Ekonomija

Pejović: Ako postoji papir da sam tražio ili dobio pomoć od bilo koje Vlade, spreman sam državi da poklonim KAP

Printscreen

Ukoliko Vlada do četvrtka formira komisiju koja bi se uvjerila u kakvim uslovima rade u Kombinatu aluminijuma u stečaju, neće se prekidati radni odnos sa 600 radnika, kazao je za TVCG vlasnik Uniproma Veselin Pejović.

“Ako Vlada donese rješenje da je to “pakao”, “pakao” ćemo da zatvorimo. Ako rješenje bude da su uslovi za rad normalni, to je sasvim druga priča”, poručio je Pejović u izjavi za RTCG.

Zatražio je da se ne politizuje pitanje KAP-a te da se u tom preduzeću poštuju sve zakonske obaveze.

“Kompanija Uniprom nalazi se na bijeloj listi poreskih obveznika i drzavi ne duguje ni centa poreza i doprinosa”, kazao je Pejović.

Pejović je ekipi TVCG pokazao dokument Poreske uprave na kojem stoji da Uniprom ne duguje ni centa državi po osnovu poreza i doprinosa. Poziva nadležne da utvrde istinu i sami donesu zaključke.

“Za ovih 40 godina, ako bude postojao ijedan papir da sam se ja bilo kojoj Vladi obratio za bilo kakvu pomoć ili da mi je Vlada bilo kakvu pomoć pružila, ja sam spreman da poklonim sjutra državi Crnoj Gori Kombinat alumijuma”, naveo je Pejović.

Dio radnika KAP-a danas je u 15 sati kratkotrajno blokirao magistralni put Podgorica-Bar, zahtijevajući od premijera Zdravka Krivokapića da primi na razgovor vlasnika Uniproma Veselina Pejovića i da im se omogući da nastave sa radom, najavljujući da će u ponedjeljak protestovati ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Menadžer KAP-a Nebojša Dožić pozvao je poslanike da posjete Kombinat aluminijuma i upoznaju se s radom i rezultatima, kao i sa uslovima u kojima rade zaposleni.

Istakao je da mu je čudno što se o tome raspravljalo na Komsiiji za kontrolu privatizacije.

“Stečaj još uvijek traje. Interes Uniproma je da se stečaj završi štro prije jer ne možemo u stečaju da sarađujemo s našim partnerima”, kazao je on za TVCG.

Dožić je dodao da bi volio da vidi šta radnici žele sa KAP – da li je istina ono što su rekla tri bivša radnika ili ono što je on rekao.

“Treba da neko intitucionalno utvrdi šta se dešava u KAP-, da se ne donose zaključci paušalno”, naveo je on.

Radnici koje je ekipa TVCG zatekla u pogonima fabrike aluminijumskih trupaca i pogonu elektrolize, imaju sasvim drugačiju priču od one koju su juče saopštili neki od bivših radnika.

Vlasnik kompanije Uniprom KAP i Veselin Pejović, kao što je juče najavljeno, naložio je otpuštanje je 600 radnika, koji, kako je saopšteno iz te kompanije, imaju pravo na otpremninu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kondukter
Gost
Kondukter

Izdrži Vesko! Nedaj da tvoj majbah prodaju.

Brcelska
Gost
Brcelska

u tome i jeste problem što papira nema

Todor
Gost
Todor

Nisu te pomogli sem subvencija za sve živo.Ugasiti više tu jamu bez dna da ne moraju građani plaćati račune KAPa.

Patetika
Gost
Patetika

Nisi dobio pomoc? Platio bi ti meni svaki racun za struju, do zadnjeg centa! A sto ne kazes da ti ni jedan radnik nije bio osiguran….. Ti nisi dobio pomoc, a sto je ovo sto sam nabeojao?!

Mero
Gost
Mero

A sto je sa garancijama. Je li moguce da smo tako naivni.Ko ih je patio. Ko je patio 150 miliona. Ispitati garancije.No sto su te 150 miliona no pomoc.

Kocko
Gost
Kocko

Da isplatis sva opljackana postrojenja iznijeta iz Aluminijskog kombinata Mostar 1992 godine!

Nikšić
Gost
Nikšić

Podrška za uvaženog gospodina Pejovića.

mrki
Gost
mrki

na sta smo dosli…da on pokloni drzavi KaP…

Garancija
Gost
Garancija

Taman posla da dugujes, kad za sve namete imaš popuste. Ti pominješ milione pa bi bilo tuzno i ruzno dugovati. A o 150 miliona garancija koje drzava treba da plati ni riječ.

mislim
Gost
mislim

Zezas li se to sa nama,pa vi se dogovorite tajno pa se djeluje po vasem tajnom dogovoru,naravno te stvari se uveliko rade u svim drzavama oko nas,ali nemoj da mislis da smo toliko glupi.

Fkbalsic
Gost
Fkbalsic

Ma nije ma jok centa od bivse vlade hahahaha

Petar
Gost
Petar

Plus prica vam je suplja, da ce neke firme DF dovesti iz Srbije, da su lideri po investicijama, da ih kriza nije ostetila. Prvo, krizu nemaju jer im je struktura privredne slabasna tj 19vjekovna (male radnjice, proizvodnjice tekstila, slaboprinosne tradicionalne male firme). Sto se tice investicija to su jadi od investicija dje masno daju subvencije, dje covjek 5 god dobija… Više »

Milica
Gost
Milica

Daleko od pakla je radit kod ovog covjeka,to je bar lako provjerit svi njegovi radnici vam ovo mogu potvrdit,imaju pune plate,osiguranje na punu platu,obrok,slobodan dan,godisnji odmor,sve zaposlene za osmi mart poklon,svako dijete njegovog zaposlenog paketic,nema radnika kome je trebala pomoc da je nije dobio od ovog gospodina dje to danas ima u nasoj drzavi?da je vise Pejovica ovoj nasoj drzavi… Više »

Lemi
Gost
Lemi

Peticija da se dovede VDT iz neke strane zemlje posto su kod nas svi nesposobni ili korumpirani,pa da vidite rezultate.

Milos zabjelo
Gost
Milos zabjelo

Ma ti radnici sto su otpusteni su igrali karte na poslu i dobili otkaz. Neka budu ljudi i kazu zasto su dobili otkaz

Festadjun
Gost
Festadjun

Bravo gospodine samo napred

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ne dirajte firmu koja je u rukama crnogorakog biznismena i njoj radi nasa radna snaga i bori se da napravi rentabilnu firmu …..pogledajte kombinat aluminijuma mostar koji je bio bolji ugasio se potpuno

Montenegrina HN
Gost
Montenegrina HN

Pejovicu svaka cast pokazi im kako se brani svoje!

Kotor CG🇲🇪👍
Gost
Kotor CG🇲🇪👍

Pejović je ljudina prava.Časan i pošten!

Dijamant
Gost
Dijamant

Čuš sprda li se ovaj.Ada ko te subvencionira

Send this to a friend