Ekonomija

Počelo projektovanje pješačke staze od crkve Svetog Roka do Lepetana

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je ove sedmice zaključilo Ugovor sa kompanijom “DECOM MONTENEGRO” za izradu Idejnog rješenja i Glavnog projekta za izgradnju pješačke staze uz more od crkve Svetog Roka do Lepetana, duge 2,2 kilometra.

Kako je saopšteno iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, projektant je dužan da izradi i Elaborat za procjenu uticaja na životnu sredinu.

“Rok za dostavljanje Idejnog rješenja je 60 kalendarskih dana od dana zaključenja Ugovora, a rok za izradu Glavnog projekta je 80 dana od dana dobijanja saglasnosti na Iedjno rješenje od strane Glavnog gradskog arhitekte u Tivtu. Ugovorena vrijednost projektovanja sa izradom Elaborata iznosi 16.999 eura”, ističu u Morskom dobru.

Podsjećaju da je to preduzeće prošle godine izgradilo pješačku stazu od Risna do Perasta, a ove godine planirana je i izgradnja pješačke staze od rta Sv. Neđelja do Bijele.

“Navedeni poslovi realizuju se shodno strategiji JP za upravljanje morskim dobrom o integralnom upravljanju obalnom zonom u Crnoj Gori, a poseban akcenat stavljen je na spajanje pješačke komunikacije kroz Bokokotorski zaliv”, zaključuju u Morskom dobru.

Send this to a friend