Ekonomija

Počeli radovi na spajanju Mateševa sa auto putem

Kompanija Bemax je u ponedjeljak 4. aprila počela rekonstrukciju puta R13, Bioče – Mateševo – Kolašin, i cilj je da se taj dio od petlje Mateševo, koja je u sklopu auto puta, spoji sa regionalnim putem Kolašin – Mateševo, kazao je CdM-u koordinator za auto put kompanije Bemax Milo Muhadinović. Rok za završetak radova je šest mjeseci.

“Rekonstrukcija se sastoji iz izgradnje dva nova mosta – jedan preko rijeke Tare, a drugi preko rijeke Drcke. Što se tiče mosta na rijeci Tari on je dužine 56 metara sa dva raspona dužine od 28 metara i srednji stub je visine 8,1 metar. Most se temelji na šipovima čiji su prečnici od 1,2 do 1,5 metara, a njihova dužina varira od 17 do 28 metara”, pojasnio je Muhadinović.

Prema njegovim riječima, što se tiče mosta Drcka  on je za jedan raspon veći od mosta na Tari, i dužine je 72 metra, dva raspona su dužine 22 metra, treći je dužine 28 metara, a visina najvišeg stuba je 8,6 metara. I taj most se temelji na šipovima, isto prečnika od 1,2 do 1,5 metara, s tim što je najveća dužina šipa na ovom mostu 27 metara.

“Što se tiče ostalih radova na trasi, imamo radove na armirano-betonskim i gravitacionim portpornim zidovima, radove na odvodnjavanju, radove na zaštiti kosina, kao i radove na samoj kolovoznoj konstrukciji i saobraćajnoj signalizaciji”, istakao je Muhadinović.

On je u izjavi za CdM rekao je dio radova koji se obavlja regulacija rijeke Drcke od  postojećeg do novog mosta na rijeci.

“Tender za ovaj posao bio je prije otprilike mjesec dana, i vrijednost radova je 5.099.149,94 eura bez PDV-a. Rok za izvođenje radova na ovoj rekonstrukciji je šest mjeseci”, zaključio je za CdM Muhadinović.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nobelovac
Gost
Nobelovac

Tako je to kada krenu da obilaze radove iz Podgorice. Uđu u auto, prošetaju malo pravac Kolašina i vrate se istim za Podgoricu. Niko se od njih noje sjetio da se nakon završetka treba dalje putovati, dok se nije neki genije pokušao uključiti iz Kolašina 😀

Viktor
Gost
Viktor

i?kada pustaju u rad autoput?U maju?Kako su obeTali?

Vele
Gost
Vele

Nadamo se do 2030 da će se otvorit ovaj autoput

300 ,799biliDna
Gost
300 ,799biliDna

Ja vec brojim dane.

300 ,799biliDna
Gost
300 ,799biliDna

Pucaj iz topova 300

Commentator
Gost
Commentator

A baš su se na vrijeme sjetili da ovo rade. Znači, autoput i dalje ostaje “od niđe u ništa”.

Makelele
Gost
Makelele

Sramno!

Enko
Gost
Enko

Kakva je ovo bruka i sramota…
Pristupni put da se završi…još 6 mjeseci…
Ili smo mi građani ludi…ili se neko sprda sa nama…
Sramota…

mladenpg
Gost
mladenpg

Znaci prije septmebra necemo moci da korisitimo ovaj auto put, pune 4 godine preko roka

Neorgi
Gost
Neorgi

Ovo je vec trebalo da se zavrsi prije otvaranja auto-puta. Katastrofa.

Cheese
Gost
Cheese

Sve je naopako. Pristupna saobracajnica je trebala uporedo sa autoputem da se sagradi medjutim nasa posla su ucinjela da se i ovo pokrade. Sad imamo autoput koji je maltene zavrsen i koji ce bit pusten u saobracaj brzo, ali zato ne mozemo stic do Kolasina jer nemamo pristupnu saobracajnicu, no cemo vjerovatno makadamom 5-6km da vozimo. Sprdnja…

Timo
Gost
Timo

Znaci autoput nece bit gotov jos dvije godine

Market Tomovic
Gost
Market Tomovic

Dako se zavrsi do 2025,

Kako izgleda
Gost
Kako izgleda

3025.

Učo
Gost
Učo

Učoto izgleda nije moglo da se radi paralelno sa auto putem nego sad kad otvore auto put da se vozimo po džombama.
Naopaka posla…

Comi zabrdje🇲🇪
Gost
Comi zabrdje🇲🇪

Mora da je krivi naredio 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Send this to a friend