitalnim projektima?

Send this to a friend