Ekonomija

Planinski i turistički centri spremno dočekuju goste

Kolašin 1600

Predstavnici Nacionalne turističke organizacije saopštili su da planinski i turistički centri spremno dočekuju goste, te da je prvim snijegom otvorena zimska sezona u Crnoj Gori.

Oni su na online sastanku sa turističkim agencijama i medijima iz Albanije predstavili turističku sezonu i naročito dostupne paket aranžmane i povoljnije cijene u odnosu na prethodnu godinu, kako u hotelima, tako i na skijalištima, ali i unapređenje seoskog turizma u našoj zemlji.

“Predstavljene su ponude ski centara, hotela i drugih sadržaja, kao što su outdoor aktivnosti, gastronomija i prirodne ljepote Crne Gore. Turisti iz Albanije tradicionalno su među najzastupljenijim tokom zimske turističke sezone. Tokom prethodne zimske sezone Crnu Goru je posjetilo preko 20.000 gostiju iz Albanije koji su ostvarili oko 57.000 noćenja, čime su učestvovali u ukupnom turističkom prometu oko 18 odsto”, rekli su u NTO.

Predstavnici NTO CG uputili su učesnike sastanka u zdravstvene protokole koji se primjenjuju u Crnoj Gori povodom situacije sa aktuelnim korona virusom, podsjećajući da je Crna Gora sigurna i bezbjedna zemlja, koja je od strane Svjetskog savjeta za turizam i putovanja dobila Safe travel oznaku.

 

Send this to a friend