Ekonomija

PKS o Spajićevom planu: Šarena laža ili je heroin loš i nikakav

Arhiva

Patriotsko komitski savez (PKS) smatra da je tzv. Maršalov plan Milojka Spajića iz #nijemojavlada, samo šarena laža kojom se drogiraju mase koje žele da povjeruju u bajke novih vlasti. Ono što začuđuje je broj građana koji su, naprečac, povjerovali u ovu populističku priču, taman kao da su im već plate i penzije povećane, saopštili su iz PKS-a.

“Svako ko iole poznaje ekonomske zakone zna da bez veće proizvodnje nema produktivnosti, a bez produktivnosti ni ekonomskog rasta. Takođe valjda svako zna da treba nešto da vidi da bi vjerovao, ili je „heroin loš i nikakav“ pa i nije važno što tzv. Maršalov plan niko vidio nije, niti je iko shvatio kako će Milojko da nađe novac za ove fantazije”, navedeno je u saopštenju.

Iz PKS napominju da Maršalov plan “možda i može izdržati par mjeseci”.

“Preraspodjelom budžetskih sredstava, nauštrb investicija i otvaranja novih radnih mjesta, možda i može izdržati par mjeseci, koje će, međutim, građane Crne Gore skupo i preskupo koštati, ali tvrditi da se na ovaj način može održivo doći do rasta zarada je politikanstvo bez presedana,u državi đe se broj nezaposlenih već mjeri hiljadama na mjesečnom nivou, posebno zbog poteza apostolskih eksperata, koji, čini nam se, samo rade u cilju kompletnog sloma crnogorske ekonomije”, poručuje se u saopštenju.

Pema njihovim riječima, u tom pravcu treba gledati i “stihijska zapošljavanja” u državnim preduzećima i probijanje budžeta za zarade zaposlenih, povećanje ukupnog broja administracije, koju treba plaćati, što će sve rezultirati samo-novim zaduženjima!

“Ovoj jadovladi je mnogo bijedna tri centa što će dati za litar mlijeka farmerima, a ovamo se bakću povećanjem plata i penzija od 17 do 30 odsto”, dodaje se u saopštenju.

Iz te Partije pitaju, “koliko bilo ko treba biti naivan pa da povjeruje u sve ovo”?

“Izuzev Socijalnog savjeta, posebno sindikata koji bi ova i slična pitanja davno trebao postaviti, da ga ima i da se bori za prava radnika, koji, svjedoci smo, ostaju bez posla svakodnevno! Ako predstavnici preduzeća u tom socijalnom savjetu podržavaju “plan” isplate “zarada na ruke”, onda smo zaista baš krenuli ka dnu u kojem će vladati siromaštvo, besparica i nepravda. Mala i srednja preduzeća jedva i sad sastavljaju kraj sa krajem, pa bi povećanje zarada, ironično ali istinito, dovelo do njihovog gašenja. I od čega će onda živjeti crnogorske porodice? U državi dje su cijene svih prehambrenih proizvoda povećane bar 30 odsto, gdje je najskuplji benzin, dje je građevinski materijal odletio u nebo, dje je život skup i preskup i države iz koje sve više građana odlazi”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Posmatrač
Gost
Posmatrač

Ružno je biti pakostan, čestitajte mladiću na sposobnosti

Engels
Gost
Engels

Tesko je bit taj mladic koji je milijarde zaduzio gradjane i samo obecao

CetinjeSvetinje
Gost
CetinjeSvetinje

PKS Ljubav !

Send this to a friend