Ekonomija

Pao tender za napajanje auto-puta strujom

Radovi na auto-putu

Monteput je poništio tender za izgradnju sistema trajnog napajanja električnom energijom prioritetne dionice auto-puta Bar Boljare, od Smokovca do Mateševa. Ovu odluku potvrdio je Pobjedi izvršni direktor kompanije Monteput Jonuz Mujević.

“Postupak javne nabavke je obustavljen zato što nijedan od ponuđača nije predao ispravnu ponudu”, kazao je Mujević Pobjedi.

Ponude su poslale dvije kompanije podgorički Novi Volvoks i budvanski Elektro tim. Mujević je naveo da ponuđač može izjaviti žalbu protiv ovog rješenja Državnoj komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki u roku od deset dana od dana dostavljanja odluke.

“Nakon postupka žalbe, odmah će biti raspisan novi tender po skraćenom postupku”, rekao je Mujević.

Monteput je raspisao tender sredinom juna, a ponude su se mogle dostavljati do 25. jula, dok je javno otvaranje ponuda bilo 2. avgusta.

Osnivači fime Novi Volvoks su podgorička kompanija Holding One, čiji je vlasnik Milan Ivanović, dok po pet odsto učešća u vlasničkoj strukturi Novog Volvoksa imaju Predrag Poček i Mila Milović, koja je i izvšna direktorica kompanije. Osnivači budvanskog Elektro tima su Jelena i Miroslav Milović sa po 50 odsto vlasničkog udjela. Jelena Milović je i izvršna direktorica firme. Procijenjena vrijednost radova je 38,2 miliona eura, a Monteput će taj iznos obezbijediti iz kredita Investiciono-razvojnog fonda, sa kojim je krajem maja potpisao ugovor o kreditu.

Glavni kriterijum za odabir ponude je najniža ponuđena cijena, a ponuđač je bio dužan da dostavi bezuslovnu i na prvi poziv naplativu garanciju ponude od dva odsto procijenjene vrijednosti javne nabavke, kao garanciju ostajanja u obavezi prema ponudi u periodu važenja ponude i 30 dana nakon isteka važenja ponude.

Rok za realizaciju ugovora je 12 mjeseci od uvođenja u posao.

Mujević je ranije objasnio da će se strujom, osim trase od Smokovca do Mateševa, napajati i buduće dionice. Riječ je o dvije 110 kilovoltne trafostanice, jedna na Smokovcu sa pripadajućim dalekovodom, druga na Mateševu sa pripadajućim dalekovodom i 26 trafostanica koje će služiti prije svega za kompletnu infrastrukturu auto-puta, napajanje svih sistema rasvjeta i upravljačkih sistema i služiće za elektro napajanje okolnih sela kroz koje prolazi auto-put.

Mujević je ranije rekao i da će izgradnja trajati najviše 12 mjeseci i da taj rok izgradnje ne može biti produžavan. Shodno potpisanim aneksima ugovora o projektovanju i izgradnji dionice Smokovac Mateševo, novi rok za završetak izgradnje ove dionice je 30. septembar naredne godine. Prvobitni rok za završetak radova na prioritetnoj dionici jet bio 11. maj ove godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jaon
Gost
Jaon

Da se pitam ne bi mi vi mudrovali i sastancili dan gubili.

Turimvamga
Gost
Turimvamga

Ovo sa strujom je ocigledna mucka, to vec ima u ugovoru sa kinezima, e sad sto gradjevinci koji pojma nemaju tumace ugovor i za taj dio projekta to je drugo pitanje, a zna se i kome to odgovara !!!

Cetinjas
Gost
Cetinjas

Podignite ga

amo
Gost
amo

Blazo ce to napajat zelenom energijom.

Marko
Gost
Marko

Ha ha. Kako su smijesni sa ovim namjestanjem tendera. A sto novinar ne napise zasto je ponisten.

Mne
Gost
Mne

Sjutra ce se pojaviti firma iz Bosne.

Miloš
Gost
Miloš

Oce li ko da se kladi da ce Ramel ili BB Solar da se prijave u drugom nadmetanju?

Župski vitez
Gost
Župski vitez

Pa bili su i u prvom, samo su se krili iza ovih.

Teodor
Gost
Teodor

Tačno. Krili se iza Novog Volvoxa, a znamo kako jedan i drugi rade.

blok 5
Gost
blok 5

kako?

Mne
Gost
Mne

A nikako

Ekuku
Gost
Ekuku

Nacekacemo se mi dok ovaj autoput bude gotov.
Srecom se u Srbiji radi (eto pusteno od Obrenovca do Cacka, za koji mjesec ce biti od Cacka do Beograda gotovo), pa ko putuje tamo ipak ce se malo voziti autoputem. A ovi odje samo nek su zdravo. Kinezi nisu nista krivi, no ne znaju jadni dje su dosli.

Sova
Gost
Sova

Dionica o kojoj govoriš je kasñila nekoliko godina.

Milica
Gost
Milica

Eto kako obmanjuju javnost: rok je 30 septembar naredne godine a ugovor sa izvođačem po novom tender ne može biti potpisan do novembra. Njemu rok 12 mjeseci što znači do novembra ili duže ne mogu biti gotovi radovi… a onda prijem.. probni radovi… itd itd.

Trol
Gost
Trol

Ja bi se vise brinio sto se na tender javlja isto coek iz 2 firme… a sledecinput ce opet tako, samo sa vecom cijenom… sve iz dzepa kome?

Župski vitez
Gost
Župski vitez

Naduvane cijene za nekih 10-tak meleončića. Baš me zanima po koliko su se ova dva (odnosno jedan, pa preko dvije firme) spustila ispod budžeta. Ajde u opklad, po 100 eura.

Shade
Gost
Shade

Milice, nisi u pravu! Kad se raspiše tender po skraćenom postupku, postupak traje 22 dana, tako je regulisano Zakonom o javnim nabavkama. Ako je tender pao juče, a juče je bio 19.avgust, rok za žalbu je 10 dana, što znači da će se istekom roka za žalbu već raspisati tender po skraćenom postupku i to 30.avgusta, tako da će skraćeni… Više »

Nikolina
Gost
Nikolina

Jedino ako i ovaj skraceni ne padne

Send this to a friend