Ekonomija

Plavljani protestovali zbog uništavanja šume, puta i stadiona

Foto: sjevercg.me

Građani Plava protestovali su danas jer je koncesionar u mjesti Skić devastirao šumu, te oštetio put i fudbalski stadion.

To mjesto je poznato među Plavljanima kao prirodno izletište.

“Nećemo dozvoliti da se više ono uništava”, kazali su iz NVO „Sačuvajmo rijeku Komaraču i sve rijeke u Crnoj Gori”, čiji su aktivisti danas bili uz građane ovog mjesta.

Došla su i djeca iz fudbalskog kluba “Jezero”, koja su ranije trenirala na ovom mjestu, a sada ne mogu zbog uništavanja terena, kojem su golovi isčupani i izmješteni.

Foto: sjevercg.me

Mještani su pozvali komunalnu policiju, koja je obišla teren, napravila zapisnik i koja će potom donijeti zaključke i predstaviti ih mještanima.

Građanima se danas pridružio i predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević, koji je kazao da će službe Opštine odmah reagovati i uraditi sve da se zaštiti to područje i sve vrati u prvobitno stanje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Branko
Gost
Branko

Bravo za Plavljane, ne dajte im vasu prirodu u sake jer ce je rasprodati dok trepnete. Takvi ljudi koji unistavaju sume bi i majku prodali.

Wedding crusher
Gost
Wedding crusher

Kako da se vrati i u koje stanje. Ko ce novac da vrati od prodaje tih drva. Ko je napravio kupoprodajni ugovor ? Zasto nije bilo javnog nadmetanja. Zasto drva nisu doznacena za sjecu i izvjestaj poslat opstini kao vlasniku zemljista? Zasto inspektor za sume nije izasao na lice mjesta i sacinio zaposnik? Zasto

tri tacke
Gost
tri tacke

Ovo omer sahmanovic sa njegovim pajtosima radi malo mu je sto je dom zdravlja ioustisio i dalje to radi nego mu je sad i suma dosla u ruke

Hajro
Gost
Hajro

Revolt gradjana je opravdan, posebno jer se devastira borova suma koja je prije pola vijeka posadjena.A predsjednik opstine neka nesto konkretno preduzme, a ne da trckara okolo.Da vidimo taj SD kadar na djelu.

zeletin
Gost
zeletin

da li je i Ismet B.izlazio na lice mjesta???

Send this to a friend