Ekonomija Predsjednik Opštine najavio

Pljevlja će prihodovati do tri miliona eura od ekološke naknade

Pljevlja

Pljevlja će od naredne godine prihodovati do tri miliona eura po osnovu ekološke naknade, koju će najveći zagađivači uplaćivati u lokalni budžet. Taj novac, kako je za TVCG kazao prvi čovjek opštine Igor Golubović, biće potrošen za unapređenje životne sredine.

Uz naplatu ekološke naknade ali i sanaciju crnih tačaka i prvog bloka Termoelektrane, kako očekuje Golubović, Pljevljaci će konačno dobiti bolje uslove za život.

Saglasnost koju je Vlada prije dva dana dala lokalnoj samoupravi u Pljevljima da najvećim zagađivačima u tom gradu naplaćuje ekološku nakandu obradovala je građane te najsjevernije, ali i najzagađenije opštine.

https://twitter.com/VladaCG/status/1185635152191512576

Da će tako biti vjeruju i u lokalnoj samoupravi jer su sa Vladom dogovorili rješavanje gorućih ekoloških problema. Zato smatraju da je tematska sjednice Vlade, koja je u četvrtak održana u tom gradu istorijska za Pljevlja.

Prihode od dugo očekivane ekološke naknade koji će kako se očeuje iznositi i do tri miliuona eura uložiće u unapređenje životne sredine.

“To znači da ćemo novac trošiti za rekonstrukciju i izgradnju sekundarne vodovodne mreže, kalalizacione mreže, upravljanje čvrstim otpadom, za uređenje korita rijeke Breznice, Ćehotine, toplifikacije, odnosno daljinskog grijanja u Pljevljima”, poručio je Golubović.

U dogovoru sa Vladom u u narednih godinu biće sanirane deponije Maljevac i Šljake kao i jaloviše olova i cinka Šuplja stijena. Fazno se radi i na ekološkoj rekonstrukciji prvog bloka Termolektrane.

Kad se saberu svi planirani projekti, u Pljevlja ce biti ulozeno 100 miliona eura.

Osim Pljevljaka, finansijski će lakše disati i budžet grada, jer je dogovorena naplata koncesija i nenaplaćenih poreskih potraživanja, pa će opština izmiriti i dug Poreskoj upravi, koji je do sada bio veliko opterećenje za lokalnu kasu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prijatelj👨‍💻
Gost
Prijatelj👨‍💻

Da su vječna ekološka čista Pljevlja! 🇲🇪✊

Bnjj
Gost
Bnjj

Prekasno

Prijatelj👨‍💻
Gost
Prijatelj👨‍💻

Bnjj zaboravio si r.

Momo
Gost
Momo

Bilo bi dobro kad bi se neko sjetio I da napravi put od Niksica do Pljevalja,tj rijesi problem puta oko Savnika. Kad se vec trose stotine miliona na razne puteve mogla bi Vlada da ulozi 30 miliona u izgradnju 15km puta I spoji put Niksic-Pluzine sa novim putem Savnik-Zabljak I tako pomogne boljoj povezanosti Pljevalja sa Podgoricom.

Bye Bye
Gost
Bye Bye

Grad koji je najvise dao i daje a kome se najmanje vratilo. Grad u kome ima mnogo vise umrlih od rodjenih. Grad iz kojeg se odlazi i u kome su pusta sela, kuce i stanovi u centru. Grad u kojem je sve manje mladih a sve vise starih i bolesnih. Grad u kome ce se ubrzo zatvarati vrtici i skole… Više »

Mismo
Gost
Mismo

Godinama isti nisu dozvoljavali ovo rijesenje…. Milioni su izgubljeni.

Ida
Gost
Ida

Hvala vam! Bila je ovo bajka za laku noć.
Samo je promijenjen narator. Do sad je to bio
majstor Brković

Send this to a friend