Ekonomija

Plav će dobiti hotel vrijedan 10 miliona eura

 Nihad Canović

Hotel vrijedan preko 10 miliona biće izrađen na obali Plavskog jezera. Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović istakao je da će to biti najveći ugostiteljski objekat na sjeveru, te da će se na taj način otvoriti nova radna mjesta, a grad će se pozicionirati na turističkoj mapi.

Da Plav ima kvalitetnu infrastrukturu i žičare u tom gradu bi već uveliko tekla zimska sezona, smatra Canović.

“Zato što još imamo preko metar snijega na planini Bogićevici zbog kojeg bi nas posjetili vikend skijaši i boravili u Plavu. Međutim, kako nemamo, ulažemo svu snagu da nadležnima u državi predočimo sve potencijale i kvalitete koje ima Plav i da putem investicija omogućimo razvoj tih potencijala”, kazao je on.

Istrakao je da je vidan benefit puta koji do Plava ide preko Albanije.

“Ali ima i drugih putnih pravacakoji treba da nas spoje sa Kosovom i Albanijom. Da otvorimo granični prelaz preko Čakora koji bi omogućio bolji razvoj Plava i otvorio nova radna mjesta”, dodao je Canović.

Naveo je da privatnici prepoznaju dobropit ulaganja u Plav.

“Tako da već ove sezone imamo najavu višemilionske investicije koja treba da otvori nova radna mjesta. Radi se o ugostiteljskom objektu na obali Plavskog jezera. Projektna dokumentacija je u završnoj fazi i odmah nakon dobijanja dozvola očekujemo početak radova i vjerujem da hotel takvih gabarita ne postoji u ovom dijelu države”, istakao je predsjednik Plava i dodao je da je riječ o ivesticiji od preko 10 miliona.

Dodao je da i lokalno stanovništvo oprema kuće za turiste kako bi im pružili pravi etno doživljaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Botun
Gost
Botun

Neznam ko ide u plav na odmor

Jel piso miso
Gost
Jel piso miso

” Istakao je da je vidan benefit puta koji do Plava ide preko Albanije.” Prijatelju provozaj se sa djecom u autu tim putem, pa se javi! Opasniji put od platija, albanski dio je katastrofalan za sve nase gradjane- iskreno ne savjetujem a ima onih koji su putovali pa ih pitajte.

Husein
Gost
Husein

Plav je imao 80 tih više turista nego čitava cg

rudi
Gost
rudi

Pogjite tokom zime u Austriju pa da vidite sta znaci zimski turizam jer to nije samo snijeg nego i Apreski sto je puno vaznije od snijega a svi skijaski tereni su opremljeni tako kako se to moze zamisliti,zicare,zimske opreme,motorna vozila ,saonice i puno toga

Heineken
Gost
Heineken

Zašto će da služi hotel u plavu

Botun
Gost
Botun

Za pricu 🤣

Send this to a friend