Ekonomija

Po MONSTAT-u kvadrat stana u novogradnji na primorju 1433 eura, u Podgorici 960

Cijene manje nego prošle godine

U prvom kvartalu ove godine prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Goriiznosila je 1024 eura i manja je za 11,9 odsto u odnosu na I kvartal 2018. godine, dok je za 6,7 odsto manja u odnosu na IV kvartal 2018. godine, najnoviji su podaci MONSTAT-a.

Prema preliminarnim podacima MONSTAT-a prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu 2019. godine iznosila je 960 eura, u primorskom regionu je iznosila 1 433 eura, u središnjem regionu 590 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 795 eura.

“Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, pojasnili su u MONSTAT-u.

U tabeli su prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama: privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja.

Iz priloženog se vidi da je prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u prvom kvartalu ove godine iznosila je 1 129 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 674 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

NE LAZITE OVIM INFORMACIJAMA SAMO DIZETE CIJENU

Snezana
Gost
Snezana

Kako onda vjerovati u prosjecnu platu i uopste sve podatke koje saopstava Monstat kad oni racunaju u prosjek solidarnu stambenu izgradnju. Kao da tamo moze svako kupovati. A mozda u prosjek racunaju i ono po 100 e sto placaju funkcioneri po m2.

Marinko
Gost
Marinko

Ko drzi ovaj Monstat?

Risto
Gost
Risto

Cijena 1m2 u Podgorici je porasla za 30 do 40%
Samo uzmite trenutno stanje cijena stanova u izgradnji.
Stari aerodrom 1.200eura
Zagoric 1.100eura
Blok 6 1.200eura
Ljubovic 1.200eura
Stanovi oko TC Delte od 1.300 do 1.600eura
Stvarno ste neozbiljni pravi amateri.
Statističari ne prepisujte radite vaš posao.

Miro
Gost
Miro

Pročitah Colliers International analizu na Bankar, detaljno opisase trendove postignutih cijena na nivou Crne Gore. Odlična je.

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Taman imam za jedan kvadrat u podgorici

Send this to a friend