Ekonomija

Petričević stupila na dužnost v.d. direktora Uprave prihoda i carina

Milena Petričević

Sa osjećajem pune odgovornosti, u nadi da ću na novoj funkciji ispuniti očekivanja Vlade Crne Gore, privrede ali i građana, stupila sam na dužnost vršiteljke dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Crne Gore, kazala je Milena Petričević, koja je ranije bila zaposlena u Atlas grupi, a koja je naslijedila Aleksandra Damjanovića na čelu Uprave.

<<<Petričević na čelu Uprave prihoda i carina umjesto Damjanovića<<<

<<<Odluka Vlade: Razriješen Aleksandar Damjanović<<<

“Svjesna težine i odgovornosti koju nameće ukazano povjerenje, u vršenju radnih obaveza uložiću maksimalno profesionalne kapacitete i snažno moralno opredjeljenje, za ostvarenje strateških ciljeva Uprave na postizanju napretka u sprovođenju reformi, poštujući principe dobrog rukovođenja, pravednosti i lojalne konkurencije”, navela je Petričević.

<<<Damjanović više nije član Biroa za operativnu koordinaciju, imenovana Milena Petričević<<<

Kako je poručila, prioriteti u radu Uprave u narednom periodu biće sankcionisanje svih oblika nezakonitosti koje direktno utiču na obezbjeđenje stečenih prava budžetskih korisnika.

“Dosljednom primjenom zakona i unapređenjem efikasnosti kompleksnog sistema Uprave nastojaću da nadokandimo deficit povjerenja u instituciju koja integriše tri važne oblasti koje zahtijevaju jednaku pažnju i posvećenost radi daljeg ekonomskog razvoja, jačanja stabilnosti demokratskih institucija i moralne osnove društva”, ističe Petričević.

Imajući u vidu dosadašnje aktivnosti u otkrivanju nezakonitih radnji, uvjerena je, kaže, da službenici Uprave prihoda i carina predstavljaju vrijedan resurs koji će kroz dalju koordinaciju nastaviti da postiže još bolje rezultate u suzbijanju krijumčarenja, otkrivanju poreskih utaja, naplati javnih prihoda i izgradnji sigurnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, za šta će najveću podršku imati od strane menadžmenta Uprave.

“S obzirom na navedeno, očekujem da ćemo kroz dalja zalaganja nastaviti da opravdavamo ulogu jedne od najvažnijih institucija u sistemu javnih finansija, od čije efikasnosti zavisi funkcionalnost cijelog institucionalnog okvira naše države, javni interes i dobrobit svih građana”, zaključila je Petričević.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alisa
Gost
Alisa

Samo da nas neiznenadi skok pdv-a sa doticnom 😂😂😂

Milenko
Gost
Milenko

A mogu dakle i krivicno gonjeni na funkcije? 🤔
Od kad zna li se?

Bokelj
Gost
Bokelj

Tipičan primjer obračuna unutar vlasti!

marko
Gost
marko

Amin , ….

Klik
Gost
Klik

Divna jedna djevojka. Srećno

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Kad se kolju između sebe, šta očekivati?

Hrvoje
Gost
Hrvoje

Mima. Aoooo kraljica

Vera
Gost
Vera

Bruka i sramota izgubiti kadar poput Damjanovica dosta je damo sto cujemo dje je radila i kod koga

Jasminka
Gost
Jasminka

Ne znam sto su krivi uceni i sposobni ljudi… Meni je zao sto narod nije pronicljiv i da ostavi ove ljude na miru da rade posao, a da se pozabave ovima sto mute i pokusavaju da manipulisu postenim ljudima… Ko zna sto je iza smene, a nema veze ni sa Damjanovic, ni sa Petricevic…

Dragi
Gost
Dragi

Da ima malo obraza ,barem bi se postidila, svi radnici traze Damjanovica a ova zauzima stolicu- neces dugo !!!

Enny
Gost
Enny

A brzo li ga zavolješe. A nemojmo

Mirko
Gost
Mirko

Bruka

Mišo
Gost
Mišo

Kuku blama!!!!

Radius
Gost
Radius

Koga god postavi ministar ima moju podršku

Send this to a friend