Ekonomija

Počela izgradnja: Plav dobija trg vrijedan pola miliona eura

Stanovnici Plava konačno će dobiti moderan i funkcionalan gradski trg, koji će značajno promijeniti izgled naše opštine i postati sinonim okupljanja i zajedništva, saopštio je predsjednik Opštine Mirsad Bajraktarević, povodom početka izgradnje trga na Racini.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Opštine Plav, investicija je vrijedna pola miliona eura.

Bajraktarević je istakao uvjerenje da će izvedeni radovi biti visokog kvaliteta i da će se odvijati planiranom dinamikom, zbog čega vjeruje da se u narednih nekoliko mjeseci može očekivati završetak te, za Opštinu Plav, kapitalno važne investicije.

Zadovoljan je što će lokalno stanovništvo dobiti novi infrastrukturni sadržaj, šetališnu zonu, kao i mjesto za druženje i okupljanje, nadajući se da će trg na Racini postati epicentar značajnih turističkih, kulturnih i društvenih dešavanja.

“Očekujemo da će gradski trg kao zajednički prostor i infrastrukturni projekat koji predstavlja zajednički interes svih Plavljanki i Plavljana u većoj mjeri povezati naše građane i podsticati njihov aktivizam i saradnju sa lokalnom samoupravom, a sve u cilju poboljšanja sveukupnih uslova života u Plavu, čemu smo kao nova lokalna uprava u potpunosti posvećeni. Vjerujem da to naši građani prepoznaju”, naveo je Bajraktarević.

Predsjednik Opštine je posebno izrazio zadovoljstvondinamikom realizacije kapitalnih investicija na teritoriji Plava, ističući da se trenutno, osim na gradskom trgu, izvode radovi i na strateški važnoj saobraćajnici Plav – Vojno selo – Gusinje, na dijelu Prnjavorske ulice, saniranju neuređenog odlagališta otpada u Komarači, kao i nasipanje puta ka Hridskom jezeru koje realizuje NVO „Prijatelji Plava“ uz podršku Opštine.

Ukoliko procedure budu tekle po planu, u skorije vrijeme se može očekivati i rekonstrukcija Ribarske ulice, kao i radovi na preostalom dijelu puta Plav-Vojno selo-Gusinje.

Ukupna vrijednost navedenih investicija, koje realizuje Vlada Crne Gore preko Uprave javnih radova, u saradnji sa Opštinom Plav, iznosi više od šest miliona eura.

Osim toga, Ministarstvo prosvjete privodi kraju radove na izgradnji nove škole u Vojnom Selu i sportskih terena OŠ „Hajro Šahmanović“.

“Realizacijom svih ovih projekata ćemo podići kvalitet ukupne infrastrukture na mnogo veći nivo, nego što je to bio slučaj do sada. Želim da istaknem da nam Vlada Crne Gore u kontinuitetu pruža punu podršku, a uvjeren sam da će se dobra saradnja, koja rezultira neprekidnim radom na razvoju naše opštine, nastaviti i u narednom periodu”, zaključio je Bajraktarević.

13

avatar
1000
11
2
0
 
11
RakiAnagastumDam mrmotaJa sam toLjubo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raki
Gost
Raki

Sta ce im trg kad su sviu ameriku otisli da kopaju…nama trebaju fabrike

Raki
Gost
Raki

Sta ce im trg kad su svi otisli u ameriku da kopaju

Anagastum
Gost
Anagastum

Srecno, Plavljani, da se lijepo druzite na tom trgu. A jesce se nekog hljeba, pustite ove sto uvijek sve svakome zamjeraju. Trg je odlicno mjesto za kulturne manifestacije…Imate bizanstvenu priridu, bice turista.

Anagastum
Gost
Anagastum

Bozanstvenu prirodu …

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Uzmite sa Cetinja trg,samo ga pokrivajte kad je hladno jer puca.

Ljubo
Gost
Ljubo

BOLJE BI BILO KAKVU FABRIKU OD POLA MELEONA

Neka to
Gost
Neka to

kolko znam radi se ne u sred sezone nego prije ili poslije a ovi otvaraju poso u sred sezone.Pitam se dali se ovo radi sa ciljem da turisti bježe iz Plava.Isto tako mogu reći bolje da su za te pare napravili neku malu žičaru nego . Nedozvoljavaju nego drže Plav nonstop da žive samo od gastarbajtera da nebi ostali Turisti… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Za Koga prave taj trg hoće li ko ostat da živi tu kad nema Poslova

Plavski
Gost
Plavski

Nadamo se samo da ce se napravit u 2019 da bude dvijr godine da se radi

Mrmot
Gost
Mrmot

Plav je prelijep,trebali bi samo sami centar preurediti u nekom stilu kao što su planinski centi u Švajcarskoj.I da ne zaboravim da su Plavljani predobar i gostoljubiv narod za primjer.Od njih bi trebali učiti svi…

Dam mrmota
Gost
Dam mrmota

Xaxaxaxaxa, promasio si temu, ocajno los ama nikakav opis ove varosice, sladunjav, botovski…A trg, ubacen u skolska dvorista, sprdnja, ali kosta, a to je ovima sto ga rade vazno…

nko
Gost
nko

valjda nekad i neko drvo kroz centar usade, goreg nema niđe na svijetu a kamolu u cg

Nihad
Gost
Nihad

Prosireni trotoar zovu trgom?! unistili su skolska dvorista, obije skole vise nemaju dvorista ni zelenila,bruka.

Send this to a friend