Ekonomija Vrijednost radova oko 355.000 eura

Počela gradnja potpornih zidova u Ribarskoj ulici u Plavu

Opština Plav počela je izgradnju potpornih zidova u Ribarskoj ulici, a razlog za zadovoljstvo predstavlja i to što su, rješavanjem imovinsko-pravnih sporova i izborom novog izvođača radova, konačno stvoreni svi preduslovi za dugo očekivanu rekonstrukciju navedene ulice, saopštio je potpredsjednik opštine Nihad Canović.

“Vrijednost radova na izgradnji potpornih zidova iznosi 55 hiljada eura, dok vrijednost rekonstrukcije saobraćajnice, koja obuhvata i izgradnju atmosferske kanalizacije, javne rasvjete, telekomunikacionih instalacija iznosi oko 300 hiljada eura”, naglasio je Canović.

Kako je istakao, sredstva za rekonstrukciju Ribarske ulice Vlada je obezbijedila u kapitalnom budžetu još 2015. godine, ali tek ove godine, zahvaljujući punoj posvećenosti nove lokalne uprave, ali i rukovodstva Uprave javnih radova, stvoreni su uslovi za realizaciju investicije.

Prema riječima potpredsjednika opštine, to je već šesto aktivno gradilište u Plavu.

Pored radova u Ribarskoj, u toku je sanacija deponije u Komarači, rekonstrukcija Prnjavorske ulice, puta Plav – Vojno selo – Gusinje, izgradnja trga na Racini, dok Ministarstvo prosvjete privodi kraju radove na novoj školi u Vojnom selu.

Send this to a friend